CASA DE AVOCATURĂ A SENATORULUI CHELARU A PIERDUT CONTRACTUL CU PRIMĂRIA BOGHICEA

3
874

chelaru-ioan-copy

Casa de avocatură „Dr. Ioan Chelaru”, reprezentată legal de Ioan Chelaru, senator PSD si vicepreședinte al Senatului României, a pierdut un contract de prestări servicii încheiat cu una dintre primăriile din colegiul în care cel din urmă a fost ales senator. La sfârșitul lunii iulie, Consiliul Local al Primăriei Boghicea, judetul Neamt, a votat rezilierea contractului încheiat la sfârșitul lunii ianuarie 2016 cu Casa de avocatură „Dr. Ioan Chelaru”. Decizia consilierilor locali a intrat în vigoare la începutul acestei luni. În ceea ce privește motivul, primarul Mihai Cazimir a ținut să precizeze că la baza deciziei a fost lipsa banilor. În acest sens, Cazimir, ales pe listele PNL în vara acestui an, a amintit și de niște facturi restante către cabinetul de avocatură. „Am fost nevoiți să reziliem acest contract din cauza lipsei banilor, a facturilor neplătite anterior și a faptului că nu ne permitem din cauza bugetului mic. Primăria nu are jurist, însă în organigramă este prevăzut un astfel de post și vom face demersurile necesare pentru a avea un jurist al nostru”, a declarat primarul Cazimir. Acesta a mai precizat că primăria a avut procese în care a fost reprezentată de casa de avocatură a senatorului Chelaru. „Ca să fiu sincer au fost procese și s-au rezolvat. Problema nu este a noastră, noi suntem la început. Ceilalți, în anii anteriori, nu știu ce probleme au avut, dar toate procesele s-au rezolvat. Decizia de reziliere a contractului nu a avut la bază nicio problemă politică, nici de principii, nici de orgolii, de nimic. Pur și simplu nu avem bani”, a conchis primarul de Boghicea.

Aflat la primul mandat, bănuim că primarul Cazimir nu a vrut să se pună rău cu predecesorul său, altfel nu se explică cum în mandatul fostului primar, social democratul Eugen Mihai, nu au fost probleme cu banii, iar acum sunt. Din declarațiile de avere și interese, postate pe site-ul Senatului României, se observă că Primăria Boghicea avea contract de prestări servicii juridice încheiat cu Cabinetul de avocatură „Dr. Ioan Chelaru” de ani buni. În 2011, contractul a fost în valoare de 18.744 lei, ca în 2012 acesta să ajungă la 22.320 lei. Aceeași sumă a plătit-o primăria și în 2014, dar și în 2015. În acest ultim an, vicepreședintele Senatului României a câștigat peste 700.000 de lei numai de pe urma contractelor încheiate de cabinetul de avocatură care îi poartă numele.

Interesant este că deși afirmă că nu se mai ocupă de 12 ani de avocatură, adică din momentul în care a fost ales senator, Ioan Chelaru este reprezentantul legal al cabinetului, cel puțin în cazul închierii contractului cu Primăria Boghicea, așa cum se poate observa din documentul prezentat mai jos.

hcl-40-din-22-07-2016

Din suma de 706.069 lei, bani încasați de la cabinetul de avocatură de către senator, mai bine de o treime a provenit din contracte încheiate cu patru primării din județul Neamț și cu compania județeană Apaserv SA, principalul operator al serviciilor de apă și canalizare din județ. Contractul încheiat cu Apaserv SA i-a adus senatorului 165.193 lei. Contractul de prestări servicii juridice încheiat cu Primăria Tămășeni a fost în valoare de 14.880, cel cu cu Primăria Oniceni a fost în valoare de 14.480 lei, în 2015, plus alte 14.480 lei în 2014. Mai mare a fost contractul cu Primăria Boghicea de 22.320 lei anual. Contractul de prestări servicii juridice încheiat cu Primăria Ion Creangă i-au adus senatorului 37.200 lei în 2015, plus încă pe atât în 2014.

decl-chelar-copy

D.MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. valisor 29 septembrie, 2016 at 19:00 Răspunde

    Poate ca e legal asa, poate ca asa i-a iesit in diplome dr.itatii sale la vreo Mama Omida din Boghicea. Daca n-o fi, nu-i bai, ca da o fuga la Senat, dar nu intra, ricoseaza pe scari din Oprea si nimereste in cealalta Camera unde pune de o abgradare la lege, ca se practica.

  2. Gheorghe Cerchez 30 septembrie, 2016 at 22:24 Răspunde

    E cam scumpa casa de avocatura Chelaru dar are si servicii de calitate.Primaria Boghicea a cistigat toate procesele cu alti avocati din casa Chelaru,nu cu el.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.