„BULDOGUL” ȘI „PINALTI”, LA BRAȚ ÎN INSTANȚĂ

4
153

blaga-si-stefan

Procurorii anticorupție i-au trimis în judecată pe Vasile Blaga și Gheorghe Ștefan, ambii fiind acuzați de comiterea unor fapte de corupție. Anchetatorii îl acuză pe Blaga că a primit șpagă de la un om de afaceri pentru a-și exercita influența prin intermediul lui Gheorghe Ștefan, astfel încât societatea controlată de afacerist să primească contracte cu statul. Procurorii afirmă că pentru serviciile oferite, Vasile Blaga, poreclit „Buldogul”, a primit prin intermediul lui Gheorghe Ștefan, alintat „Pinalti”, suma de 500.000 de euro, iar printr-un alt intermediar, suma de 200.000 de euro. „Afacerea” s-ar fi derulat în perioada în care Blaga și Ștefan erau vicepreședinți PDL, partid care se afla la guvernare.

Comunicatul DNA:

În dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 1232/VIII/3 din data de 28 septembrie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar a inculpatului:

BLAGA VASILE, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare și senator în Parlamentul României, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2011-2012, în calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horațiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Ștefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale.

Suma totală de 700.000 euro a fost primită prin intermediului inculpatului Ștefan Gheorghe, vicepreședintele respectivei formațiuni politice (500.000 euro) și printr-un alt intermediar (200.000 euro).

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile dispuse în cauză, respectiv cea a controlului judiciar și cea asigurătorie.

Procurorii din cadrul Serviciului teritorial Ploiești au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor într-un dosar separat față de inculpații BERDILĂ HORAȚIU BRUNO, ȘTEFAN GHEORGHE precum și față de alte persoane.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

D. MURARU

 

4 comments

  1. PARATH ION 28 noiembrie, 2016 at 17:26 Răspunde

    LMC (la mintea cocosului)Toata tara stia ca buldogul a bagat “vastu-n caraiman”si a stat cam mult liber pina s-au hatarit sa-l infunde.Probabil ii are si el la mina cu ceva de au actionat cu sfiiala feciorelnica.Poate ma ajuta Dumnezeu sa ii vad la taiat sare pe toti hotii astia care ne-au pus cisma-n git ,ani de zile cu reduceri de salarii , pensii samd.Totusi multumirea mea ar fi mare daca l-as vedea si pe pazvante chiorul la galere.El zburda acum intr-o veselie pe la posturile tv.si se autopropune premier.Nesimtirea-i mare si culmea ca sunt multi care se uita-n gura lui.Dar Dumnezeu nu lasa jigodiile la infinit si ii suna si lui goarna curind.”Vintu bateee , apa treceee , pietrele ramin…”HA HA HA Ticalosilor , hai ptu ptu…

  2. valisor 29 noiembrie, 2016 at 12:32 Răspunde

    Da de ce să le fuckă la ocnă carte de muncă? Dacă-i pălește pe ăia habotnicia de-i arestează pe toți corupții din România și-i pune la treabă?!… că nu-i problemă cu resursele, sare avem, da spații de depozitare nu prea. Probabil așa au rezultat mari depozite de piatră, de zicem noi acuma că piramidele s-au construit: cu daci (Herodontus zice că mai mulți daci erau pe-atunci decât chinezi pe-acuma) care au mers pe contracte de muncă afară să-și scurteze din pedepse; ei!… dacă ar fi mers pe scris cărți!… ne-am fi lăudat azi cu mai mult decât barză, Mazăre, viezure, ezcavator, hârlezz… Dânșii trebuie să fi fost, se vede clar că aici avem obiceiuri moștenite: atunci vegetam cu struguri, acuma vegetăm cu perje; atunci mergeam la jaf cu capu la lup, acuma cu capu la buldog și, dacă tot veni singură vorba despre Blaga lui Vasile… mie nu-mi chiar pare că seamănă cu un buldog, mai mult are față și atitudine de taracan de bucătărie de pecereu. La așa milenară persistență genetică, nu cred ca strănepoții nou născuților de azi (29nov2016a.D.) să prindă în generația lor sfârșitul tradiției strămoșești – telenovela e încă tânără și neostoită. Sincer îmi pare rău că-mi curge atâta pesimism prin jugulară, dar, din poziția asta de fericire mioritică, eu așa văz.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.