„Fluturașul” de polițist, varianta cu chirie

4
4156

 

Cunoscutul polițist brașovean Marian Godină, agent la Poliția Rutieră Brașov, a făcut public, prin intermediul unei rețele de socializare, fluturașul de salariu. Gestul lui Godină vine pe fondul acțiunilor de protest ale sindicaliștilor din Poliție care cer și ei, ca toți bugetarii din această țară, salarii mai mari. Și pe bună dreptate, dacă ar fi să raportezi lefurile polițiștilor la cele ale angajaților din consiliile județene de exemplu, unde salariile au crescut, începând cu 1 februarie, cu 95%.

În cazul polițiștilor, problemele sunt mult mai complexe, nemulțumirile agenților de poliție, justificate în parte, care au salarii mult mai mici decât ofițerii fiind binecunoscute. Dacă revenim la salariul agentului Godină, observăm că acesta a încasat în februarie o leafă fără sporuri sau alte indemnizații. De exemplu, polițistul Godină nu a beneficiat de sporul de excelență care înseamnă undeva între 30-50% din salariu. De acest spor se bucură, de regulă, doar ofițerii și în perioade numai bune de luat în calcul la stabilirea pensiei. Și așa s-a ajuns ca unii ofițeri trecuți în rezervă să ia pensii mai mari decât leafa. Se spune, de exemplu, că un fost ofițer de la Neamț, care a avut funcție de conducere, ar avea o pensie de 10.000 de lei. Și asta mulțumită sporurilor de care a beneficiat și au fost luate în calcul la plata pensiei. Însă polițistul respectiv nu este singurul în această situație, alți ofițeri care au părăsit sistemul în vara anului trecut având pensii cuprinse între 7.000 și 8.500 de lei.

De asemenea, așa cum bine se poate vedea din fluturașul lui Godină, acesta nu beneficiază de indemnizația de chirie, un drept de care se bucură in Neamț 10 % dintre polițiști. Oamenii legii au dreptul la o compensație lunară pentru chirie ce se calculează în raport cu salariul de bază. În cazul celor care stau cu chirie în orașe, stațiuni turistice ori balneare, compensația este de 50%, iar în cazul celorlalți de 40%. Compensația pentru chirie se acordă doar în anumite condiții, însă asta nu înseamnă că nu s-a sărit calul, în sensul că unii au încasat bani pentru chirie, deși nu aveau acest drept. Iată, de exemplu, cât câștiga un ofițer nemțean, cu funcție de conducere, dar nu cu vechime foarte mare, în ianuarie 2015. Așa cum se vede în fluturașul pe care l-am anonimizat, compensația pentru chirie, care nu este impozitată, reprezintă 800 de lei din total drepturi acordate pe card de 4.027 lei. Cu alte cuvinte, compensația pentru chirie poate să ajungă și la 20% din totalul drepturilor salariale încasate. Iar dacă ne gândim la cei care încasează acești bani ilegal, pentru că există și astfel de persoanaje în Poliția Română, realizăm cum reușesc unii să-și rotunjească veniturile. 

 

Daniel MURARU

Citeste si:

SCANDALOS!!! POLIȚIȘTI CU PENSII NESIMȚITE

 

Polițiști suspectați că au încasat ilegal bani de chirie

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

  1. valisor 22 martie, 2017 at 15:17 Răspunde

    Se întreabă unii „de unde bani?”. Nu „de unde bani?” e întrebarea, nici măcar ca întrebare retorică nu e de pus problema, că nu e vremea și nu e vreme, ci „DE CE?”.
    Socoteala sifilomului PSD, a hemoroidului PNL, a furunculului ALDE, de fapt a întregii Patologii de Partid și de Stat, e banală, totuși greu de intuit deodată de-atâta cât se întâmplă în spectru subliminal, cu marea grijă de a nu urca accidental până la pragul de la care începe gândirea umană. Creștere bruscă a salariilor, exploziv, până dincolo de orice nesimțire, fără a fi fost închipuită cumva în planuri bugetare, Produce ceața nu chiar necesar de densă și arhisuficient de zemoasă prin care nu mai avem nicio șansă să urmărim cum și cât de la buget mânăresc de-alde Ciorăpel Bișnițăreanu & Gașca.
    Crecă au fost de mult chitiți pe a lăsa în urmă „Deșertul Sahara”, „în urmă” că adi căcând termină o și-ntind acolo unde le așterne acuma Giță. Ce vedem și nu-nțelegem e premeditat de însuși Mefisto și, tare mi-e, ba chiar sunt sigur, că rahatul din Piața Victoriei și din toată țara intră-n plan, că fără aia nu se puteau as’lalte.
    De data asta nu pot pentru ca să mamă-ntreb sinretoric că cât oare de proști putem fi, că nici eu însumi, Tata lu’ Mefi’, nu m-am ginit din prima.
    E bune și exemplele despre ce și uite cum, dar asta doar ca motivație, poate ni s-a aprinde tărâța-n cap și ne-om grăbi să punem mâna pe topor, chiar așa… nepricepuți cum suntem, că-i scăpăm și ne-am dus dracului de tot!
    Ya-Ka-Sha!

  2. andrei 22 martie, 2017 at 15:21 Răspunde

    Pensie de 10.000 de lei la noi in tara???? Hai ca asta e chiar de tot! Domnule, discrepantele astea salariale invrajbesc lumea! Astia care ne conduc sunt de-a dreptul cretini. Ce vina au ceilalti? Ca n-au pile prin institutii, ca nu sunt ofiteri, ori ca nu lucreaza la stat? Sper sa sa faca odata dreptate, nu stiu cind, dar sper! Iar cei care au incasat astfel de pensii sau salarii nesimtite sa dea diferentele inapoi. Nu mai am cuvinte!

  3. ilie 23 martie, 2017 at 06:52 Răspunde

    Politia– are un rol bine determinat în societatea noastră: de a pupa funduri libidinoase de politicieni de mucava și afaceriști de carton, pentru un pumn rușinos și prăpădit de arginți. Îi slujesc cu smerenie, în toate, li se închină și răspund, docil, la comenzi. Își unesc forțele când e vorba să distrugă imaginea, demnitatea, oamenilor, care au indraznit să spună ,, SICTIR” clanurilor mafiote atotputernice. Politia iti fabrică acum dosare, iti vor pune cătușe si te vor arunca în spatele gratiilor, luîndu-ti, pe nedrept, LIBERTATEA.

  4. Vasile 13 aprilie, 2017 at 17:46 Răspunde

    E o eroare totala in acest articol.Din titlu rezulta ca e desfasuratorul salariului lui Godina. Ori Godina nu lucreaza la Neamt si nu poate avea gradatie de conducere. Ceea ce prezentati este fluturasul de salariu al altui politist, probabil un sef cu ani de vechime (sef de post).

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.