Societățile Consiliului Județean Neamț, aproape de colaps financiar. Datorii uriașe
Două dintre societățile Consiliului Județean Neamț sunt într-o situație financiară jalnică, iar cea de-a treia trăiește din subvenții, arată informațiile financiare ale acestora recent publicate.
Pierderi însemnate la Drupo
După ce, în 2022, își revenise binișor dintr-o pierdere considerabilă, de peste 800.000 de lei, Drupo Neamț SA, cunoscută ca și constructor de drumuri, a trecut, din nou, pe minus.
Astfel, firma Consiliului Județean a consemnat o pierdere de peste 760.000 de lei, la finele anului trecut, cifra de afaceri realizată în 2023 cifrându-se la 15,88 milioane de lei, cu 78 de angajați.
Căderea este bruscă și dureroasă, ținând cont de faptul că, în 2022, compania reușise să realizeze un profit de aproape 19.000 de lei.
Bilanțul societății Drupo SA:
Apa Serv SA, în groapă
Compania Județeană Apa Serv SA, principalul operator de apă și canalizare din județ, a devenit o gaură neagră în economia locală. Cel mai mare angajator din Piatra-Neamț, cu peste 500 de salariați, compania a înregistrat, în 2023, o pierdere colosală, de peste 9,68 de milioane de lei. Datele financiare aferente anului trecut arată că cheltuielile companiei au fost cu mult mai mari decât veniturile, ceea ce înseamnă cale liberă spre faliment. Mai ales că muncipiul Roman, unul dintre clienții de bază, s-a restras din portofoliul de clienți ai Apa Serv, din cauza lipsei apei și a serviciilor de proastă calitate.
În 2022, compania înregistrase o pierdere de peste 11 milioane de lei și avea cu 9 salariați mai mult.
Troleibuzul SA, fabrică de angajați
Singura companie profitabilă a Consiliului Județean Neamț este Troleibuzul SA, dar nu pentru managementul performant, ci pentru că bugetul județului pompează sistematic bani în activitatea acesteia.
În 2023, compania de transport municipal și județean de călători a avut o cifră de afaceri de peste 26,57 de milioane de lei și un profit de 750.000 de lei, cu 164 de angajați.
Datele din bilanțul pe 2023 arată că numărul salariaților a crescut considerabil de la un an la altul, în timp ce profitul a scăzut cu 3.000 de lei, chiar dacă cifra de afaceri a fost mai mare cu aproape 10 de milioane de lei.
Potrivit informațiilor din situațiile financiare, în 2022, Troleibuzul SA avea 120 de angajați, iar în 2023, numărul acestora a crescut la 164 de angajați, ceea ce a determinat și creșterea considerabilă a cheltuielilor salariale. Spre exemplu, salariile brute, în 2023, s-au cifrat la peste 13,2 milioane de lei față de 7,7 milioane de lei, cât erau în 2022.
În 2021, firma avea 94 de angajați.
Anul trecut, Consiliul Județean Neamț a crescut suma acordată societății Troleibuzul drept subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif cu aproape 2 milioane de lei, ajungând la 6,59 de milioane de lei, potrivit informațiilor publicate de Ministerul Finanțelor.
N.R.
⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.
Toți angajații acestor societăți muribunde, fie că sunt controlori cu 10 clase, șoferi sau alți subdezvoltați sunt în campanie. Urmăriți doar câțiva din acești angajați să vedeți ce limbaj suburban și câtă ură propagă pe paginile din online la adresa adversarilor politici. Oare nu se gândesc la faptul că va veni timpul ca acest consiliu și societățile sale muribunde să iasă de sub dominație socialistă? Ce vor face aceste cozi de topor? Pregătiți-vă demisiile, angajați de carton.
Asta s-o crezi tu tov. Liviu. Nu toți . Nu numai că nu sunt in campanie toți dar sunt oameni care nu au votat niciodată cu ciuma roșie. Când ai doua mii de lei pe lună și condiții apropiate de evul mediu la munca îți pui stampa pe pesede? Poate defini și pupătorii fesieri, nu muncitorii. Drujba!