TUPEU MAXIM LA UPU NEAMȚ

3
202

Gabriela Chitoșcă, asistenta șefă de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Neamț, nu mai vrea sa ne țină la curent cu noutățile, pe fond de supărare. Motivul: atacul.ro și-a permis să critice comunicatul de presă din data de 3 ianuarie în care asistenta șefă Gabriela Chitoșcă, desemnată de UPU să țină legătura cu presa nemțeană, și-a permis să emită păreri personale, afirmând că în perioada sărbătorilor au ajuns la UPU: „foarte mulți pacienți cu boli cronice care erau aduși parcă pentru a scăpa familia de ei în perioada sărbătorilor”. Cum „dacă și cu parcă se plimbau pe o barcă”, nu-i așa, doamna Chitoșcă, în mod normal, ar fi trebuit să-și acopere afirmațiile cu probe.  Acestea ar fi trebuit să demonstreze cum familiile și-au trimis bolnavii cu afecțiuni cronice la UPU pentru a avea o vacanță liniștită. Afirmația asistentei, una extrem de gravă, trebuia să fie luată în serios de către conducerea Spitalului Județean sau de către finanțatorul unității spitalicești, Consiliul Județean Neamț. Ne-am fi așteptat la o luare de poziție măcar din partea unui reprezentant al vreunei instituții din cele menționate, însă asta nu s-a întâmplat. În loc să aibă de suferit autorul comunicatului de presă, care i-a jignit cumplit pe cei care au bolnavi cu afecțiuni cronice în familie, „cineva” a considerat că trebuie pus la punct site-ul atacul.ro. Și cum credeți că au făcut acest lucru? Nu au mai trimis pe adresa ziarului comunicatul de presă de astăzi. Probabil, nu le vom vedea nici pe cele ce vor urma. Mare pierdere nu ar fi, mai ales că ți se face părul creț, vorba românului hâtru, atunci când citești informațiile furnizate de către Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Ci, am spune noi, gestul contează, comportamentul confirmând că cineva a fost foarte supărat din cauza articolului din atacul.ro. Că o fi fost doamna Chitoșcă, domnul director Negeleschi sau domnul Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, prea puțin contează și nici nu ne interesează. Și asta deoarece  bugetul de sănătate este asigurat de sute de mii de nemțeni, nu de 2-3-4 sau 5 persoane care au ajuns în funcții care le permit să controleze banii contribuabililor. Și, chiar așa, ne-am săturat de comportamentul de vătaf pe moșie a unora care efemer ajung în funcții importante. Numai că, în cazul de față, persiflarea este la adresa miilor de cititori care au fost curioși să vadă cum sunt catalogați unii  pacienți de către cadrele medicale… adică ”pietre de moară” pentru familiile lor.

Revenind la comunicatul de presă al celor de la UPU, trebuie să spunem că nimeni nu a pierdut nimic. Pe lângă lipsa de substanță a informațiilor, mai ai de-a face și cu analfabetismul unora. Nu spunem a cui, pentru că nu știm cu exactitate cine este autorul cel puțin al ultimului comunicat, deși o bănuială avem.

Astăzi, de pe adresa de e-mail a asistentei șefe Gabriela Chitoșcă a plecat spre redacții (mai putin spre cea a atacul.ro) următorul comunicat de presă în posesia căruia am intrat prin bunăvoința colegilor:

„Comunicat presa UPU-SMURD
04.01.2017 ora 8:00 – 05.01/2017 ora 8:00
–          Nr. Prezentari -188
–          Decese – 0
–          Stop cardio-respirator – 1  – resuscitat – ATI
–          Etilism acut – 3 – domiciliu
–          Hipotermii – 0
–          Accidente rutiere – 0
–          Agresiuni – 2
P.M., 82 ANI, F, PIATRA NEAMT , AGRESIONATA DE FICA, Dg.
PLAGA TIBIALA STG, DEMENTA SENILA – DOMICILIU
P.B. 33 ANI, M, DUMBRAVA ROSIE, AGRESIUNAT DE PERSOANA
NECUNOSCUTA, ETILISM ACUT, CONTUZIE AMBII GENUNCHI”

Ați sesizat cum doamna de 82 de ani a fost „AGRESIONATĂ DE FICA”. Probabil, autorul a vrut să spună agresată, iar în ceea ce privește „FICA” ne-am gândit că poate așa o chema pe cea care a recurs la agresiuni.

Nu e normal să generalizăm și suntem ferm convinși că la UPU Neamț există și medici, dar și asistente de toată isprava. Dar și pădurea are uscăturile ei!

(D.MURARU)

Iată de unde a pornit supărarea celor de la UPU Neamț:

 

IMPERTINENȚĂ LA UPU NEAMȚ. MARE SUPĂRARE CĂ… BOLNAVII AU AJUNS LA SPITAL

 

 

3 comments

  1. Elisav Manole 5 ianuarie, 2017 at 20:45 Răspunde

    Din 188 de prezentari numai 6 erau de luat in seama? Ma indoiesc… de asta stam noi atita la upu? Pentru 3 betivi? Cind ajungi acolo, toti se dau de ceasul mortii ca au cazuri grave, multe, numai tu lipseai!!!

  2. valisor UTC 5 ianuarie, 2017 at 21:22 Răspunde

    Așa-ți trebuie, Atacule punct ro! Dacă dai cu barda-n PCR!… Ai uitat cine e Primfractor, chiar dacă pe hârtie-i altul, având tot accesul la ce nu-i dă Legea Legilor drept să știe și să poată? Poate că aia urgență Chitarcă așteaptă…

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.