AGENTUL PINGICĂ ȘI FAPTELE SALE DE „GLORIE” ÎN POLIȚIA ROMÂNĂ. DESTITUIT LA BOTOȘANI, AVANSAT LA NEAMȚ

4
178

pol-bodesti-copy-copy

* în anul 2005, agentul Dumitru Pingică a fost destituit din funcția de șef de post din comuna botoșăneană Nicșeni pentru „activitate slabă” * doi ani mai târziu avea să preia frâiele Postului de Poliție Bodești, județul Neamț *

Șeful Postului de Poliție Bodești, județul Neamț, acuzat de un cetățean că a refuzat să-i primească o plângere penală, dând dovadă de un comportament ce nu face în niciun caz cinste hainei de polițist (http://atacul.ro/2016/10/09/ssst-nu-l-deranjati-pe-seful-de-post-pingica-aoleu-doamna-de-ce-ai-sunat-la-112/), are un trecut mai mult decât interesant în Poliția Română. Înainte de a ajunge la Neamț, agentul șef principal de poliție Dumitru Pingică a activat în cadrul a două posturi de poliție din județul Botoșani. Anterior numirii sale în funcția de șef de post în comuna Nicșeni, județul Botoșani, în anul 1998, Pingică a fost adjunct al șefului postului de poliție ( 5-6 ani) din comuna botoșăneană Roma. În 2005, Dumitru Pingică a fost destituit din funcția de șef de post din Nicșeni, fiind acuzat de activitate slabă. „Pentru că au avut rezultate proaste și o colaborare slabă cu populația și autoritățile locale, doi dintre aceștia (n.r.unul fiind Pingică) au fost destituiți, iar cinci transferați la alte posturi”, se arată într-un articol publicat în august 2005 de publicatia botosaninews.ro.

botosaninews-ro-copy

În mai 2005, ziarul Jurnalul de dimineață publica un articol în care mai mulți polițiști, printre care și Pingică, erau acuzați de agresiune. Nu este exclus ca această poveste să fi cântărit greu în luarea deciziei de demitere a agentului Pingică din funcția de șef de post.

Articolul poate fi citit aici: http://www.jurnalulbtd.ro/articol-Cand-prezumtia-de-vinovatie-ramane-la-cheremul-militienilor-2-1855.html

În toamna anului 2006, polițistul s-a transferat de la Postul de Poliție Frumușica, unde a fost mutat după destituirea din funcție de șef de post de la Nicșeni, la Postul de Poliție Bodești. În mai puțin de un an, Pingică avea să fie promovat șef de post la Bodești, adică pe aceeași funcție din care fusese dat afară la Botoșani.

Rugat să explice motivele pentru care a fost destituit din funcție de șef al Postului de Poliție Nicșeni, agentul Dumitru Pingică s-a eschivat afirmând că nu are posibilitatea și nici timpul necesar să vorbească cu noi.

Daniel MURARU

4 comments

  1. Andru Alex 10 octombrie, 2016 at 11:32 Răspunde

    Si uite asa incaseaza domnul Pingica 3.000 de lei de pomana! Ca despre securitatea si protectia cetatenilor din acea comuna, nu cred ca poate fi vorba. Ar trebui dat afara din sistem sau sa munceasca fara sa fie platit tot atita timp cit a frecat menta pe banii statului. Sa va fie rusine! Baaaa, nu va mai numiti politisti ca va faceti de rusine colegii care isi fac meseria cu demnitate! In ce hal am ajuns…

  2. Necunoscut mai bine 10 octombrie, 2016 at 20:04 Răspunde

    Acest domn nu a făcut nimic pentru ca este un corupt și jumătate. Am depus plângere pentru un domn cu care este mâna în mână și a ieșit basma curată.

  3. PARATH ION 11 octombrie, 2016 at 08:07 Răspunde

    Pingica ar trebui s-o ia la talpa din politie.Si ca el sunt multi care cred ca cetateanu-i la dispozitia lui si nu el in slujba celor ce le platesc salariile..

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.