EXCLUSIVITATE! Raportul în care șefului IJP Neamț i se cere să-și dea demisia de onoare

2
292

Agentul de poliție Liviu Munteanu din cadrul Secției de Poliție Sagna, i-a cerut comisarului șef Paul Tablan, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț, să-și dea demisia de onoare. În acest sens, polițistul a înaintat, la începutul acestei săptămâni, un raport conducerii IJP Neamț în care reclamă o serie de nereguli de care șefii instituției nu ar fi străini. În documentul pe care atacul.ro îl prezintă în exclusivitate, agentul Munteanu face referire la șmecheriile la care au recurs unii colegi de-ai săi, sprijiniți de persoane cu funcții de conducere din instituție, pentru a încasa ilegal compensația pentru chirie. Polițiștii beneficiază de acest drept doar în anumite condiții, iar verificarea modului în care sunt acordate compensațiile pentru chirie intră în sarcina ofițerilor din cadrul Biroului Control Intern, structură aflată sub directa coordonare a inspectorului șef. În raportul trimis IJP-ului, agentul Munteanu prezintă trei cazuri în care arată ilegalitățile la care s-au dedat polițiștii pentru a încasa bani: cel al comisarului Corjinschi, fost șef al Secției de Poliție Ion Creangă, care a încasat 1.200 lei/lunar cu titlu de compensație de chirie, deși casa pe care o deține în proprietate se află la 5 kilometri de sediul secției; cel al unui coleg detașat de la IJP Bacău caruia, prin anumite mișmașuri, i s-a acordat compensația pentru chirie și cel al fostului polițist Dinu Timofte, condamnat pentru fapte de corupție și pensionat în condiții dubioase. Toate aceste cazuri ar trebui să fie verificate cu maximă atenție, indicat fiind ca acest lucru să-l facă oricine, mai puțin cei din Direcția de Control Intern a IGPR-ului. Nu de alta, însă ofițerii din această structură au mai făcut verificări la Neamț pe subiectul chiriilor, iar rezultatele, în majoritatea cazurilor, au fost de „clasare”. Așadar, o idee bună ar fi, de exemplu, un eventual control să fie efectuat de polițiști de la un alt inspectorat din țară.

„Cu stupoare constat că, în ultima perioadă, la IJP Neamț, s-au pus în aplicare nelegiuri destul de grave despre care am știință și pe care o să le enumăr în ordine cronologică: În anul 2008 am venit, la cerere, de la IJP Iași la IJP Neamț – Poliția Roman, după care, în același an, prin raport motivat, am solicitat mutarea, în interesul serviciului, la Postul de Poliție Pâncești. Ulterior mutării mele, am făcut demersuri pentru a închiria o locuință și am întocmit documentația necesară pentru a primi compensația lunară pentru chirie, dar răspunsul a fost negativ, invocându-se că am venit la cerere de la alt inspectorat de poliție. Paradoxal, dar în anul 2010, un alt coleg de la IJP Bacău a venit la cerere ca și mine, la IJP Neamț, tot la Postul de Poliție Pâncești, dar care a primit și primește compensație lunară pentru chirie. Halucinant, nu?  Mă tot întreb cine și-a permis să falsifice documente în sensul celor menționate mai sus, mutând colegul venit de la Bacău doar în acte, fictiv, de la Secția 9 Oniceni, Postul de Poliție Pâncești, la Secția 7 Sagna, Postul de Poliție Stănița și retur?

În perioada februarie 2015 – aprilie 2016, cât am fost pus la dispoziție, după cum bine știți, deoarece am discutat personal cu d-voastră, am fost nevoit să fac naveta zilnic între comuna Tansa, județul Iași, respectiv Ion Creangă, județul Neamț, la sediul Secției 9 Poliție (n.r. aproximativ 100 km), pe cheltuiala mea, cu toate că legea spune cu totul altceva. În tot acest timp, domnului șef de secție, comisarul șef Corjinschi, i s-a girat de către seful nemijlocit dreptul de a primi compensare pentru chirie de aproape 1.200 lei/lună, cu toate că avea ditamai viloiul în satul Cotu Vameș, la aproape 5 km de locul de muncă. Situație mai halucinată decat prima, nu??

În data de 13 aprilie 2016 am fost dat afară din serviciu fără ca măcar unul din semnatarii dispoziției de destituire să fi citit decizia Curții de Apel Bacău, ca să nu mai zic să o analizeze careva. In situatia politistului Dinu de la Roman, arestat, în primă fază, în cazul cu rromii protejați, prima instanță a stabilit că acesta nu mai avea voie să profeseze munca de polițist, însă <binevoitori> din IJP Neamț au sfidat hotărârea instanței de judecată prin aceea că l-au menținut pe respectivul în structurile Poliției. Cu totul respectul cuvenit vă întreb: ce reguli, priorități sau legi funcționează la IJP Neamț, fiindcă eu nu înțeleg nimic. Având în vedere cele prezentate, consider că sunteți părtaș la aceste nelegiuri, sens în care cred că ar trebui să vă dați demisia de onoare din funcția deținută și nu numai, iar în calitate de decident, să analizați și să dispuneți o anchetă asupra celor semnalate”, se arată în raportul înaintat de agentul Liviu Munteanu șefului Poliției Neamț, comisar șef Paul Tablan.

Daniel MURARU

Citeste si: 

Mafia chiriilor în Poliția Neamț. Se cere demisia inspectorului șef

 

 

 

 

2 comments

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.