”Jupân” Dragnea a ținut să arate cine este stăpân peste România

3
78

Cred că este premieră mondială, P.S.D.-ul și-a dat jos propriul guvern! Spun P.S.D. din politețe față de membrii acestui partid, de fapt cel care schimbă guvernele după cum dorește este dictatorul de Teleorman. ”Jupân” Dragnea a ținut să arate din nou cine este stăpân peste România, iar ceilalți lideri pesediști au făcut tradiționalul pupic în zonele sensibile, fiecare așteptând binemeritatul ciolan din care se vor înfrupta copios până la remanierea următoare. Cu cât vor fi mai slugarnici, cu atât mai consistent va fi ciolanul. Această atitudine și acest comportament sunt practicate de toate grupările ce-și spun partide, nu numai de P.S.D. 
Schimbarea lui Grindeanu vine într-un moment total nepotrivit și nu are nici o justificare, poate doar vanitatea lui Dragnea care este iritat de invitațiile pe care premierul a început să le primească din străinătate. Dar Grindeanu este în acte prim-ministrul României! Domnule Dragnea, lasă-i pe cei pe care chiar dumneata i-ai numit să lucreze! La uriașele mitinguri din iarnă le reproșai demonstranților că împiedică guvernul să-și facă treaba, iar acum ce faci ? Nu îi țin partea lui Grindeanu decât din principiu, în rest cred că este la fel ca ceilalți și ca mentorul lor. Pentru că după cum bine știți, cine se aseamănă se adună, iar adunătura politică din România de azi are gândirea cenușie, chiar dacă s-a colorat țipător pentru a ne lua ochii. Ceea ce se întâmplă acum a fost aproape o permanență în istoria acestui popor, dar cu siguranță prostia, lașitatea, impostura, incultura și iresponsabilitatea nu au atins asemenea cote și densitate. Liviu Dragnea este un produs tipic al mentalităților românești, iar indivizii ca el se înmulțesc și sunt tot mai vizibili pe plaiurile mioritice unde s-a instalat de la începuturi sindromul P.L.M.H.I. Să dea Domnul ca omul simplu să nu fie atins de el, căci atunci nu vom mai avea nici o șansă !

 Prof. Vălu NĂSTĂSELU

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

 

3 comments

  1. valisor 16 iunie, 2017 at 17:27 Răspunde

    Falsurile cu care ne autodenigrăm noi, românii, considerându-ne ieftine mopuri ale civilizației umane, bune la spălat subtălpile călcătoare în picioare de mochete roșii, cu sau fără tricolor, autohtone sau de aiurea, au condus în timp, pilotate de iscusiți agenți patogeni, cu sau fără nume, autohtoni sau de aiurea, la o mașină infernală, anti-noi, pe care o va trimite la REMAT doar harul divin adânc în genetica noastră înfundat. Am convingerea că acei boieri ai spiritului românesc sunt printre noi, cerc în jurul focului din ei, creierindu-se cu spor la legile viitorului demn de un trecut pe care nu ni-l mai amintim. Noi, gloata, acum și așa de îngloatiți ce suntem, nu contăm ca treji în somnul pe care îl dormim, dar tocmai noi, năucimea, suntem materialul din care înțelepții noștri vor ști să restaureze neamul de sfinți care am fost, ne-am încordat spre un izbai pe care nu-l înțeleg, și vom fi iar, așa… ca simplu scuturându-ne de praf. Deci, părerea mea, ar trebui să cam gata cu pretinse sindroame dintr-astea… și scrise cu majuscule de parcă ar trebui consacrată mondial definirea românului ca bun de ascuns sub preș; o bună bucată de vreme am trăit cu impresia că ar fi în asta o șmecherie pedagogică de lovit cu biciul în lene, dar acuma, nu știu de ce, trăiesc sentimentul bizar că parcă loviturile de jos în sus sunt, de fapt, de sus în jos. M-aș bucura să mă înșel și, de fapt, să mă doară în mine prostul care nu pricepe, că dacă privesc și e ce trebuie și nu văd, atunci e chestie prea deșteaptă pentru mintea mea, deci nici jăfuitorii cei tâlhari nu vor pricepe – ar trebui reținut și ținut minte că ăștia, oricât ar părea de vulpoi cu neuroni ascuțiți, de fapt sunt cam retardați la creier și proști ca noaptea – și bine ar fi să fie așa.
    Deci, până la urmă cum e? Dragnea și Grindeanu joacă tenis, sau joacă tenis Dragnea&Grindeanu?

  2. mihnea 18 iunie, 2017 at 21:41 Răspunde

    Ups. Arsene se vrea cel putin ministru (poate si vicepremier). Dragnea a fost bagat in colt de jupanii din judete si i se cer posturi de ministri in noul guvern. Sa vezi atunci lupte subterane.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.