Circarii sunt azi în roşu, mîine vor fi probabil în galben

1
100

 

 Nu este doar circ!

Circul dă culoare prostiei şi savoare nebuniei şi te distrează dacă stai deoparte ca un simplu spectator. Prostul care face pe filozoful, dar are doar mintea Gânditorului de la Hamangia, este doar caraghios, dar nu-şi dă seama că este penibil atunci când insistă cu marile sale idei. Nebunul este imprevizibil ca şi liderii noştri politici care nu mai ştiu nici ce spun, dar nici ce fac. România a devenit circul colorat şi ţipător al Europei şi al lumii. Circarii sunt nişte rebuturi umane, care, într-o societate normală şi civilizată, aveau un loc asigurat în ospicii sau în puşcării bine păzite. Cine naiba poate înţelege cum poţi să depui moţiune de cenzură chiar împotriva ta ? Căci asta a făcut P.S.D.- ul. Doar Scaraoţchi, el e maestrul tuturor nebuniilor şi ciudăţeniilor şi cu siguranţă şi mentorul politicienilor noştri, care par cu fiecare zi ce trece nişte creaţii bizare şi haotice ce una spun dimineaţa, alta la prânz şi altceva seara. Aceste creaturi ale lui Michiduţă, Nechipercea şi ale tartorului mai sus amintit ne conduc nouă viaţa şi ne fac viitorul. Probabil că acesta este iadul, iar noi am fost din nou păcăliţi că trăim în raiul pământean, rai în care ei ne-au târât şi pe care ei l-au creat, datorită impasibilităţii şi resemnării noastre.
Circarii sunt azi în roşu, mîine vor fi probabil în galben, dar culoarea nu mai are nici o importanţă, importanţi sunt doar ei, ceea ce spun şi ce fac şi mai ales, ceea ce fură.
Scriam la început, că nu este numai circ, pentru că în spatele cortinei şacalii politici se sfâşie pentru interese mari şi mulţi bani, ori în aceste condiţii nu mai are importanţă că-şi aruncă lăturile în cap, chiar dacă prejudiciază grav interesele şi imaginea României. Când a contat ţara şi poporul român pentru aceste creaturi a căror minte este microscopică chiar şi în căpşorul de lut al omuleţului de la Hamangia?

 

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

 

 

 

 

 

1 comment

  1. valisor 18 iunie, 2017 at 21:08 Răspunde

    Corecție absolut corectă!
    Dar, cum oricine se poate regăsi în anostul chip de lut, în mintea mea pare că zice “înghesuială mare, trebuie să este mult! Oare la ce coada?!”. Cum cineva din spate împinge, de-acuma pare că se-ntreabă “cine împinge?”; că, dacă-i soața-i, sau vreo rudă, i-ar putea pasa sacoșa, că iaca, întâmplător, probabil are micul visător poziție bună, nu e în ofsaid, de-atâta doar că nu știe cine și nu știe la ce. La de-astea mă îndeamnă poveștile preistorice.
    Gata, m-am trezit! Acuma, cum îi rezolvăm pe ăștia care tot încearcă să ne mântuie? că, până la urmă, s-a văzut, descrierea rahatului nu tocmai curăță rahatul. Se cere, poate chiar aici, pe atacul.ro, un curs (gratuit) dintr-ăsta. Posibil? Aștept(și, probabil, (ăm))!
    Toată stima!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.