Ancheta DNA de la Finanțe: rambursări ilegale de TVA

6
81

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție au descins în această dimineață la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Neamț unde au efectuat o serie de percheziții în legătură cu un dosar penal privind comiterea unor fapte de corupție. Totodată, alte echipe de procurori fac percheziții la Direcția Regională a Finanțelor Publice Iași și Finanțele Publice Botoșani. Ancheta ar viza rambursări ilegale de TVA, în cauză fiind vizate și opt firme. Din informațiile pe care atacul.ro le-a obținut, rezultă că verificările în acest dosar au început în urmă cu mai multe luni, iar majoritatea firmelor implicate ar avea ca principal obiect de activitate „comerțul cu materiale de construcții”.

Iată comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate acestora, comise în perioada 2013 – 2016.

În cursul zilei de 07 iunie 2017, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 12 locații din care patru sunt sedii ale unor instituţii publice din județele Botoşani, Iaşi şi Neamţ‚ iar opt sunt sedii ale unor persoane juridice.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. 

6 comments

 1. mihnea 7 iunie, 2017 at 19:16 Răspunde

  Daca acesta e motivul, ar fi interesant sa vedem despre ce firme e vorba. Si mai ales sub protectia cui au facut afaceri atat de mari pentru ca rambursarea TVA-ului sa prezinte interes.

 2. mihnea 7 iunie, 2017 at 19:30 Răspunde

  Dle Muraru, am vazut in presa tragedia petrecuta astazi la Girov, soldata cu decesul a doi tineri. Tragic! Aceeasi intersectie a mortii! Cititi aceasta declaratie din august 2016:
  „Pierderile de vieţi omeneşti şi pagubele din cauza acelei intersecţii improprii trebuie să înceteze. Nu vreau să mai aud de accidente în judeţul Neamţ provocate de drumuri stricate, intersecţii neconforme sau de proastă semnalizare. Fac tot ce este legal posibil, indiferent de costuri, ca cei care folosesc drumurile din judeţ să fie în siguranţă“, a declarat Ionel Arsene, preşedinte CJ Neamţ.
  “Indiferent de costuri” a insemnat peste 500.000 lei! Enorm si cheltuiti degeaba. Pierderile de vieti omenesti continua sa se produca in aceasta intersectie. Chiar nu au nicio raspundere acesti nemernici care merg si se fotografiaza in locurile pe care le folosesc pentru sifonarea nesimtita a banilor publici? Jumatate de milion pentru largirea pe o mica portiune a asfaltului si cateva dungi de vopsea??!!!! Ca sa nu mai intrebam cine a fost executantul!!!

  http://realitateamedia.ro/solutie-partiala-pentru-intersectia-mortii-de-la-girov/

 3. ochiulcarevede 7 iunie, 2017 at 20:20 Răspunde

  TREABA ACEASTA CU RAMBURSARILE ESTE DEJA TARE VECHE IN JUDETUL NEAMT VA AMINTITI DOMNUL MURARIU DE IDAC DAR PE ATUNCI LUCRATI LA ZIARUL LU PITICU MARIUS NEREALITATEA DE NEAMT SI NU A-TI SCRIS NIMIC DAR SA VEDEM ACUM NU V-ATI DOCUMENTAT CHIAR ASA DELOC, NU STITI DE INDIVIZI GEN ILIE DE LA CONTROL, NA CÎ O SCAPAI SI PE ASTA, ILIE DE LA SCULARIE LUCRÎ PENTRU FIRMELE LU TARATA SI COPII, DUMNEZEU SA-L IERTE, CA MULTE LUCRURI BUNE A FACUT PENTRU FAMELIA LUI IN IST JUDET CA NEAMTU, N ASA DOMN DANIEL CA MATA MULTE STII DA PUTINE SPUI

  Admin.: Daca tot stiti dumneavoastra atat de multe, domnul/doamna “ochiulcarevede”, nu credeti ca ar trebui sa sesizati autoritatile? Daca nu doriti sa faceti acest lucru, va pun la dispozitie rubrica ” Opinii” unde puteti sa spuneti tot ce stiti. Cu doua conditii: sa probati si sa va dezvaluiti identitatea. Inca ceva, numele meu este Muraru, nu Murariu. Dar ma indoiesc ca nu stiti acest lucru.

  • valisor 8 iunie, 2017 at 11:40 Răspunde

   Cu ochiul cu care vezi, din neajuns nu pricepi. Cu celălalt te chinuie talentul, dar NU VEZI adică să pricepi că e doar chin, care nu e chinul tău… După cum emiți limbrici, la camuflajul de trei rahați pe care îl încerci, probabil că mulți, chiar fără a fi neapărat ziariști, dacă le-ar cădea amuzant să se perspicăcăcească doar puțin, s-ar gini… că nu sunt mulți cei capabili să nădușeas,căca mata’ atâta greață. Nu exclud nici că ai putea și să chiar nici nu ezicști. Totuși, presupun că ești. Deși nu cred că e cazul, pentru orice eventualitate, te implor să refuzi mărinimoasa ofertă, aia cu… “Opinii”! Și achită-ți la timp taxurili și impoziturili, nesimțitule!

 4. ochiulcarevede 9 iunie, 2017 at 20:24 Răspunde

  DOMNULE DAN MURARU VA ATRAG ATENȚIA SA REACTIONATI LA LIMBAJUL DE GOLAN A LUI VALISOR NEAM DE INFRACTOR, NU SE CADE SA JIGNEASCA IN CONDIȚIILE IN CARE DUPĂ LIMBAJ NICI NU PRICEPE CAM CE AR FI O TAXA SAU UN IMPOZIT, POATE ȘTIE CEVA DE TAXA DE PROTECTIE, MAI STII……..CAT DESPRE TALENTUL SAU, NU CRED CA POATE ACCEDE INTR-O ACADEMIE DECÂT POATE CEA A INFRACTORILOR LUI ȚÂȚĂ……CUGET VALISOR ȘI EXIST. DOMNULE DAN MURARU VĂ ASIGUR CĂ TOATE AUTORITĂȚILE ȘTIU CE ȘTIU ȘI EU… ȘI DUMNEATA.

 5. valisor 9 iunie, 2017 at 22:50 Răspunde

  Măi dom’ocelu’, răspund pentru că ești totuși ființă umană și nu se cade, cât aștepți, să mă fac că nu exiști, de-atâta doar că n-am ce comenta. Aibi doar și tu atâta brumă de respect pentru cei de bună credință și care, văzând în Daniel Muraru un reper de verticalitate, speră că nu e, în Neamț cel puțin, un caz singular. Presupun că motivele reprobabilei tale deveniri, că e de foame, că e de sete, nu ți-au incinerat întreaga condiție umană, deci înțelegi că sunt acolo granițe inviolabile și înțelegi că n-am ce comenta șiși că nu voi comenta. Hai, că nu mai pot sta! Am ceva de făcut la Cacademie.
  S-auzim numai de bine!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.