Hopșa, șef al RAR Neamț și candidat la Consiliul Județean pe listele PSD, șanse mari să fie „condamnat” înainte de alegeri. Firma lui a tras Fiscului o țeapă de peste 1,5 milioane de euro

2
2118

Florin Adrian Hopșa (foto), mâna dreaptă a lui Mugurel Cozmanciuc, deputat PNL de Neamț, și șeful RAR Neamț se confruntă cu o problemă serioasă. Firma la care este asociat unic – Uber Nord-Este SRL Iași – este acuzată că a atras o țeapă Fiscului de peste 1,5 milioane de euro.

Conform publicației supervizor.ro, Hopșa poate fi pedepsit de instanță înainte de ziua alegerilor. Și asta pentru că Tribunalul Iași a fixat primul termen de judecată în dosarul în care Fiscul a cerut atragerea personală a șefului RAR Neamț în dosarul țepei de 8,4 milioane de lei, pe data de 29 mai. Adică cu fix 10 zile înainte de ziua alegerilor, când Hopșa speră să mai prindă un mandat de consilier județean pe listele PSD Neamț.

Sursa citată afirmă că este foarte posibil ca instanța să se pronunțe la primul termen de judecată, pentru că debitoarea, adică societatea lui Hopșa, nu a depus actele prevăzută de lege. Astfel, dacă instanța va consideră că Hopșa este vinovat pentru datoriile pe care firma lui le are către Fisc, șeful RAR  Neamț va putea fi pus la plată.

Pe de altă parte, conform jurnaliștilor de la Supervizor, mare parte din suma de 8,4 milioane de lei, adică aproximativ 2 milioane de lei, reprezintă stopaj la sursă, faptă care este pedepsită penal.

„Sunt rare cazurile în care Fiscul se deranjează să verifice dacă administratorul din acte e şi cel real”

Uber Nord-Est SRL a intrat în faliment în noiembrie 2023, la solicitarea Fiscului ieșean. Cererea a fost depusă în mai 2023, iar Tribunalul Iași s-a pronunțat abia în noiembrie.

Conform Supervizor.ro, cei de la Uber Nord-Est SRL nu au depus la dosar documentele prevăzute de lege. În consecință, lichidatorul judiciar Marka`s IPURL a transmis instanței că „nu a identificat persoane cărora să le fie imputabile cauzele care au dus la starea de insolvabilitate a debitoarei” şi „nu deţine probe în vederea susținerii unei acţiuni privind antrenarea răspunderii”.

Jurnaliștii de la Supervizor au sesizat instanța de judecată, pe motiv că lichidatorul judiciar nu cunoaște prevederile la zi ale Legii 85/2014. În Decizia nr. 14/2022 se stipulează, printre altele, că „în cazul în care pârâtul nu predă documentele contabile practicianului în insolvenţă, după prealabila notificare, se prezumă relativ întrunirea tuturor condiţiilor necesare atragerii răspunderii patrimoniale pentru fapta prevăzută de art.169 alin.(1) lit.d) din aceeaşi lege”.

La puțin timp după sesizarea instanței de judecată, Fiscul a formulat plângere împotriva administratorului firmei debitoare, dar și a asociatului unic, Hopșa.

Supervizor.ro spune că „sunt rare cazurile în care Fiscul se deranjează să verifice dacă administratorul din acte e şi cel real (de facto)”, iar faptul că acţiunea de „antrenare răspundere” se îndreaptă şi împotriva patronului arată că, totuşi… „mai există o speranţă!”

Astfel, instanța a fixat primul termen în procesul de atragere a răspunderii personale în data de 29 mai și cum debitoarea nu a depus actele prevăzute de lege, instanța poate să se pronunțe, punându-l la plată și pe Hopșa.

Mai vrea un mandat de consilier județean

Firma Uber Nord-Est SRL a fost înființată la începutul anului 2019, avându-l ca unic asociat pe Florin Adrian HOPŞA, consilier județean, candidat pe listele PSD pentru un mandat nou de consilier, și șef al RAR Neamț, funcție obținută cu sprijinul PSD și al lui Arsene, infractorul fugar.

Hopșa a fost doar asociat unic, calitatea de administrator având-o Marius Constantin IFRIM, un bărbat din Răducăneni, județul Iași, care mai figurează în documentele oficiale ca asociat şi administrator la două societăți comerciale dubioase.

D. MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. Covrig 4 mai, 2024 at 08:56 Răspunde

    PSD și PNL au o pofta nebuna să-i propulseze in politica pe oameni cu probleme penale grave ,asta e un semn pentru justiția coruptă că trebuie să-i lase în pace, asta deoarece știu că și noi electoratul avem o pofta nebuna de ai alege pe oameni care au probleme cu legea,vezi cazul Arsenie,l-am ales a doua oară deși știam că are dosar pe rolul justiției , când o să ne trezim și săi taxam pe aceste partide și să nu mai auzim de ele.

  2. FLORIN 7 mai, 2024 at 08:10 Răspunde

    Aceeasi hoti care se rotesc la conducerea acestui Judet/Oras.Atat timp cat vom vota tot aceste 2 partide formate numai din impostori,hoti si delapidatori,PNL/PSD nu se va schimba nimic.
    In mod normal la CJ,PSD trebuie sa se care….a distrus acest Judet cu furaciuni colosale si investitii absolut inutile in sate parasite unde se putea fura usor…..si nimeni nu-i verifica…A ratat toate proiectele importante in Judet,de la Spital la sutele de milioane euro bani de la UE pentru apa canal……un dezastru total de care nimeni nu raspunde dupa cum vedeti….
    La Piatra Neamt,administratia PNL-ista in frunte cu arogantul incompetent Carabelea a nenorocit acest oras,l-a indatorat din nou pe zeci de ani,din cauza unor proiecte banale pe fonduri UE pe care nu a reusit,in prostia lui si a echipei de mega aroganti si incompetenti,sa le implementeze in timp util…si aceasta administratie esuata de prostie si aroganta PNL,trebuie sa se care de la conducerea acestui oras….iar dupa,trebuie trasi penal la raspundere pentru ce au facut …pentru ca e vorba de coruptie…nimic altceva…
    Om vedea pe 9 mai care este ”discernamantul” populatiei din Judet/Piatra Neamt.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.