Regimul sancțiunilor pentru netransmiterea facturilor în sistemul RO e-Factura a fost modificat. Ce amenzi sunt prevăzute

0
5934

 


Fiscul atrage atenția contribuabililor că, prin OUG 30/2024, a fost modificat regimul sancţiunilor
contravenţionale pentru contribuabilii care nu transmit facturile în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura.
În perioada 1 ianuarie – 30 iunie, termenul-limită pentru transmiterea facturilor în sistemul RO e-Factura este de 5
zile lucrătoare de la data emiterii facturii, dar nu mai târziu de 5 zile lucrătoare de la data-limită prevăzută pentru emiterea facturii la art. 319 alin. (16) din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare.
În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2024, netransmiterea în sistemul RO e-Factura a uneia sau mai multor facturi al căror termen limită de transmitere intervine în cursul unei luni calendaristice constituie contravenţie şi se sancţionează astfel: 

  • cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei, pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mari, definiţi potrivit legii;
  • cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mijlocii, definiţi potrivit legii;
  • cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei, pentru celelalte persoane juridice, precum şi pentru persoanele fizice.

Prin excepţie, netransmiterea în sistemul RO eFactura a facturilor al căror termen-limită de transmitere în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura intervine până la data de 31 mai inclusiv nu se sancţionează.

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.