Inculpații din dosarul „Mafiei schimbului ilegal de terenuri din Primăria Piatra Neamț”, pedepse cu închisoarea, sechestru pe bunuri și muncă în folosul comunității

6
583

Instanța Curții de Apel Bacău s-a pronunțat astăzi în dosarul „Mafiei schimbului ilegal de terenuri din Primăria Piatra Neamț”, în care au fost judecați Dragoș Chitic, primarul orașului Piatra Neamț, Vasile Vișan, fostul secretar al primăriei, Marin Bordei, fost serviciu primărie, Vasile Zăpor-evaluator, Alexandru Casapu-notar și Mihai Apopii-om de afaceri.

Instanța a respins ca nefondate cererile de schimbare a încadrării juridice formulate de inculpații Alexandru Casapu, Vasile Vișan și Dragoș Victor Chitic, din infracțiunea pentru care au fost judecați în infracțiunea de neglijență în serviciu .

Pedepsele pentru fiecare inculpat în parte:

Dragoș Chitic– 3 ani închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si 3 ani pedeapsă complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 lit. a,b,g C. pen. 

Vasile Vișan-3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și 3 ani pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 lit. a,b, g C. pen.

Bordei Marin-2 ani și 8 luni închisoare cu suspendare și 3 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a,b, g C.pen. 

Zăpor Vasile-3 ani închisoare cu suspendare și 3 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 lit. a,b C. pen. 

Casapu Alexandru-2 ani si 8 luni închisoare cu suspendare si 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 lit. a,b, g C. pen.

Apopii Mihai-3 ani închisoare cu suspendare pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit  si 3 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 lit. a,b C. pen. 

În baza art. 91 C. pen, instanța a dispus suspendarea executarii pedepselor aplicate inculpatilor sub supraveghere si a stabilit un termen de supraveghere de 3 (trei) ani pentru fiecare inculpat, conform dispozitiilor art. 92 C. pen. În baza art. 93 alin. (1) C. pen., instanta obliga inculpatii ca pe durata termenului de supraveghere sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere: a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Neamt la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;

  1. c) sa anunte, în prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta. În baza art. 93 alin. (2) lit. d)
  1. pen. impune condamnatilor sa execute urmatoarea obligatie: sa nu paraseasca teritoriul României, fara acordul instantei. În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatii vor presta o munca neremunerata în folosul comunitatii în cadrul D.G.A.S.P. Neamt sau BIBLIOTECA JUD. G. T. Kirileanu Piatra – Neamt, pe o perioada de 90 de zile lucratoare fiecare. În baza art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atentia inculpatilor asupra dispozitiilor art. 96 C. pen. Mentine masura sechestrului asiguratoriu instituit prin ordonanța procurorului din data de 18.01.2018, asupra urmatoarelor bunuri imobile: – apartamentul nr. 25 din Piatra Neam?, str. Prof. Iulian Antonescu nr. 13, bloc T11, scara B, etaj 2, înscris în Cartea funciara 51348 – C1 – U22 Piatra Neam? (CF vechi 4018) nr. cadastral/topografic 51348-C1-U22, dobândit prin contractul de vânzare cumparare autentificat sub nr. 449 din 30.01.2008 de BNP B. V., aflat în proprietatea inculpatului C.D.V. , – apartamentul nr. 35 din Piatra Neam?, str. Orhei nr. 3, bloc V1, scara A, etaj 3, înscris în Cartea funciara 51273 – C1 – U25 Piatra Neam? (CF vechi 16675/N/S) nr. cadastral/topografic 51273-C1-U25, dobândit prin Titlul de Proprietate nr. 1/3428 din 14.03.2005 emis de CJSDPT Neam?, aflat în proprietatea inculpatului V.V., – apartamentul nr. 8 din Piatra Neam?, str. Vasile Conta bloc O12, etaj 3, înscris în Cartea funciara 57982 – C1 – U3 Piatra Neam? (CF vechi 14855/N/S) nr. cadastral/topografic 1788/8, dobândit prin contractul de donație autentificat sub nr. 5455 din 24.11.2008 de BNP I. A., aflat în proprietatea inculpatului B.M., – apartamentul nr. 27 din Piatra Neam?, Bdul 9 Mai nr. 25 bloc C3, înscris în Cartea funciara 50201 – C1 – U6 Piatra Neam? (CF vechi 2652/N/S) nr. cadastral/topografic 50201-C1-U6, dobândit prin contractul de vânzare cumparare autentificat sub nr. 552/2000 de BNP I. A., aflat în proprietatea inculpatului C.A.. În baza art.397 si art.19, 25 Cod pr. penala, si art.1357 si urm. Civil, admite actiunea civila si, în consecinta, obliga în solidar inculpatii – sa plateasca partii civile Municipiul Piatra Neam? prin Viceprimar – mun. Piatra Neamț, Str. Stefan cel Mare, nr. 6-8, jud. Neamț suma de 1.089.170 lei. În baza art.274 al.1, 2 obliga inculpatii la plata de cheltuielilor judiciare catre stat – ( din care de 1.000 lei efectuate in faza urmaririi penale), câte 400 lei fiecare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare

Daniel MURARU

Citeste si:

Mafia schimburilor de terenuri din Primăria Piatra Neamț. Tarlaua care l-a băgat pe Chitic în „malaxorul” DNA

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

  1. mihnea1 11 iunie, 2019 at 20:06 Răspunde

    Credeti ca vor avea decenta sa plece din functii? Chitic sa renunte la ciolan? Apopii, acest elefant insalubru care se agata de functii pentru a-si creste afacerea. Visan, acest batran al relelor, care a fost luat de soseta doar pentru ca stie sa acopere cu hartii hotiile. La schimbul de terenuri n-a tinut smecheria in fata judecatorilor.

  2. FLORIN 11 iunie, 2019 at 22:17 Răspunde

    Justitie de 2 bani corupta si incompetenta.

    Condamnare de 3 ani cu suspendare?Inteleg sa-i dai 3 luni cu suspendare…cum sa-i dai 3 ani cu suspendare?de ce nu i-a dat 20 de ani cu suspendare?30 de ani cu suspendare?

    Ce sens are sa avem judecatori in acesta tara cind aproape toate condamnarile sunt date cu suspendare?

    Ce exemplu pentru hotii din administratia acestei tari praf de furaciuni pot fi aceste sentinte?cu suspendare?decit un indemn la a incalca legea…

    Este criminal ca intr-o tara vandalizata de hotii tu ca judecator platit cu un salariu colosal si pensii speciale nemeritate sa dai asemenea sentinte in bataie de joc pentru hotii facute de oameni pusi sa administreze banii publici.

    Inca odata se dovedeste ca justitia din Romania este corupta si aservita sistemului mafiot iar pina nu se face curatenie in judecatorii si parchete care sunt praf de coruptie si incompetenta nu se va schimba nimic in aceasta tara.

  3. Florin 12 iunie, 2019 at 08:35 Răspunde

    Păi nu-ți vine să te faci primar? Sau viceprimar, sau secretar sau ce-o mai fi? Te scalzi în bani, furi de rupi, iei cu suspendare, adică nica, iar tătucii și mămucile din guvern îți asigură pensie specială până la suspendarea finală. Și ce dacă te duci spre eternitate tot în patru scânduri, ca toți ceilalți? Ai fost boier! Copiii, nepoții sunt bine-mersi… Judecătorii, săracii, niște muritori de rând, acolo și ei…

  4. Stefan 12 iunie, 2019 at 10:02 Răspunde

    Florin are dreptate!Intelegeam un an cu suspendare, dar nu trei ani cu suspendare!Pe de alta parte, se pare ca dl. Chitic nu mai e in gratiile PNL, fiindca nu a beneficiat de acelasi „tratament” din parte instantei precum dl. Dan Motreanu.Va reamintesc faptul ca dl. Motreanu, desi a primit spaga sute de mii de euro, cica pentru partid, (exista extrase de cont, etc) a fost achitat!!!!

  5. Alina 12 iunie, 2019 at 15:02 Răspunde

    Ce bine era daca primarul Chitic ar fi citit postarile anterioare ale cititorilor, in legatura cu acest subiect. Ar fi luat in seama sfatul unei persoane, dealtfel om simplu, de a spune adevarul pina la capat, indiferent cite capete ar fi cazut. Dupa cum observ, a preferat jumatatile de masura pentru a proteja citeva vedete ce-si fac veacul prin institutiile de virf ale judetului Neamt. Cu un singur glont, Pinalti a impuscat cinci iepuri. Care iepuri vor ajunge sigur la Beciul Domnesc, pentru ca dupa o „suspendare” vine si o „executare”. Exemplu, Dragnea. Primarul Chitic, viceprimar in timpul mandatului lui Pinalti stia de unde vin spagile. Erau aduse la sedintele PDL, infasurate in ziare. Unele sume ajungeau si la 100.000.000lei(lei vechi), la o singura „trecere”. Aceste „cotizatii” devenisera obisnuinta saptamanala, prin 2006. Daca vor fi verificate vreodata evidentele contabile din acea perioada ale unui membru marcant PDL din acele timpuri, vor fi gasite disp. de plata cu astfel de sume, insotite de tot felul de justificari. Ar fi de urmarit si decontari dintre acea firma si Primaria Neamt, tot din acea perioada. Poate se mai gindeste Primarul Chitic si contraataca urmatoarea posibila lovitura a lui Pinalti. Firma la care m-am referit a solicitat si obtinut rambursari serioase de TVA, prin deconturi de tva. Daca se vor compara inscrisurile de pe facturile aflate in evidentele beneficiarului, cu inscrisurile de pe expemplarele furnizorului, frisoanele nu vor intirzia sa apara pentru ambele parti.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.