Profesorul Năstăselu: „MI-AȘ DORI UN CUTREMUR ÎN MINTEA ROMÂNILOR CARE SĂ TREZEASCĂ DIN AMORȚEALĂ ACEST POPOR TRIST, DAR PLIN DE UMOR”

2
707

valu-nastaselu-2-copy

A mai trecut un cutremur peste România, bine că a fost doar așa. Mulți români s-au trezit îngroziți, mai ales cei care l-au prins și pe cel din ’77. Din păcate asemenea fenomene aduc numai nenorociri. Eu mi-aș dori un cutremur în mintea românilor, cutremur care să trezească din amorțeală acest popor trist, dar plin de umor. Dacă alte popoare se agită și iau atitudine, se luptă când ceva nu este în regulă, noi facem haz de necaz, dar nu suntem oare oamenii paradoxurilor ? Nu noi, românii, atunci când cineva nu este bun de nimic îl punem conducător, când vaca este stearpă o punem șefa turmei, îi declarăm pe proști geniali iar pe nebuni strălucitori, pe hoți oameni de afaceri, pe cei cinstiți proști, pe curajoși nebuni ? Cui prodest ? Cu siguranță toate acestea folosesc gunoaielor pe care, bineînțeles că tot noi în mod paradoxal le-am declarat flori. Fraților, rahatul nu poate fi tort pentru că nu miroase, ci pute ! Am mai spus și cu alte ocazii că tăcerea și lipsa de atitudine la ceea ce se petrece azi în România înseamnă complicitate, iar poporul român participă la distrugerea propriului viitor. Ce ar trebui să se mai întâmple pentru a trezi acest popor ?

Prof. Vălu Năstăselu

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. valisor 1 octombrie, 2016 at 17:42 Răspunde

    Ce ar trebui sa se mai intample?! Poate o prohibitie… ca de sculat parca ne-am mai sculat in vreo doua randuri, dar daca nu ne-am trezit mai intai, ne-am culcat la loc; poate ca cel mai bun exemplu e acel „ceas desteptator” pe nume CAROL I si? ce-am facut cu monarhia? „pe cale de” ebrietate nationala am transformat-o in Carol al II-lea. Noi stim sa ne ratam istoria, mai mult nu cred ca se poate.
    Astept cu viu interes lucrarea promisa de domnul profesor Nastaselu (am citit in articolul de peste patru zile fata de acum sase zile), ca poate fi scanteia care sa ajute la ceva. Doamne-ajuta!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.