SRI a pus ochii pe oamenii lui Dragnea de la Neamț

4
1021

Doi nemțeni, acționari ai societății 3 T Construct Piatra Neamț, controlată de apropiații lui Liviu Dragnea, au făcut obiectul unei analize a Serviciului Român de Informații, informarea ajungând la începutul anului 2013 pe masa procurorilor DNA. Analiza, împreună cu alte documente, au stat la baza întocmirii unui dosar penal ce a fost finalizat cu trimiterea în judecată a unui fost ofițer de poliție judiciară a DNA, comisarul Dan Emil Mihalachi, a fostului secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Valentin Răducu, dar și a altor persoane. Ofițerul de poliție judiciară este judecat pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională;  folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii și luare de mită. Procurorii anticorupție au constatat că Mihalachi a sustras documente dintr-un dosar și le-a furnizat secretarului de stat Răducu, acțiunea omului legii ducând la ratarea unui flagrant delict. Cei doi, dar și alții, implicați în această poveste, au fost trimiși în judecată în iunie 2014.

Vezi comunicatul de presă al DNA aici: http://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=4961

Același Mihalachi a mai fost trimis în judecată în mai 2014 într-un alt dosar, tot pentru divulgare de informații nedestinate publicității. Comunicatul DNA poate fi citit aici: http://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=4918

 

Aseară, publicația on-line lumeajustitiei.ro a publicat o notă a SRI-ului care viza activitatea mai multor personaje, printre care și a soților Ana și Gheorghe Viorel Pop, din județul Neamț, care coordonează firma SC 3T Construct Piatra Neamț, aflată acum în insolvență. Jurnaliștii cred că la mijloc a fost de fapt o înscenare care ar fi avut drept scop incriminarea lui Liviu Dragnea, actualul lider al PSD. În 2012, Dragnea avea funcția de viceprimier , dar și de ministru al Dezvoltarii Regionale.

Articolul din lumeajustitiei.ro poate fi citit aici: https://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/dragnea-lucrat-pe-protocol-binomul-a-incercat-in-2013-folosind-un-politist-dna-sa-l-prinda-in-flagrant-pe-liviu-dragnea-cu-o-nota-secreta-a-sri-despre-activitatea-tel-drum-teleorman-flagrantul-a-fost-ratat-iar-ofiterul-dna-inculpat-omul-a-denuntat-ca-proc

Revenind la soții Pop, trebuie spus că informațiile care-i vizează și sunt menționate în nota SRI-ului par a fi destul de interesante, la mijloc fiind vorba de acțiuni de falsificare a unor CV-uri pentru obținerea unor lucrări de canalizare.

Înainte de a avea probleme financiare, societatea 3 T Construct SRL Piatra Neamț a prins lucrări de ordinul milioanelor de euro în mai multe județe din nordul țării. Înainte de a intra în insolvență, acționarul majoritar al firmei (80%), Petre Pitiș, un apropiat al lui Dragnea și director general la SC Tel Drum SA Alexandria, a cedat acțiunile domnișoarei Nicoleta Pena, care figura ca având calitatea de director comercial la Tel Drum SA Alexandria. Așadar, legătura dintre cele două societăți este mai mult decât evidenta, SC 3 T Construct Piatra Neamț fiind controlată de acționarii de la Tel Drum SA care, la rându-i, spune presa centrala, este controlată de apropiații lui Dragnea.

Daniel MURARU

Citește și: 

PRIETENII LUI DRAGNEA, RATEURI ÎN AFACERI. „TEL DRUM DE NEAMȚ”-DATORII DE MILIOANE

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

  1. valisor 24 februarie, 2017 at 12:51 Răspunde

    DNA, despre care chiar că nu știu ce să mai știu, evita să râșcâie rahatul, ca să nu li se împută protejații. Acuma, că-și bagă Dragnea 13le în parlamenT într-o formă care merită tot bugetul și tot ce mai avem noi, proștilor care i-am ales, prin buzunare, DNA minte porcește cu anchete despre care știe că nu jignesc pe nimeni chiar acuma, dar pentru care, foarte curând, anchetații vor mai primi și despăgubiri morale de la Stat, adică tot de la noi, proștilor; deci toate manifestațiile au fost, de fapt, pro-„Dragnea”, că, la nivel de ordonanță, toată răhățărela, care ni se pregătește, era fix caca-pișu. Și să ne pregătim sufletește și material-financiaricește, măi proștilor, pentru când o da Pinalti în judecată Poporul Român!
    Să mă scuze cei care încă nu știu că sunt proști! că la ei nu m-am referit.
    Să trăiți bine, să fiți sănătoși și LA MULȚI ANI, (PSD,PNL, ALDEșiETC)dofililor care ne faceți voi viitorul copiilor noștri! La fel și noi, proștilor, danu prea cred!

  2. Mircea 24 februarie, 2017 at 19:07 Răspunde

    Imi place mult echidistanta d-voastra! Vad ca nimeni din judetul Neamt nu are curaj sa scrie „de rau” despre nume gen Vlasie Ginel, Ciprian Serban, iar ca tot veni vorba de militieni care divulga secrete il mentionez si pe prietenul d-voastra comisarul Nechita din cadrul IPj Neamt. Daca tot e sa scrieti articole, scrieti despre toti.

    Admin.: Poate vreti sa ma ajutati in munca mea, asa ca va astept sa veniti cu informatii si dovezi. Va promit ca veti avea posibilitatea sa scrieti, da, sa scrieti d.stra despre toti prietenii mei, inclusiv despre cel pe care l.ati mentionat.

  3. Delamancha 25 februarie, 2017 at 07:50 Răspunde

    Domnule Muraru nu va mai luati dupa toti interesatii…. Asta va mai intrebat o data de ce nu scrieti de Ginel. O fi pierdut la carti….. sau vreo licitatie de vrea neaparrat sa.l vada pe ala bagat in seama…. piata ii plina de ziare… echidistante….

  4. mihnea 25 februarie, 2017 at 12:45 Răspunde

    E important „sa se ia” si dl Muraru de Ginel, Nita, Rotaru etc, dar mai important e sa vada alte institutii cum si-au construit imperiile! In ciuda faptului ca sunt oameni de afaceri, privati, tot ce au facut este din banii nostri, bani publici! Si Rotaru a cumparat un han la Dulcesti, si Nita are imperii si masini scumpe, si Ginel are imperii si mai nou o carciuma de fite (hanul berarilor- despre care unii spun ca il are impreuna cu Arsene). Toti, absolut toti, si-au facut averile doar din bani publici! Lucrari date din bani publici (incredintate sau acordate prin licitatii masluite). Totul e din bani publici!!! Va dati seama ce calitate proasta au toate aceste lucrari facute de-a lungul anilor pe sute de milioane de euro daca constructorii au agonisit averi impresionante si in plus au dat comisioane- spagi – foarte mari, din banii publici alocati pentru aceste lucrari? Si mai sunt care fac lucrari cu bani publici foarte multi, dar fara sa faca multa valva – fiul lui Munteanu cu Proinvest! Pana si contracte de deszapezire au primit aceste capuse care sunt la butonul unui singur individ – Arsene!!!!! Este o retea mafiota ingrozitoare care capuseaza fiecare leu public!!!! Este un dezastru ceea ce intampla!!!!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.