Râsu’-plânsu’ la Primăria Dobreni. Primărița Crețu nu găsește actele autobasculantei

Home » Administratie/Politica » Râsu’-plânsu’ la Primăria Dobreni. Primărița Crețu nu găsește actele autobasculantei

By admin on februarie 1, 2019. 2 Comments

 

Așa cum publicația atacul.ro a arătat, Primăria Dobreni a cumpărat de la Valer Popa din Piatra Neamt, în vara anului 2017, o basculantă pentru care a achitat aproape 20.000 de euro. În urma unui control al Curții de Conturi, efectuat în vara anului trecut, s-a constatat că achiziția nu a fost una tocmai corectă.

„Astfel, conform documentației prezentate la dosarul de achiziție, rezultă faptul că Popa M. Valer II nu este autorizat să comercializeze genul acesta de produse și este neplătitor de TVA. În consecință, s-a majorat nejustificat valoarea autoutilitarei prin achitarea acesteia cu TVA, rezultând astfel plata fără bază legală a sumei de 14.197,31 lei, contravaloarea TVA-ului aferent. Aceeași situație este și în cazul facturii fiscale nr.100/02.10.2017 în valoare de 10.023,84 lei (piesele de buldoexcavator) și a facturii fiscale nr. 102/24.10.2017 în valoare de 2.176 de lei (anvelopele de iarnă). UATC Dobreni a achitat nejustificat suma de 1.974,44 lei reprezentând contravaloarea TVA-ului aferent produselor achiziționate în situația în care Popa M Valer II este neplătitoare de TVA”, se arată în raportul Curții de Conturi.

În urma publicării articolelor privind achiziția acestei autobasculante a apărut informația conform căreia Vasilica Crețu (foto) nu ar fi străină de afacere, diverse voci afirmând că, înainte de a ajunge la Valer Popa, basculanta ar fi fost a primăriței, soțului acesteia sau uneia dintre firmele familiei. Faptul că Valer Popa a refuzat să spună de unde a cumpărat basculanta și cât a plătit pe ea, nu a făcut decât să întărească suspiciunile cu privire la aranjamentul despre care vorbesc anumite persoane din primărie. Vasilica Crețu nu răspuns la telefon și nici la mesajul pe care i l-am trimis pe whatsapp si nici la adresa, formulată în baza Legii 544/2001, pe care am înaintat-o și pe adresa Primăriei Dobreni.

Astfel, în data de 23 ianuarie, am solicitat primăriței Vasilica Crețu să ne răspundă la următoarele întrebări:

 1. Unde se afla, in acest moment, autocamionul?
 2. Autovehiculul a fost cumparat de la Popa Valer II. Va rugam sa ne spuneti, asa cum reiese din cartea de identitate a masinii, care au fost proprietarii anteriori lui Popa Valer II.
 3. De cand ii cunosteti pe sotii Popa si in ce relatii se afla familia dumneavoastra cu familia dansului?
 4. Exista voci care afirma ca autovehiculul marca MAN, cumparat de Primaria Dobreni de la Valer Popa II, a fost al dumneavoastra, al sotului dumneavoastra sau al unei firme de-a familiei dumneavostra. Cum comentati?
 5. Va rugam sa ne transmiteti o copie a cartii de identitate a autovehiculului la adresa danielmuraru@yahoo.com. Va multumim!

 

Astăzi, într-o adresă remisă de Primăria Dobreni, Vasilica Crețu ne aduce la cunoștință faptul că nu a putut să ne răspundă „în termenul inițial de 10 zile” la solicitarea din 23 ianuarie, pe motiv că persoana desemnată cu achizițiile, Constantin Nica, și-a solicitat transferul la o altă unitate administrative teritorială și nu a predat documentele ce le avea în lista de atribuții. Totodată, ni se transmite că urmează să primim un răspuns în termen de 30 de zile.

Din adresa primăriei înțelegem că fostul responsabil cu achizițiile, Constantin Nica, a plecat cu tot cu cartea de identitate a autobasculantei, pentru că noi alte documente nu am solicitat. De asemenea, să înțelegem că Vasilica Crețu nu a răspuns tot din cauza lui Constantin Nica la întrebările care o priveau în mod direct? De exemplu, întrebarea nr. 4 (Exista voci care afirma ca autovehiculul marca MAN, cumparat de Primaria Dobreni de la Valer Popa II, a fost al dumneavoastra, al sotului dumneavoastra sau al unei firme de-a familiei dumneavostra. Cum comentati?) era adresată direct Vasilicăi Crețu și nu avea nicio treabă cu Nica de la achiziții sau cu vreo altă persoană din primărie.

Să mai spunem că la ultima ședință a Consiliului Local Dobreni, la care primărița nu a participat, consilierul Dănuț Chelmu a cerut cartea de identitate a basculantei. Degeaba, pentru că documentul nu se află în primărie, nici la contabilă, nici la Taxe și Impozite. A rămas ca documentul sa fie căutat și prezentat la următoarea ședință de Consiliu Local. 

(Sursa foto: www.facebook.com/aldejudneamt)

Daniel MURARU

Citeste si:

Achiziție controversată la primărie: basculantă de 20.000 de euro

„Omerta” în afacerea „Basculanta” din Dobreni

Primărița comunei Dobreni, tupeu maxim: „Dumneavostră știți mai multe decât ar trebui să știți!”

Pro Invest „a lui Munteanu” și AG San Invest, „firma lui Stoica”, contract cu probleme

Afacerile firmei „familiei” ALDE, anchetate de Poliția Economică

 

Facebooktwitterlinkedin

2 Comentarii la Râsu’-plânsu’ la Primăria Dobreni. Primărița Crețu nu găsește actele autobasculantei

 1. mihnea1   februarie 2, 2019 at 10:15 am

  Imi dau seama ca, pe langa faptul ca le este gandul doar la hotii, mare parte dintre conducatorii iubiti sunt si prosti. Mari de tot. Ca si in cazul achizitei de rable de la Publiserv, si aici fac gainarii de iti sta mintea in loc. Macar de-ar face niste aranjamente in urma carora sa ramana ceva, totusi, pentru comunitate. Dar sa cumperi niste rable din bani publici, acestea ramanand in inventarul institutiilor, inseamna sa fii tare prost si fomist. Macar de cumparau un BMW X5 pentru primarie, mai intelegeai ca vor sa mentina o stare de confort. E clar ca diferenta de un vot de la alegeri, vot care i-a adus mandatul (deocamdata cel de primar) nu ii asigura o situatie confortabila in perspectiva viitoarelor alegeri. Chiar daca va alege sa candideze pe lista psd-ului (poate nu stie Asaftei acest lucru).

  Răspunde
 2. Alina   februarie 4, 2019 at 9:29 pm

  Este clar ca dl Asaftei nu stie ce se intimpla in ograda domniei sale. Ca sa-ti bati joc in halul acesta de bugetul limitat al unei comune cum este Dobreni, trebuie sa ai tupeu maxim. Mai nou li se promite localnicilor racordarea comunitatii la reteau de gaz metan. Cine stie la ce vor servi borderourile acelea cu semnaturi si date personale. Vom vedea.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.