Închisoare pentru polițistul care a sustras o notă SRI despre oamenii lui Dragnea din Neamț

3
566

Dan Emil Manolachi, fostul ofițer de poliție judiciară din cadrul structurii centrale a DNA, a fost condamnat de Curtea de Apel București la 8 ani de închisoare pentru divulgarea de informaţii secrete din anchete. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Alături de polițist a mai fost condamnat, la 6 ani de închisoare, fostul secretar de stat, Valentin Răducu Preda, un apropiat de-al lui Liviu Dragnea și al PSD. Manolachi a fost acuzat de către procurorii anticorupție, iar instanța l-a găsit vinovat, că a scos dintr-un dosar o notă a Serviciului Român de Informații privind legăturile de afaceri dintre Tel Drum SA, compania controlată de Dragnea prin interpuși, și societatea 3T Construct SRL, cu sediul în Piatra Neamț, aflată, de asemenea, sub controlul oamenilor lui Dragnea. În nota SRI, publicată de site-ul luju.ro, este pomenit atât numele lui Liviu Dragnea, dar și cel al soților Ana și Gheorghe Viorel Pop, care coordonează activitatea 3 T Construct SRL, acum aflată în procedură de insolvență. Informațiile din nota SRI arată că soții Pop ar fi falsificat mai multe CV-uri pentru obținerea unor lucrări de canalizare. Firma 3 T Construct, alintată „Tel Drum de Neamț”, a prestat în zona de nord a țării, în ultimii ani, lucrări de zeci de milioane de lei, clienții fiind din zona instituțiilor publice.

Revenind la fostul ofițer Manolachi, trebuie spus că acesta a fost surprins pe camerele video instalate de procurori în timp ce fotografia, în biroul său, nota SRI ce conținea informații despre activitatea celor care controlau SC 3T Construct. Documentele, ce conţineau informaţii secrete de stat, au fost puse la dispoziţia fostului secretar de stat Preda care, la rându-i, urma să le înmâneze persoanei vizate, respectiv lui Liviu Dragnea. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, întrucât procurorii DNA au intervenit, prinzându-l pe secretarul de stat cu documentele secrete asupra lui. În schimbul acestor servicii, Manolachi urma să-și angajeze o rudă la Serviciul Judeţean Constanţa – Arhivele Naţionale şi să obțină pentru el o funcție de conducere în cadrul IJP Constanța. 

Daniel MURARU

Citeste si:

PRIETENII LUI DRAGNEA, RATEURI ÎN AFACERI. „TEL DRUM DE NEAMȚ”-DATORII DE MILIOANE

3 comments

  1. valisor 31 mai, 2017 at 21:05 Răspunde

    De fapt, ce s-a întâmplat cu adevărat!
    Proștii ăștia nu au înțeles că vehiculația aștiințelor secrete e un biznis, în sensul că posesiunea acestora e privilegiul intestinal al biznițarilor. Dușumeaua de date SRI e plină de bătături care doare, deci ăla care se trezește să umble pe acolo după capul lui și nu după capii sistemului, se împiedică de accident.
    Bineînțeles că dinafară nu se vede și se știe altfel și ne bucurăm că instituții ale statului “își fac treaba”. S-a întâmplat cumva vorba aia cu paru, ca să avem ce spera?
    Asta e doar păr în ochi și praf la ceas cu plici de bici de rahaturile lor.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.