Voluntarul cu Porsche de la CJ Neamț, policalificat, dar cu CV-ul confidențial

7
1121

 

 

Situația de la Consiliul Județean Neamț unde un personaj venit de la București s-a implicat serios, în calitate de voluntar, în activitățile celei mai importante instituții de județ, ridică în continuare o lungă serie de întrebări care, cel puțin deocamdată, au rămas fără răspuns. Și asta chiar dacă atacul.ro a solicitat oficial Consiliului Județean Neamț să clarifice mai multe aspecte legate de prezența voluntarei Elena Kuzmanovic la „butoanele„ CJ-ului, mai ales în perioadele în care președintele Ionel Arsene lipsea din localitate. Răspunsurile oferite de către reprezentanții CJ Neamț la întrebările noastre au făcut, în mică măsură, lumină. În primul rând, am aflat că între Consiliul Județean Neamț și Elena Kuzmanovic a fost încheiat, în data de 4 august 2016, un contract de voluntariat valabil pentru o perioadă de 6 luni. În mod normal, Kuzmanovic ar fi trebuit să părăsească CJ-ul în data de 4 februarie 2017, odată cu expirarea contractului sau să încheie un altul. Nu s-a întâmplat nici una nici alta, iar „doamna Elena”, așa cum era cunoscută de angajații instituției, a continuat să vină la Consiliul Județean Neamț, aproape în fiecare zi, așa cum a făcut-o în cele 6 luni, cu bolidul să Porsche Cayenne, de zeci de mii de euro, pe care îl parca pe locurile rezervate demnitarilor.

Elena Kuzmanovic a mai stat în instituție până pe data de 17 februarie. Și, probabil, nici aceasta nu ar fi fost ultima zi de voluntariat în CJ dacă atacul.ro nu ar fi prezentat situația „doamnei Elena” și nu ar fi solicitat clarificarea situației ei. Așadar, în intervalul 4-17 februarie, adică după expirarea contactului de voluntariat, „doamna Elena” a continuat să decidă în CJ, în special în lipsa președintelui Arsene, implicându-se activ în tot felul de activități, inclusiv în coordonarea unor investiții. Din răspunsul oferit de către Consiliul Județean la adresa noastră am aflat că activitatea de voluntariat a Elenei Kuzmanovic s-a desfășurat sub coordonarea Danielei Soroceanu, nimeni alta decât secretarul județului. Într-adevăr, Legea 78/2014 privind activitatate de voluntariat prevede că „în executarea contractului de voluntariat, voluntarul se subordonează coordonatorului voluntarilor”. Așadar, coordonatorul voluntarei „doamna Elena” a fost chiar secretarul Consiliului Județean. Să nu fi realizat Daniela Soroceanu că Elenei Kuzmanovic i-a expirat contractul de voluntar pe data de 4 februarie, iar după această zi „doamna Elena” a continuat să controleze activitatea CJ, făcând presiuni de tot felul la adresa unor angajați ai instituției? Oare să nu fi constatat secretarul județului că „doamna Elena” își depășește atribuțiile, iar prin acțiunile sale nu face altceva decât să încalce legea?

Declarația unui angajat al Consiliului Județean Neamț, care a apărut într-un articol publicat în data de 8 februarie, adică la 4 zile după ce „doamnei Elena” i-a expirat contractul de voluntariat, demonstrează clar că acțiunile acesteia au fost tolerate de către conducerea Consiliului Județean Neamț: președinte, vicepreședinți, secretar, consilieri personali, etc.

„Elena Kuzmanovici nu are nicio calitate în Consiliul Județean. Are doar calitatea că are eticheta pusă pe biroul în care stă cu doamna Bulai. Atâta tot, nu are nicio relație contractuală cu CJ-ul. Nu știu cum semnează oamenii ăștia (n.r. șefii de compartimente), pentru că ea numai dă sfaturi, nu-și asumă nimic. Mulți semnează aiurea, că așa a zis doamna Elena. Există riscuri să faci ceva, pentru că așa a zis „doamna Elena”, după care vine Curtea de Conturi, Poliția și te ia la întreabări. Ce poate să zică un șef de compartiment, că m-a pus „doamna Elena”? O să li se răspundă tot cu o întrebare: cine-i doamna Elena??? De câteva luni bune a venit la Consiliul Județean. Nu a prezentat nimeni ce calitate are. Pur și simplu i se spune doar „doamna Elena”, toată lumea este cu „doamna Elena”. Toți se duc la „doamna Elena”. Ea taie, ea spânzură, ea rezolvă absolut tot, pe tot județul ea e șefă. Nu semnează. Cred că ștampila CJ-ului o are consiliera lui personală și cred că și o semnătură ceva. Mulți sunt nemulțumiți pentru că sunt situații care trebuie să fie rezolvate rapid, ștampilă, semnătură, și se întârzie pentru că cea care deține ștampila ajunge, de regulă, pe la ora 11 la serviciu”, declara, sub semnul anonimatului o persoană care are legături cu CJ-ul.

Comportamentul  „doamnei Elena” era bine cunoscut de toți cei care lucrează în Consiliul Județean, așa că ne îndoim că Ionel Arsene, vicepreședinții sau secretarul nu aveau cunoștință de aceste aspecte. Știau foarte bine ce face „doamna Elena”, însă i-au tolerat comportamentul de „jupân pe moșie”. De ce? Întrebarea are mai multe variante de răspuns, așa că vă lăsăm pe dumneavoastră să o alegeți. Cert este că a existat o complicitate a multor persoane cu funcții de conducere față de „președintele de rezervă” al CJ Neamț.

După apariția articolului „Cine taie și spânzură în CJ Neamț? Elena Kuzmanovici în „concubinaj” cu cea mai importantă instituție din județ”, publicat în atacul.ro în data de 8 februarie, plăcuța cu numele Elenei Kuzmanovic de pe ușa biroului consilierei Oana Bulai a dispărut. Însă voluntarul nu. A rămas până pe data de 17 februarie, plecând la câteva zile după ce atacul.ro a transmis o adresă pe Legea 544/2001 privind liberal acces la informațiile de interes public.

 

Cine o protejează pe „doamna Elena”?

Direcția de Management a Consiliului Județean Neamț a avut nevoie de 10 zile pentru a formula răspunsurile la întrebările noastre. Așa am aflat, de exemplu, că doamna Elena, care locuiește și trăiește în București, după cum recunoaște chiar pe pagina sa de facebook, a ajuns voluntar la CJ Neamț în urma unui anunț afișat la sediul instituției. Spune CJ-ul că, în data de 27 iulie 2016, a fost făcut public anunțul privind selecția unui voluntar în domeniul dezvoltării comunitare și relaționării cu mediul de afaceri din județul Neamț. Acum sincer, nu știm unde a fost afișat respectivul anunț, pe ușa de ieșire de urgență, pe interiorul ușii președintelui, la avizier, pentru că nu putem să nu ne minunăm de norocul  „doamnei Elena” din București care s-a nimerit să vină chiar atunci la Piatra Neamț pentru a afla, absolut întâmplător, că CJ-ul caută voluntari specializați în domeniul dezvoltării comunitare și relaționării cu mediul de afaceri din județul Neamț. Bănuim că „doamna Elena” a prezentat un CV impresionant care a recomandat-o pentru a desfășura astfel de activități. Consiliul Județean a refuzat sa ne spuna cat de pregatit era voluntarul, pe motiv că CV-urile voluntarilor nu se încadrează în categoria informațiilor de interes public. Așa spun ei, însă noi suntem de o cu totul altă părere, pentru că nu ne interesa decât portofoliul profesional al acestei doamne, care a ajuns să facă politica celei mai importante instituții din județ. Oare nemțenii nu au voie să știe ce CV-uri au voluntarii care ajung în instituții publice? Este secret să spui ce instituții de învățământ ai absolvit dacă ajungi voluntar la CJ Neamț? La ce atribuții a avut „doamna Elena” cât a fost voluntar la CJ putem trage concluzia că are o pregătire și o experiență profesională de excepție. Altfel cum să te afișezi, alături de președintele Ionel Arsene la întâlniri cu ambasadori, investitori, în ședințe de Consiliu Județean, ședințe de CA și AGA? Oare o recomanda pe Elena Kuzmanovic CV-ul său? Din precizările făcute de CJ Neamț, se poate spune că „doamna Elena” este policalificată, activitatea sa de voluntar desfășurându-se în toate direcțiile importante din instituție, începând cu Juridicul, Relații Internaționale, Proiecte și Programe, până la Transporturi, Management și Investiții. Cu alte cuvinte, a avut acces la documente importante, multe dintre ele confidențiale, ne referim aici la strategii, documentații pentru licitație, etc. Tocmai de aceea, faptul că cei de la CJ Neamț ne-au recomandat să o întrebăm direct pe „doamna Elena” dacă are firme sau rude cu societăți ce derulează contracte cu instituția ne surprinde. Pentru că aceste lucruri ar fi trebuit să le știe obligatoriu responsabilii CJ-ului. Și asta pentru că nu poți lăsa documente deosebit de importante pe mâna cuiva care nu este angajat al instituției și să nu știi ce hram poartă.

Adresa pe care am trimis-o Consiliului Județean Neamț în data de 14 februarie:

  1. Când a fost încheiat contractul de voluntariat între Consiliul Județean Neamț și Elena Baltag Kuzmanovic?
  2. Ce activități are voie să presteze Elena Baltag Kuzmanovic în baza contractului de voluntariat încheiat cu CJ Neamț?
  3. La ce compartiment din cadrul Consiliului Județean Neamț își desfasoara Elena Baltag Kuzmanovic activitatea?
  4. De unde a aflat Elena Kuzmanovic, care trăiește în București, că instituția Consiliului Județean Neamț are nevoie de voluntari (anunț public pe site, în presă???)?
  5. A publicat Consiliul Judetean Neamt un anunt privind nevoia de voluntari? Daca da, in ce publicatie si in ce data?
  6. Are Elena Baltag Kuzamanovic membri de familie, prieteni, rude sau apropiați care desfășoară relații contractuale cu instituția Consiliului Județean Neamț? Dacă da, despre ce contracte este vorba?
  7. Deține Elena Baltag Kuzmanovic calitatea de acționar sau administrator la vreo societate comercială? Dacă da, care este/sunt aceasta/acestea?
  8. Vă rugăm sa ne puneți la dispoziție și CV-ul (curriculum vitae) doamnei Elena Baltag Kuzmanvic.

 

Răspunsul CJ-ului în data de 24 februarie:

raspuns 544 atacul

 

Daniel MURARU

 

Citește și: 

Kuzmanovic, afară de la Consiliul Județean

Cine taie și spânzură în CJ Neamț? Elena Kuzmanovici, în „concubinaj” cu cea mai importantă instituție din județ

Unic în România! Consiliul Județean Neamț, condus de un voluntar!?

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

7 comments

  1. mihnea 25 februarie, 2017 at 13:42 Răspunde

    In primul rand o jigniti daca vorbiti doar despre porsche si nu amintiti si de limuzina A7. In al doilea rand, directorii din CJ nu au voie sa parcheze acolo pentru ca toata parcarea e plina de masinile pipitelor, pardon – consilierelor si secretarelor lui Arsene. Stau si ma gandesc ca o face zilnic naveta la Bucuresti daca are domiciliul acolo. Cat despre subordonarea fata de dna Soroceanu, ma faceti sa rad. Pai dnei Soroceanu i-au fost luate mai toate atributiile de catre alta specialista de renume – Emilia Arcan ajunsa alaturi de alte scursuri gen suculet in Parlament. Oare legea nu spune ca trebuiau sa publice anuntul intr-un cotidian si nu sa-l afiseze pe …o usa? Oare cat de prosti ne cred??? Auzi la el- va asiguram ca intreaga activitate de voluntariat se desfasoara in conformitate cu…. ce penibili si mincinosi ordinari sunt!!!! Auzi la el raspuns in legatura cu eventualele contracte pe care le are cu CJ prin interpusi – intrebati-o pe ea!!! Nu doar ne crede prosti dar ne si sfideaza! Baaaa, dl Muraru te-a intrebat de contracte pe bani publici de la CJ! Pana si femeile de serviciu stiu ca tanti Elena taie si spanzura in CJ, unde primarii si sefii de institutii stau la coada. Oare cum se simt acesti indivizi injosindu-se atat de mult? Cand naiba o sa intelegeti ca orice leu din consiliul judetean e ban public? De ce nu afisati cum cheltuiti fiecare leu din banii publici? Sunteti mosieri, vatafi, de nu avem voie sa stim?

    • mihu 25 februarie, 2017 at 19:25 Răspunde

      Nestiinta si necunoastere.
      A plecat madame Elena dar a ramas o alta madame pe nume Oana pregatita si instruita de de madame Elena ca sa duca inainte activitatea de voluntariat.Ia sa veniti la ora 10.00 la C.J.Neamt sa vedeti cum stau la usa lui Oana Bulai ca la sfanta spovedanie unde accesul il ai numai cu binecuvantare si programare dinainte care nu cumva sa intri si sa ii gasesti la masa sau la ceas de taina cu Harabagiu , Adrian Nita , primarul de Dragomiresti ( Piti ) sau Janel Iosub.Oricum presedintele John Arsene nu stie nici macar 5% din ceea ce se intampla in batatura lui daca a ajuns o pitipoanca de Roman sa conduca judetul inseamna ca ne meritam soarta iar el mai mult decat atat.
      In ceea ce priveste pe secretarul judetului o mahalagioaca in adevaratul sens al cuvantului avand un comportament de vechil pe mosie si care nu are nimic comun cu calitatea de inalt functionar public si care traieste cu impresia ca institutia C.J. functioneaza datorita ei nu va faceti probleme nu are multe sarcini daca e sa o luam dupa fisa postului are vreo 15 – 20 de atributiuni a se studia Legea nr.188 si 215 restul de atributiuni si le-a atribuit singura pentru a controla mai bine C.J.Neamt si vazute si nevazute ….. dar i-a intrebati in ce conditii a fost angajat sotul dumneaei in postul de director marketing la Muzeul de Istorie sigur………. pe principiul competentei , sau cu ce drept foloseste dumneaei masina institutiei NT.06.CJN in scopuri personale cumparaturi , dus dimineata copilul la scoala la Hogas luat la pranz si dus acasa etc..etc.gata hai ajunge.

      • Ionel cel mititel 25 februarie, 2017 at 20:44 Răspunde

        Wtf? Director de marketing la muzeu? Tare, frate! Cit despre Bulai, cine se aseamana se aduna… harabagiu, piti, iosub si cu nita, zici? Toti deodata sau pe rind, is curios… Cj ul e institutie sau loc de randez vous! Ori cei patru care.au speriat judetul ii dau sfaturi despre cum sa fure mai mult? Intreb doar…

  2. Animalele X 25 februarie, 2017 at 14:02 Răspunde

    Dragele de ele! Una mai blonda decit alta! Se vede din avion, ca doar nu din Porschen, interesul pentru banul nemuncit! Chefuri, treburi grele apasa pe umerii lor. Aaaa, plus mult maglavait! Fetelor, la munca, tata, la prasit cu ziua v.ar sta cel mai bine! Sa va fugareasca arsene cu ciomagu. Lasati oameni pregatiti si dezinteresati sa gestioneze banul public! Ups, am uitat ca astia nu au loc la cj! La cratita, la copii, acolo va e locul! Nu pozati in femei de succes ca nu tine! O sa vina vremea cind o sa va ia lumea cu pietre! Mai bine la munca! VA SPUN EU, MUNCA VA ELIBEREAZA! De stres!

  3. Floarea 25 februarie, 2017 at 14:32 Răspunde

    domnu murar de ce nu va interesati si de amantele unora de la cj angajate pe ici colo pe bani nulti si munca deloc. Copiii nostri si au rupt coatele pe bancile facultatilor de stat si nu au unde sa munceasca dun cauza acestor fufe pline de fumuri pe banii statului. Niciun concurs nu e pe bune. Ce facem? Le spunem sa plece din tara ca nu au loc de aceste „profesioniste”? Va pot da relatii despre citeva dintre ele in privat. Unele cu probe. Va multumesc

  4. valisor 26 februarie, 2017 at 11:10 Răspunde

    E câte un animal care pretinde că ceva, dar, de fapt, el cu totul altceva. Auzi acolo… că Ceaușescu nu e informat, că când e informat e informat prin malformare de deinformare… că și-ar pune și nevasta la cură de slăbire cu ciomagul dac-ar ști… dar nu contează! Cele dovedite rămân vădite și netrebnicii noștri scuți de graniți nu vor putea zicea cândva că n-au știut, că cât e roata de pătrată tot se mai învârte-odată!
    Bravo, Daniel! Tine-o tot așa, oricât o fi de sufocant și material și spiritual! Și nu-ți fă sânge rău dacă ești singur cu coloană vertebrală în breasla asta din Neamț! că poate or mai considera vreunii să se descocoșeze, că n-or fi chiar toți ca irecuperabilele animalele.

  5. Bananul 16 ianuarie, 2018 at 11:45 Răspunde

    HE, HE , HE, (***) Elena Baltag-Kuzmanovici, ce doamna??? cu vila pe Stefan cel Mare , in spate la Central Clinic, cum , nu stiati???, este la Episcopia Romanului, angajata…. ???? Doamne, ca mare ti-e gradina!!!
    O (****)inraita , care suge banii statului prin contracte fictive, in stransa relatie cu alti (***) gen Arseni. Deci la Episcopie se ocupa tot de banii consiliului judetean Neamt .Te doare mintea!!!O (***) neinsemnata , plecata din Pangarati sa faca bani la Bucuresti… si uite ca merge, au mai facut si altele ca ea… fara studiii, doar cu …..
    In ce priveste pe alta : „doamna”, Soroceanu, acum vreo 10 ani , era (***), care se bucura ca barbat.su era bagat in seama de cei de la Realitatea Media, scria si el cate ceva despre sportul nemtean,, mare (***)… niste (***) amandoi, si uite ce functii au azi??

    Admin.: Acest comentariu a fost moderat deoarece continea cuvinte jignitoare si acuzatii grave care nu sunt probate

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.