Lacul Bicaz este o mare de gunoaie

6
758

Autoritățile nu au învățat nimic din experiențele anilor precedenti, când Lacul Bicaz s-a umplut cu deșeuri plutitoare, iar firmele desemnate cu strângerea lor, de-a lungul timpului, nu au reușit să facă față situației. În acest an, în aprilie, a fost organizată o nouă licitație pentru ecologizarea lacului, la care a participat o singură societate din Bicaz a cărei ofertă a fost acceptată. Problema este că până acum două săptămâni, Hidroelectrica nu încheiase contractul, iar lacul s-a umplut din nou de mizerii, mai ales că în ultimele zile a plouat puternic, iar apa a adunat toată mizeria de pe maluri. Imaginea este de-a dreptul dezolantă, Lacul Bicaz fiind din nou plin de deșeuri plutitoare, ca și în anii anteriori. Autoritățile demonstrează, încă o dată, cât sunt de incompetente și dezinteresate.

De exemplu, în imaginea de mai jos, în plan îndepărtat, se observă pontonul și șalupa celor de la „Apele Române”, instituție care încasează bani buni de la Hidroelectrica pentru apa uzinată. Se poate produce energie electrică și cu apă jegoasă, așa că…

 

Consiliul Județean Neamț, care a plătit bani grei pentru identificarea și crearea brandului turistic al județului, ar putea folosi imaginea cu jegul de pe lac ca pe unul dintre simbolurile de valoare ale turismului nemțean. 

Așa arăta Lacul Bicaz sâmbătă, 8 iunie, în zona Pensiunii Ancora:

….așa arăta duminică, 9 iunie, lacul în zona barajului:

Daniel MURARU

Citeste si:

Jegul de pe Lacul Bicaz are culoare politică

Emisarii „șefului ăl mare de la CJ” și contractul de 1 milion de lei pentru ecologizarea Lacului Bicaz. Luciul de apă, plin de jeg

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

 1. Daniela 11 iunie, 2019 at 13:25 Răspunde

  Cata vreme bicajenilor nu le displace situatia, aceasta stare de lucruri se va perpetua. A facut vreun localnic plingere sau sesizare pe undeva? Nu. Cine sa se incumete sa scrie macar un rind neprietenos catre Primaria Bicaz sau catre institutii abilitate? Daca indrazneste cineva un asemenea demers, fie incaseaza o papara de nu o poate duce, fie petitia cu pricina se opreste prin sertarul unui angajat sau consilier personal al dlui Primar. Acesta viziteaza Lacul Bicaz numai de Ziua Marinei, cind culege osanalele supusilor, sau daca este invitat in privat la vreo chermeza de partid. Cam asa stau “trebile” prin urbea Bicazului.

 2. Bicajanu C. 11 iunie, 2019 at 15:45 Răspunde

  Cred ca ii aveți în vedere pe bicazeni și nu pe bicajeni asa cum locuitorii din U.K. sunt englezi și nu engleji și cum cei din Franța sunt francezi și nu franceji și ma îndoiesc de faptul ca aceștia in afara faptului ca ar putea sa protejeze zona doar prin nedepozitarea diferitelor tipuri de deșeuri în zona L. Izv. Muntelui, lucru dealtfel mai greu de realizat dat fiind situarea orașului Bicaz în aval de acumulare.
  Problemele cele mai mari vin de la localitățile de amonte de acumularea de la Izv. Muntelui fie acestea atit din jud. Neamț cit și din Suceava.
  Oricarea ar fi și este situația pentru prevenirea și combaterea fenomenului poluativ au atribuții instituții ale statului și agenți economici care au încheiat contracte de prestari servicii de ecologizare și igienizare a luciului de apa și nu pe bani putini.
  Panseudile astea postate ca și critici constructive nu fac bine nimănui dar dacă aveți ceva se sesizat va puteți adresa APM Neamț, Com. Gărzii de Mediu, s.a.m.d. În numele bicazeni lor.
  Succes!

 3. mihnea1 11 iunie, 2019 at 20:24 Răspunde

  Dragi nemteni, iubiti bicajeni, va rog sa aveti putina rabdare. Doar putina. Acum se asfalteaza traseul Piatra – Bicaz si cand se termina vine soseta in cizme si strange mizeria de pe lac. Impreuna cu echipele de slugi din presa si drona. Hai ca nu moare nimeni pt cateva zile.

 4. Alina 12 iunie, 2019 at 11:17 Răspunde

  Daca Asaftei(ALDE)obtinea macar un mandat in parlamentul european, parca-l si vedeam echipat de munca impreuna cu primarita Cretu de la Dobreni. Ce se mai impauna nu demult, vezi doamne-i pasa de natura si locuri. Inarmati cu saci de gunoi, leganindu-se in barci, ecologizau pe “cheltuiala proprie”, Lacul Bicaz. Dar asa, cum n-au obtinut decit nota 3.64 la primul examenul de maturitate, Lacul Bicaz mai are de asteptat.

 5. Xxx 12 iunie, 2019 at 21:10 Răspunde

  De ce nu mai este campanie electorală sa se plimbe consilierii cu fluturași din poarta in poarta și sa mai ridice alde Tihenea câte un gunoi din lacul de acumulare ,doar doar o fi și el intr-o poza!?
  Mare Civilizație mare caracter!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.