Primarul Chitic, criticat pentru că a aprobat un miting în fața Teatrului Tineretului

1
98

 

Liviu Timuș, directorul Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, este nemulțumit că primarul Dragoș Chitic nu l-a consultat atunci când a autorizat organizarea unei adunări publice în fața instituției de cultură. Motivul: mitingul ar perturba spectacolul “Revizorul” de N.V. Gogol a cărui premieră va avea loc mâine seară, începând cu ora 19.00. Cum protestul a fost autorizat pentru intervalul 18-20, directorul teatrului a solicitat sprijinul prefectului. Soluția identificată a fost aceea ca adunarea publică să aibă loc în altă parte. (D.M.)

Iată mai jos comunicatul integral al directorului Teatrului Tineretului:

Teatrul Tineretului a descoperit cu stupoare, în cursul după-amiezei de joi, 11 mai, că primarul Municipiului Piatra Neamț, dl Dragoș Chitic, a aprobat din nou organizarea unei adunări publice (protest) în fața sediului – fără să ne consulte, fără să ne informeze – la solicitarea dlui Andrei Carabelea. Mitingul era programat sâmbătă, 13 mai 2017, în intervalul orar 18 – 20. S-a încercat încă o dată înșelarea opiniei publice printr-un tertip, anume că manifestanții se strâng fix la ora 18, iar după 15-20 minute pornesc fără întârziere în marș pe străzile orașului. Pregătirea spectacolului programat la ora 19 începe însă cu peste două ore înainte, iar spectatorii nu sosesc instantaneu când bate gongul. Încălcarea restricțiilor conținute de art. 2 din Legea nr. 60/1991, care prevede că adunările publice nu pot stânjeni funcționarea instituțiilor de cultură, este evidentă. În iarnă am avut noroc de prietenia arătată de Poliție și Jandarmerie. Au organizat traseul de deplasare a manifestanților în așa fel încât întoarcerea să se producă după terminarea spectacolelor. Întâmplător, durau puțin peste o oră. Ce ne facem acum cu premiera “Revizorul” de N.V. Gogol, care ține peste 2h30min? Astăzi, în urma adreselor înaintate către primar și Instituția prefectului, am avut noroc cu dl prefect Vasile Panaite. Domnia sa a intervenit ferm și, în exercitarea prerogativelor privind verificarea legalității actelor administrative, l-a convins pe primar să respecte legea. Adunarea publică se va desfășura în altă parte. Regret că în acest ultim comunicat de presă a trebuit să prezint o asemenea situație. Nici eu și nici colectivul teatrului nu îndrăznim să combatem dreptul cuiva de a manifesta, de a protesta public, dar este legitim să pretindem ca respectul exprimat de noi să fie răsplătit cu respect față de noi. Folosesc acest prilej pentru a vă îndemna să aveți încredere și să o sprijiniți cu prietenie și generozitate pe domnișoara Gianina Cărbunariu, director general – manager interimarla TT, un real câștig pentru viitorul teatrului nostru.

Liviu Timuș

 

1 comment

  1. valisor 16 mai, 2017 at 18:20 Răspunde

    Și despre ce ar fi marea abureală din opșpe-douădezeci? Ce poftește marebelea să revizuiește protextând cu sex civic? Să tace chitic! că gniroasă a șosete.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.