Patronul care a vândut CJ-ului mochetă cu 190 lei/mp: „N-o să găsiți covoare în florării. Mostrele cu mochete le țin la mine”

3
201

Patronul firmei Gardenia Plant, care a vândut Consiliului Județean Neamț mocheta folosită în timpul întâlnirii guvernelor României și Republicii Moldova, a ținut să precizeze că vinde mochete, însă mostrele produselor le ține la el. Horațiu Buzăianu susține vehement că firma sa a fost găsită de către cei de la Consiliul Județean Neamț pe Internet. Căutările noastre nu au dus însă la nici un rezultat în acest sens. Asocierea denumirii firmei cu „mocheta” nu a oferit niciun rezultat. Interesant este, după cum spune Buzăianu, că cei de la Consiliul Județean au cerut în mod expres mochetă de lux.

Redăm mai jos discuția pe care am avut-o cu Horațiu Buzăianu.

Redactor: E adevărat că firma pe care o conduceti a vândut mochetă Consiliului Județean Neamț?

Horațiu Buzăianu: Da, normal!  Printre altele, ca obiect de activitate, am și chestia asta. Am un colaborator, un prieten foarte bun la Suceava care mi-a furnizat chestia asta. Nu știu, nu văd care e problema! Ce s-a întâmplat?

Red.: Și care e firma parteneră?

H.B.:  Astea sunt niște chestii de business pe care eu nu pot să le furnizez oricui și oricând. Eu știu cu cine stau acum de vorbă? Nu pot să vă spun că firma e Ionescu SRL și prietenul e… Eu știu dacă vorbesc cu dumneavoastră? Eu știu cu cine stau de vorbă?

Red.: M-am prezentat la începutul convorbirii telefonice…

H.B.: Nu pot să-mi dau seama…

Red.: Dar cum a găsit Consiliul Județean firma dumneavoastră pentru a-i vinde mochetă?

H.B.: Noi am mai avut colaborări pe diverse teme…

Red.: Covoare ați mai vândut? Puteți spune câte covoare ați vândut de la începutul anului până în prezent?

H.B.: Am vândut, dar nu numai Consiliului Județean. În general, am diverși clienți care știu că fac și chestia asta… Plecând de la organizările de evenimente în anumite locații, cum ar fi hoteluri, pensiuni… Îmi cer anumite chestii și noi trebuie să le facem. Am avut și la Iași clienti…

Red.: Dar cum v-a găsit Consiliul Județean?

H.B.: Simplu, Internetul!

Red.: V-am căutat pe internet și nu v-am găsit! Dăm căutare împreună și dacă găsiți că firma dumneavoastră vinde mochete și covoare…

H.B.: Și eu ce să fac? Să mă duc acum și să vă arăt, uitați acolo pe internet?

Red.: Nu, nu! Eu am gasit pe internet doar Florăria Clematis, nimic mai mult. Nicio legătură cu mochete, covoare…

H.B.: Bun, discutăm discuții! Care este ideea până la urmă? Nu înțeleg ce vreți de la mine?

Red.: Nu discutăm discuții, domnule Buzăianu! Nu vreau nimic de la dumneavoastră! Ați vândut Consiliului Județean o mochetă. Spuneți că cei de la CJ v-au găsit pe internet. Eu vă zic că pe internet nu apăreți că  vindeți covoare, mochete… Am fost și în florăriile de la Bicaz și Piatra-Neamț, nu am văzut nicio mostră de covor, niciun anunț… Mă întrebam doar, cum de a reușit Consiliul Județean să vă găsească pe dumneavoastră, mai ales că dețineți florării?

H.B.: Domnule, eu în florării, dacă știți cum e legea în România, nu am cum să expun așa ceva… (!!!) că vine Poliția locală sau nu știu ce poliție… și mă întreabă ”Ce-i cu astea aici?”! Te ia și cu astea: ”Păi noi vindem și covoare” și ei o să spună: ”Păi, aveți aici în obiectul de activitate ca punct de lucru și așa mai departe?”. Cum pot să am așa ceva acolo? Cine are nevoie, mă contactează, am mostre, chestii care se pot prezenta la locația clientului, de asta nu găsiți dumneavoastră nimic în florării, decât obiecte de florărie… flori. Înțelegeți?

Red.: Dacă aș fi în locul dumneavoastră și aș vinde covoare, atunci aș încerca să-mi fac afacerea cunoscută. Dacă vând covoare, să știe toată lumea că vând covoare, nu?

H.B.: Ce se întâmplă… sunt și eu la început pe tema asta, încerc să  o elaborez destul de bine și încet-încet. Acum am fost la Cluj tocmai pe tema asta, să discut cu niște domni despre un anumit tip de mochetă pe care îl văd într-o anumită locație… Ce vreți, să vă spun tot business-ul meu? Am vândut la oamenii ăștia… Mi-au cerut o ofertă, le-am dat-o, au acceptat-o. Le-am adus, am pus, am făcut treaba și-au făcut treaba și cu asta basta. În rest, pe mine nu mă interesează ce se întâmplă, ce este…

Red.: Furnizorul dumneavoastră e din România?

H.B.: E prietenul meu, suntem parteneri de afaceri, suntem amici.

Red.:  Ați mai vândut mochetă de asta în Neamț?

H.B.: Nu mai stiu dacă în Neamt… La Iași…

Red.: Cum de nu s-au dus la Praktiker sau la un alt magazin?

H.B.: Vorbim de calitate… Mi s-a cerut un anumit tip de articol, eu l-am prezentat. Dacă a fost bun și acceptat bine, dacă nu, niciun fel de problemă. Eu vând lucruri de calitate. N-o să găsiți covoare în florării. Mostrele, dosarele cu mochete le țin la mine. Cine mă caută, nu mă caută la florărie pentru covoare. Dacă v-ați lămurit, mă bucur, să fie totul în regulă! Nu prea răspund la telefoane…

Daniel MURARU

Cititi si:

Luxosul covor roșu pe care a călcat Grindeanu, cumpărat de la o florărie

 

 

 

 

 

 

3 comments

  1. valisor 7 aprilie, 2017 at 23:30 Răspunde

    Îmi dau seama că din trei polițiști, care citesc asta, doi au nevoie de intervenție psihiatrică de urgență, dar tot rămâne unul care… ce? Tare-s curios!

  2. DEMISIA!!! 8 aprilie, 2017 at 07:16 Răspunde

    Foarte interesant! Eu propun doar atit: DEMISIA ARSENE! DEMISIA BULAI! DEMISIA SOROCEANU! DEMISIA CONSILIERI PERSONALI! DEMISIA TABLAN! POPOR, DESTEPTAREA ACUM, IN ULTIMUL CEAS! CE VRETI SA SE MAI INTIMPLE? SA VA VINDA PE VOI CU PARANDARAT?

  3. Mircea 8 aprilie, 2017 at 09:39 Răspunde

    Domnu Muraru, de Aqua Parc sau Stef Edil CDP si jafurile din localitatile judetului prin lucrari supraevaluate, cand scrieti? De milioanele de lei furate din bugetele locale si reinvestite in Turnul Berarilor precum si in averile unor primari, in functie, pe cand? Daca tot va tineti de o treaba, misto ar fi sa incepeti si de jos in sus ca se fura mult mai mult.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.