„Unde este PSD-ul care nu are aproape nicio reacţie la măgăriile şi mârlăniile acestui individ cu cap de piatră?”

10
67

Pe 5 iunie s-a împlinit fix un an de la alegerile locale din 2016, când PSD-ul și-a nimicit adversarii politici. Peste șase luni vom avea fix un an de când PSD-ul, alături de partenerul ALDE, s-a instalat la guvernare, beneficiind de o majoritate solidă în Parlament. Adică tot ce trebuie pentru ca cineva să se apuce de treabă serioasă în România. Numai că, așa cum se vede, lucrurile nu merg deloc în direcția dorită de către români. Unii, cărora cetățenii le-au acordat încrederea la alegerile din decembrie, găsesc că-s mai importante luptele intestine din partid sau afacerile personale și de grup. Orgolioși peste măsură, nu-i interesează decât binele propriu și nu al celor care i-au propulsat la guvernare. Despre criza guvernamentală s-a scris și o să se mai scrie. Pe informații certe, pe surse, pe nesurse, însă parcă este prea mult ce se întâmplă. Motivele pentru care s-a ajuns aici sunt multe, iar, în mare, presa centrală le-a prezentat pe toate. Un aspect pare că a fost uitat repede, și anume sondajul de opinie al IMAS-ului făcut la comanda Realitatea TV. Dat publicității acum o lună, sondajul nu i-a picat deloc bine penalului Dragnea. Explicația, mai mult decât logică: Grindeanu ocupa locul II la capitolul încredere, cu o cotă de 33,9%, iar șeful său pe linie de partid se afla cu vreo 7 procente în urma lui. Păi, aceste lucruri i-au dat serios de gândit lui Dragnea care în niciun caz nu-și dorește oameni care îi amenință poziția de lider al PSD. Ar fi unul dintre motivele care au stat la baza rupturii dintre cei doi, pentru că mai sunt și altele de acum bine știute. Cert este că în guvernarea actuală mare lucru nu s-a făcut, deși se tot face tam-tam pe creșterea economică, cea a salariilor bugetarilor etc. Nu sunt mari realizări, dacă ne gândim că românii aveau și alte așteptări. Este suficient să ne uităm în jurul nostru, să vedem ce se întâmplă. De exemplu, în Neamț, marile investiții promise nu au început. Într-un cuvânt, s-a vorbit și promis foarte multe și nu s-a făcut mai nimic. Au făcut, în schimb, unii pentru ei și grupurile de interese din care fac parte. Au dat contracte cu dedicație prietenilor, au făcut achiziții la prețuri supraevaluate, au „executat” așa ziși adversari sau au încercat să stopeze verificările și anchetele autorităților privind presupuse fapte penale. Problema pentru cei care sunt acum în vârful PSD-ului este că în interiorul organizațiilor județene au apărut contestatari care își manifestă disprețul față de modul în care șefii de filiale au înțeles să pună în aplicare programul de guvernare al partidului cu oameni din… fostul PDL. La Neamț, lucrurile sunt mai mult decât clare în acest sens. Cel mai elocvent exemplu este cel al prefectului Vasile Panaite, fost membru de bază al PDL-ului, dar și om de încredere al fostului primar de Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan. Grindeanu, susținut pe ascuns de alți lideri importanți ai partidului, ce au fost trași pe linie moartă de Dragnea, a dat aseară semnalul.

Dacă e să ne referim la poziția lui Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, în războiul Dragnea-Grindeanu, este clar că acesta se află într-o mare dilemă, chiar dacă a votat cot la cot cu ceilalți lideri județeni împotriva lui Grindeanu. Arsene are o relație bună cu Dragnea, dar și cu Grindeanu. De primul îl leagă ascensiunea în politică și poziția pe care o are acum, iar de cel de-al doilea o prietenie cu rădăcini, spun sursele noastre, în zona afacerilor. Așadar, nu întâmplător Arsene a fost văzut ieri la Palatul Victoria, unde s-a întâlnit cu premierul. De notorietate este și întâlnirea celor doi de la unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Parcul Herăstrău. Ședința comună a guvernelor român și moldovean de la Piatra Neamț este un alt aspect care arată că Arsene se află în bune relații cu Grindeanu. Să nu uităm, de asemenea, că numirea Andreei Arcan, fiica senatoarei de Neamț Emilia Arcan, în funcția de vicepreședinte la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), s-a făcut prin decizia premierului Grindeanu. Cine crede că promovarea unei tinere, fără experiență în administrația publică, într-o funcție atât de importantă s-a făcut fără acordul și sprijinul lui Arsene, se înșeală amarnic.

În ceea ce privește situația actuală din PSD, vă recomand să citiți articolul publicat în februarie 2016, în publicația atacul.ro de profesorul de istorie Vălu Năstăselu. În el veți găsi multe răspunsuri la întrebări precum: De ce se întâmplă asta în PSD? Cine este Dragnea și ce vrea?…(D. MURARU)

Unde este PSD-ul?

Caut acest partid şi nu-l găsesc nicăieri, deşi a câştigat detaşat alegerile parlamentare în care a zdrobit nişte mortăciuni liberale şi a surclasat celelalte grupări, unele prea naive ca cea a lui Nicuşor Dan, altele prea umanoide, nu umane, ca să poată conta în alegeri. Victoria nu a revenit însă PSD – ului, ci lui Liviu Dragnea care şi-a arogat-o în totalitate, considerând că lui i se cuvine totul, pentru că el este totul în partid şi a arătat că aşa este. Astăzi, în România avem Guvernul Dragnea, Parlamentul Dragnea, Partidul Dragnea, România Dragnea, chiar şi Bombonica Dragnea. Totul pare “drăgnit”, dar am şi eu câteva nelămuriri, ce face cu bomboana, o suge cum a supt ţara sau o linge cum i-a lins de-a lungul timpului pe liderii pesedişti ? Că scopul scuză mijloacele ne-a arătat din plin individul, dar pe mine mă macină întrebarea: unde este PSD-ul care nu are aproape nicio reacţie la măgăriile şi mârlăniile acestui individ cu cap de piatră, deşi în Teleorman materialul folosit este doar lutul? 

Români, nu-i demonizaţi pe amărâţii care sunt aduşi la Cotroceni de oamenii lui Dragnea, ei vin acolo din ignoranţă, sărăcie şi umilinţă, căci săracul este şi cel mai umil om atunci când îi promiţi marea cu sarea şi îl faci să creadă că numai tu poţi să i le dai. 
Domnule Dragnea, guvernul şi parlamentul nu este al tău, ci al României, iar România a ieşit în stradă şi ţi-a spus ce vrea. Pentru tine şi borfaşii tăi demisia de onoare nu există, ea aparţine doar oamenilor educaţi, dar în cazul tău nu se pune problema.
Vă rog să mă iertaţi că v-am jignit folosind cuvântul domn, dar dacă spuneam catâr, măgar, porc, bou, subestimam nişte patrupede care ne sunt extrem de utile şi care sunt net superioare unor bipede ca dumneata!
Nu pot să nu mă întreb din nou: unde este PSD-ul? Singurul său reprezentant este acest geniu de Teleorman pe care soarele câmpiei l-a bătut prea tare în cap ? Să-i fi provocat dogoarea arzătoare stări delirante încât să se viseze Stalin, Mao, Kim-Ir-Sen sau Ceauşescu ?

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

10 comments

 1. Un alegator 15 iunie, 2017 at 14:11 Răspunde

  Sa nu dam numai in Dragnea, cu toate pacatele lui de baron local provemit din putreziciunea bolsevica numita FSN via cea mai pestilentiala si reactionara grupare, cea a PD-FSN, PD cu apogeul crimei organizate PDL.
  Dar nici acest Grindeanu nu eate un sfant. Prea multe servicii de informatii in Romania care toaca frunza la caini sub pretext ca apara securitatea nationala, platiti regeste din banul public adica al paltitorilor de taxe si impozite. Prea multi acoperiti angrenati in actiuni de politie politica si care stau ca lipitorile la bugetul statului. Asta este de fapt problema Romaniei. De asta nu se poate construi nimic.

 2. valisor 15 iunie, 2017 at 15:43 Răspunde

  Bine, înțeleg, astea practic! Dar teoretic, teoretic ce e de făcut? Cum ar putea fi strecurat, în manualul de istorie, un capitol de câinegetică cu toporul? M-ar interesa să știu ce grupă sanguină să-mi trag pentru taxidermie pe hamsteri… și cum să știu să nu mai ies cu coșul plin cu nimic și buzunarul gol cu de din toate? A! și româna care mă enervearză, încerc să mi-o dreg, da-mi tot iese un fel de tocăniță a la rus…
  Despre teatrul care umblă vorba zilele astea prin țară, după ce a dublat pâinea poporu-lui, acuma dă un circ și, dacă ăsta-i iese, nu ne mai ducem liniștiți la culcare, ci ne peregrinăm cu toții scurt la Belu Vita.
  Cum naiba de suntem așa de nepricepuți că nu înțelegem ce se întâmplă și ne bucurăm ca chiorii? Despre mine nu mă miră. Dar toți?! (n-am zis absolut toți). Sau trebuie să ascult și să mă duc totuși la un control?…

 3. Jean Valjean 15 iunie, 2017 at 15:50 Răspunde

  Cum unde este PSD-ul? Exact acolo unde l-ati lasat! Se deosebesc astia de ceilalti psd-isti batrani? Nu! Va asteptai la ceva mai bun? Nu avea de unde! PSD – aceeasi ciuma rosie!

 4. mihnea 15 iunie, 2017 at 20:16 Răspunde

  Buna scrierea profesorului Nastaselu din luna februarie. In Neamt, in afara de aceasta publicatie, mai nimeni nu a scris despre criza politica in care ne-au bagat aceste lepre psd-iste. Campionii la bani publici nu indraznesc sa scrie. Dar cand vor ajunge acolo unde le e locul unii dintre jucatorii de la nivel national si local (iar eu nu voi mai scrie tic-tac), scursurile abonate la bani publici vor povesti cum au luptat sau rezistat mafiei psd-iste. Asa cum scriu acum despre Pinalty, dupa ce nu stiau cum sa mai linga clantele pentru a primi bani. Legat de subiect, cred ca nu se indoieste nimeni ca Grindeanu este executat pt ca nu a vrut sa mai faca magarii. La fel cum Dragnea a depasit orice limita a penibilului si a minciunilor publice. Dupa ce si-a asumat tot ce inseamna guvern si parlament, acum ne explica faptul ca guvernarea a fost dezastruoasa. Un nemernic! Un hot! Un nesimtit! In plus, ne spune ca va mentine ministrii in viitorul guvern. Niste nulitati care vor duce Romania la pierzanie. De 6 luni nu incearca decat sa schimbe legile penale pentru a se salva de puscarie. Tic-tac!

 5. V.Vasile 15 iunie, 2017 at 20:49 Răspunde

  Solicit public ,,dragi nemteni,, presedintelui PSD Neamt, sa-si exprime propria opinie despre aceasta criza, sa nu stea la doua capete si daca se poate in nume propriu, altfel revin cu precizari !

 6. constantin 16 iunie, 2017 at 07:56 Răspunde

  ceia ce se intampla acum nu este nici o criza ci un joc prostesc marca psd.ADEVARATA CRIZA URMEAZA SA APARA.UNII LIDERI CENTRALI SI LOCALI SUNT FARA COLOANA VERTEBRALA.jocul este murdar si fiecare isi umfla averea.dragnea prin numirea la nivel central iar liderii locali pentru numirile de la judet.uitati-va la judetul neamt .au aparut personaje pe anumite posturi care nu au nici o legatura cu postul respectiv si au fost adusi pentru a face combinatii.vizitati casa alba a judetului si vedeti cu cine este populata.arsene nu are nici o problema cu cine sa tina ;dragnea sau grindeanu.evident o va scalda marca psd si ramane in continuare la castigul maxim.la aceasta data nu are cine sa ia atitudine fiindca psd nu mai este un partid politic ci o gasca care lupta pentru avere.NICI ILIESCU NU MAI POARTA BASCA DE OM CINSTIT CI MOACA DE PENAL.

 7. mihnea 17 iunie, 2017 at 20:14 Răspunde

  Ce tare e asta. Gusa zice ca atunci cand Dragnea a venit sa se inscrie in PSD era incaltat cu sandale si …sosete flausate. Pe bune? Astia au ceva pentru sosete. Cred ca nu se descalta nici cand fac dus. Daca ar fi fost sigur ca Grindeanu reuseste sa ramana premier, langa cine credeti ca s-ar fi pozitionat Arsene?

 8. mihnea 17 iunie, 2017 at 20:19 Răspunde

  Arcan ar trebui sa-i dea votul lui Grindeanu ca i-a pus progenitura (e drept, nepriceputa in ale aprozarului) sefa functionarilor publici. Dar tace malc si se bucura ca a izbucnit scandalul in partid si mizeria pe care a facut-o e uitata. Gresesti. E interesant de vazut ce firma administreaza benzinaria pe care o are la Tg Neamt, dle Muraru.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.