PROFESORUL NĂSTĂSELU DESPRE ALEGERI: „ROMÂNUL ESTE PUS DIN NOU ÎN DILEMĂ, CE SĂ ALEAGĂ ÎNTRE HOȚ, NEBUN ȘI PROST?”

2
1050

valu-nastaselu-2-copy

Hoțul, nebunul și prostul

Goethe spunea că pe nebuni nu trebuie să-i cauți la ospiciu pentru că de fapt sunt în jurul nostru. Îi găsești peste tot, în parlament, ministere, primării, școli, grădinițe, roiesc, puiesc și se înmulțesc în progresie geometrică. Pentru poziție socială și bani fac orice fiind în stare să-l jefuiască și să-l păcălească și pe Sf.Petru. Cât despre corupție, acesta este un subiect care nu mai are aproape nici un ecou la români, acest popor percepe corupția ca pe ceva obișnuit și normal, de ce n-ar fi normal când toată lumea fură câte ceva ? Acum intervine însă culpabilitatea colectivă inoculată cu grijă de actualii conducători și de acoliții lor. Presa, televiziunile, ziarele, prezintă acte de corupție în care toți sunt vinovați, indiferent de cât au furat. Deci, cei care au palmat sute de milioane de euro sunt la fel de vinovați ca cei ce au furat un strugure sau ca cei care de foame au sustras o pâine. Cei cu sutele de milioane vor face doi- trei ani de închisoare și vor înapoia unul- două milioane, ceilalți trebuie să facă ani grei de zdup și să plătească și pâinea furată. Cum nu au banii pentru pâine o vor plăti ca la bancă, cu dobândă de zece mii la sută.

Se apropie parodia națională a alegerilor și cu siguranță românul este pus din nou în dilemă, ce să aleagă între hoț, nebun și prost. Hoțul este prin natura lucrurilor periculos, nebunul imprevizibil iar prostul este plat ca o tipsie prăfuită. Dacă D.N.A. ne scapă de hoți, mai rămân celelalte două categorii dar alegerea este în continuare dificilă. Este clar că de la prost nu poți scoate niciodată nimic, iar de la nebun nu știi exact ce iese, atunci ce alegem ? Pentru că va trebui să alegem ceva, deoarece Vlad Țepeș este interzis, iar reformele sale nu par deocamdată posibile în România. Cum nu vii tu Țepeș Doamne ?

Dacă tot am amintit de primul mare reformator român, îi rog pe piticii politruci să nu-l mai revendice folosindu-i numele pentru a-și face o campanie care pute de la o poștă. Și le mai amintesc că din rahat nu poți face bici, dacă veți încerca să pocniți din el s-ar putea să vă umple gura !

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. valisor 10 octombrie, 2016 at 22:55 Răspunde

    Nu sunt chiar așa de sigur că un candidat, orice candidat, poate fi !sau hoț, sau nebun, sau prost! Se îmi mie pare că nu poate fi disjuns din !și hoț și nebun și prost! Dacă ceea ce se știe și și el însuși știe despre sine, ar indica așa o prevalență a unei virtuți că celelalte două ar părea că nu ezixtă, atâta numai: să iasă el, că iese și iele; că era, pe când nu s-a zărit, de-atâta doar că era in eclipsă. Combinația jmekeră din genele românului e de o strategie așa de mefistophelică încât nu văd să o poată cineva explica, bașca să o mai și atace; dar eu nu stau chiar așa de bine cu văzul.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.