Primarul Chitic a fost condamnat la 3 ani de închisoare

7
839

De aproape o lună a avut nevoie judecătorul Curții de Apel Bacău care a judecat dosarul „Mafiei schimbului ilegal de terenuri din Primăria Piatra Neamț”, pentru a da o soluție în această cauză. La termenul din 14 mai s-a amânat deliberarea și pronunțarea pentru data de 29 mai. Nu a fost să fie nici atunci, pentru că pronunțarea a fost amânată pentru astăzi, 11 iunie. Astfel, toți cei cinci inculpați au primit pedepse cu închisoare, însă cu suspendare. Dragoș Chitic, primarul a fost condamnat la 3 ani cu închisoare cu suspendare. De asemenea, Chitic a fost condamnat

 

Dragoș Chitic– 3 ani închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si 3 ani pedeapsă complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 lit. a,b,g C. pen. 

Vasile Vișan-3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și 3 ani pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 lit. a,b, g C. pen.

Bordei Marin-2 ani și 8 luni închisoare cu suspendare și 3 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a,b, g C.pen. 

Zăpor Vasile-3 ani închisoare cu suspendare și 3 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 lit. a,b C. pen. 

Casapu Alexandru-2 ani si 8 luni închisoare cu suspendare si 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 lit. a,b, g C. pen.

Apopii Mihai-3 ani închisoare cu suspendare pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit  si 3 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 lit. a,b C. pen. 

Decizia nu este difinitiva si poate fi atacată cu de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

În dosarul penal, instrumentat de DNA-Serviciul Teritorial Bacău, au fost vizați inculpații Dragoș Chitic (foto), primarul orașului Piatra Neamț, Vasile Vișan, fostul secretar al Primăriei Piatra Neamț, Vasile Zăpor, evaluator imobiliar, Alexandru Casapu, notar, și Mihai Apopii, om de afaceri. Cauza în care Primăria Piatra Neamț s-a constituit parte civilă pentru recuperarea prejudiciului, a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Bacău la sfârșitul lunii ianuarie 2018 și a avut opt termene de judecată, fiind audiați toți inculpații, dar și martori. Printre aceștia s-au aflat doi dintre cei trei consilieri PSD de la acea vreme, Aurelia Simionică și Neculai Tănase. Cel din urmă a declarat în instanță clar că la mijloc a fost o escrocherie, întrebându-se de ce nu a fost inculpat artizanul afacerii, fostul primar Gheorghe Ștefan. Un alt consilier PSD, care a votat împotriva schimbului de terenuri primărie-Apopii, nu a fost audiat de judecător, însă, a declarat pentru atacul.ro că nu a votat proiectul de hotărâre pentru că i s-a părut că ceva este în neregulă.

Cei șase inculpați, trimiși în judecată de procurorii DNA, au fost acuzați de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

 
CHITIC DRAGOȘ VICTOR, la data faptei viceprimar al municipiului Piatra Neamț, județul Neamț, în prezent primar al orașului; 
VIȘAN VASILE, la data faptei secretar al municipiului Piatra Neamț, județul Neamț, 
fiecare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit; 
BORDEI MARIN, la data faptei șef Serviciu Administrare Patrimoniu în cadrul Primăriei municipiului Piatra Neamț, județul Neamț;
ZĂPOR VASILE, expert evaluator; 
CASAPU ALEXANDRU, notar public; 

APOPII MIHAI, om de afaceri

 

„În perioada 20-28 ianuarie 2010, inculpații Chitic Dragoș Victor și Vișan Vasile, în calitățile menționate mai sus, beneficiind de ajutorul inculpatului Bordei Marin, cu încălcarea dispozițiilor legale, au semnat și avizat mai multe documente care au stat la baza emiterii, de către Consiliul local Piatra Neamț, a unei hotărâri prin care a fost inventariată, la o valoare mult diminuată, o suprafață totală de 21.055 mp teren de pe raza municipiului.
În baza acelei hotărâri, în data de 18 februarie 2010, a fost încheiat un contract prin care Consiliul local Piatra Neamț, reprezentat de inculpații Chitic Dragoș Victor și Vișan Vasile, a cedat inculpatului Apopii Mihai proprietatea suprafeței menționate mai sus, evaluată la suma de 576.278 lei în schimbul unui teren în suprafață de 11.156 mp situat pe raza aceluiași municipiu, evaluat la suma de 973.629 lei.
Acest contract a fost încheiat în condițiile în care inculpații Chitic Dragoș Victor și Vișan Vasile cunoșteau că această operațiune era din punct de vedere economic defavorabilă municipiului și privea inclusiv o suprafață de teren care făcea parte din domeniul public al localității.
Diferența de valoare, respectiv suma de 397.351 lei, a fost achitată de municipiul Piatra Neamț inculpatului Apopii Mihai la data de 27 ianuarie 2015. 
Evaluarea terenurilor ce aparțineau primăriei Piatra Neamț a fost realizată de inculpatul Zăpor Vasile, în calitate de expert, care le-a subevaluat cu suma totală de 1.089.170 lei, cunoscând că rapoartele sale vor fi determinante pentru încheierea contractului de schimb menționat mai sus, autentificat de notarul public Casapu Alexandru. Acesta din urmă a autentificat contractul respectiv cu încălcarea dispozițiilor legale, în condițiile în care cunoștea că una dintre suprafețele ce făcea obiectul schimbului (9.874 mp), făcea parte din domeniul public al municipiului Piatra Neamț.
Prin aceste demersuri, a fost produs municipiului Piatra Neamț un prejudiciu în valoare de 1.089.170 lei care constituie totodată un folos necuvenit pentru inculpatul Apopii Mihai. Municipiul Piatra Neamț a comunicat că se constituie parte civilă în prezenta cauză în vederea recuperării prejudiciului.  În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpaților Casapu Alexandru, Vișan Vasile, Bordei Marin și Chitic Dragoș Victor„, se arată în comunicatul DNA din 1 fenruarie 2018.

Daniel MURARU

Citeste si:

Inculpații din dosarul „Mafiei schimbului ilegal de terenuri din Primăria Piatra Neamț”, pedepse cu închisoarea, sechestru pe bunuri și muncă în folosul comunității

Gheorghe Dumitreasa, în dosarul „Mafiei schimbului ilegal de terenuri din Primăria Piatra Neamț”: „N-am votat, pentru că mi s-a părut că e în neregulă!”

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

7 comments

  1. nicu 11 iunie, 2019 at 14:40 Răspunde

    Catre :
    – Ministerul Afacerilor Interne
    – Domnul Ministru Carmen Dan
    – Prefectura Neamt
    – Doamna Prefect: Daniela SOROCEANU
    Intrebari de bun simt :
    – Trebuie sa vine u SCLAVUL Romaniei cu 10 cls , sa va spun ca M.A.I. este JEFUIT in stil mafiot de ☺️ :
    Conducerea SC LOCATIV SERV Piatra Neamt ?
    Primaria Piatra Neamt ?
    Consiliul Local Piatra Neamt
    Etc , care este administrat de CLANUL PINALTY ( PDL actualul PNL ?
    Solicit in regim de URGENTA sa dispuneti un CONTROL in regim de URGENTA la sediul SC. LOCATIV SERV Piatra Neamt sis a vrificati :
    – Unde ajung banii alocati sub titlul de “ cheltuieli administrative “ de la bugtul local al Primariei Piatra si daca este legal ca cetatenii sa plateasca si ei la plata intretineri cheltuieli administrative
    – Doamna Prefect: Daniela SOROCEANU – V-am solicitat zilele anterioare intr-un comentariu sa vrificati lista chiriasilor ANL din subordinea institutiei pe care o reprezentati si acum solicit sa verificati cu cat platesc mai mult chiriasi ANL de la intrarea in vigoare a H.C.L. nr. 98 /27.03.2014 , unde in baza acestui act platesc CHIRIA cu indecele inflatiei …….
    – Cine trebuie sa respecte LEGISLATIA EUROPEANA si CONSTITUTIA Romaniei ?
    La M.A.I. si la Prefectura Neamt s-a auzit de Legea nr. 30/1994 privind ratificarea Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale și a protocoalelor adiționale la această convenție
    Protocolul adițional nr. 1/1952 la Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale
    ARTICOLUL 1
    Orice persoană fizică sau juridică are dreptul la respectarea bunurilor sale. Nimeni nu poate fi lipsit de proprietatea sa decât pentru cauza de utilitate publică și în condițiile prevăzute de lege și de principiile generale ale dreptului internațional.
    Dispozițiile precedente nu aduc atingere dreptului statelor de a adopta legile pe care le consideră necesare pentru a reglementa folosința bunurilor conform interesului general sau pentru a asigura plata impozitelor ori a altor contribuții, sau a amenzilor.
    – Dar de art. 20 al Constitutiei ?
    – Unde ati mai pomenit sa fim obligati sa platim chiria cu indicele de inflatie ?
    P.S. – Mentionez ca toate afirmatiile sunt probate cu inscrisurii oficiale care fac obiectul dosarului nr. 524/P/2016 a Parchetului de pe langa Judecatoria Piatra Neamt , actualmente la motivate in dosarul nr.7681/279/2018 a judcatoriei Piatra Neamt din luna ianuarie 2019 si este de negasit . A fost data inceperea urmariri penale in REM , au fost schimbati directori de la SC LOCATIV SERV si APA SERV Piatra Neamt , apoi au fost scosi de sub urmarirea penala .
    Este vorba de FRAUDE de la BUGETUL LOCAL de ordinul MILIARDELOR .p u n c t !
    Cine trebuie sa scape cetatenii din Piatra Neamt de CRIMA ORGANIZATA INSTITUTIONALIZATA ( CLANUL PINALTY ) ?
    Stiti ca cei de la departamentul ANTI FRAUDA din IPJ Neamt solicita TAXA de PROTECTIE conform gura targului ?
    Etc , etc , etc .

  2. cora dani 11 iunie, 2019 at 18:59 Răspunde

    RUSINE D le primar CHITIC, DEMISIA cat mai repede daca aveti onoare ( sa vazut cata onoare aveti ) mai bine era cu bulau! urmeaza „soseta” erati o echipa completa, la cules de fructe, la dezapeziri, canale de irigatii de refacut, sisteme de pompare, la cules de PET uri etc!!!

  3. valisor 11 iunie, 2019 at 19:46 Răspunde

    Bine… el va rămânea același penal în aceeași funcție publică, că nu cred să învață prefectureasa să citește înainte de alegeri!

  4. mihnea1 11 iunie, 2019 at 20:18 Răspunde

    Ceea ce i se intampla este consecinta faptelor sale, chiar daca banii nu s-au tranzactionat in prezenta lui. Asta nu-l face mai putin vinovat. O marsavie fara seaman, au manevrat terenuri extrem de valoroase. Chitic nu are „fata” de primar, e un tip introvertit care da senzatia ca uraste pe toata lumea. Sunt multi din jurul sau care se bucura ca va intra in istorie ca un nimeni. Nici nu si-l vor mai aminti pietrenii ca a fost primar. Unul dintre cei care-si freaca mainile este Cozmanciuc, partener subteran al psd-istilor care nu ataca niciodata partidul care guverneaza sau pe soseta, pentru ca va trece la tranzactionarea pozitiei de candidat la primarie. Deja au inceput intalnirile obscure din aceasta seara. Ce n-ar trebui sa uite Cozmanciuc si nici liberalii este faptul ca acestia nu au ncio „vina” pentru rezulatele de la europarlamentare. Romanii au votat impotriva psd-istilor nu in favoarea pnl-istilor.

  5. Varga Szandor Andrasz 12 iunie, 2019 at 20:41 Răspunde

    Poate se arata adevarul si pentru madama sa .Angajata de Ivanov p evremea cand avea doar liceul, consilier personal, cu toate ca o laboranta nu vedem ce consiliere avea de dat unui inginer, imediat dupa terminarea facultatii a trecut pe post de mare psiholog la Haplea Serv .
    Gurile rele de acolo zic ca pe vremea cand era consilier de manager avea misunea de a completa tuburile de hartie igienica la toalete .
    O familie fericita care si-au tras si giratoriu in fata strazii !
    De aflat si cum au stat doar cateva ore fara apa pe timpul debransarii blocului luna trecuta pentru neplata si bransati seara dupa un telefon dat unde trebuie, fara insa a achita ceva bani la Apa Serv !

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.