Tichie de mărgăritar de zeci de mii de euro. Au reabilitat totemul cu bani grei, iar orașul este distrus
Un primar bun nu trebuie să aibă numai calități de gospodar, așa cum cred mulți români. Un edil bun trebuie să aibă viziune, să se implice, să aibă grijă la cheltuirea banului public, să fie atent la cerințele comunității pe care o păstorește și, nu în ultimul rând, să acorde o atenție sporită prioritizării investițiilor. La acest capitol, administrația Carabelea nu pare a sta deloc bine. Primarul, care s-a remarcat în mod special printr-un număr impresionant de consilieri personali, cel mai mare din istoria orașului, a considerat că reabilitarea totemului de la intrarea în orașul Piatra-Neamț dinspre Bacău reprezintă o investiție urgentă, deși orașul are nevoie de multe alte reparații în toate zonele urbei.
Așa arată totemul reabilitat cu peste 42.000 de euro:
… și așa arăta înainte de reabilitare:
Degradarea … totemului
Primăria Piatra-Neamț a cheltuit peste 42.000 de euro (puțin peste 210.000 de lei) pentru lucrările de reabilitare a totemului, care au fost executate de firma Oscar Romgrup SRL din Piatra Neamț, unde administrator și asociat unic este Andra Ștefana Lupașcu. Societatea, care se ocupă de construcții, a avut, în anul 2023, o cifră de afaceri de 704.591 lei, un profit de 257.152 de lei și 2 angajați.
În referatul de aprobare a indicatorilor tehnico-economic la obiectivul privind reabilitarea totemului, document semnat de primarul Carabelea, se face mențiunea că „unul dintre obiectivele principale ale autorității publice locale este dezvoltarea turismului în zonă” și că totemul, modernizat ultima dată în anul 2005, este într-o stare avansată de degradare și că trebuie reabilitat. Valoarea totală a indicatorilor tehnico-economici a fost stabilită la 237.369 lei, TVA inclusă. Proiectul a primit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat. În luna iunie, contractul a fost atribuit firmei Oscar Romgrup, valoarea contractului fiind de 178.365 lei, fără TVA.
În teren, acest totem nu părea a fi degradat, iar o expertiză în acest sens nu a fost făcută. Așadar, trebuie să-i credem pe cuvânt pe cei care au aprobat și pe cei care au cheltuit acești bani.
Vai de ea stațiune turistică
Orașul Piatra-Neamț, adică stațiunea turistică de interes național Piatra-Neamț, e praf și pulbere, nu numai din pricina lucrărilor despre care se vorbește de mai bine de un an, ceea ce se vede cu ochiul liber. Dar oare administrația „carabeleană” nu ar fi trebuit să fie la fel de grijulie și cu alte obiective turistice, printre care și platforma Curții Domnești? Cu siguranță că da, mai ales că în perioada verii, respectiva platformă găzduiește numeroase activități cultural-artistice care atrag un număr mare de spectatori, mulți veniți din alte zone ale țării sau chiar străinătate. Oare ce i-au impresionat mai mult pe aceștia, noul totem sau gropile din zona centrală a orașului? Ca să nu repetăm faptul că pavimentul stricat se află exact în fața primăriei, pe unde calcă primarul și angajații instituției în drum spre muncă.
D.M.
Citește și:
Rușinos! Platforma Curții Domnești din Piatra-Neamț, plină de capcane
⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.
Tocmai am citit cu profundă mândrie că asocierea care lucrează ( sic) la culoarul de „mobilitate urbană” cere prin gura lui Ginel prelungirea termenului prevăzut inițial până în mai 2025. Și renunțarea la beton in favoarea pietrei concasate peste conducta de apa. E minunat.
Din păcate proiectantul a fost ales pe sprânceană.. era mai frumos cel dinainte!
Nu e ușor sa ai atâția bani pe mana ca la un municipiu.. s-a vrut dar nu s-a putut!