Se întâmplă în Neamț! O primărie demolează clădiri care nu mai există

2
3304

În Primăria Zănești se petrec lucruri ciudate, demne nu numai de „Dosarele X”, ci și de alt gen de dosare, cum ar fi cele penale. Hotărârea conducerii primăriei  și a unor consilieri locali de a demola două clădiri care nu mai există de câțiva ani este una care va rămâne în analele administrației locale.

Cazul a fost discutat în ședința Consiliului Local Zănești de la finele lunii octombrie și a stârnit discuții aprinse între consilierii Puterii și ai Opoziției. Ultimii au fost surprinși când au citit proiectul de hotărâre al primarului Ioan Filip, privind demolarea a două clădiri situate în spatele sediului primăriei, în care au funcționat un dispensar veterinar și o magazie. Motivul: cele două imobile nu mai existau de câțiva ani, așa că, oamenii și-au pus întrebarea în mod firesc: ce să dărâme dacă obiectul demolării nu mai există?

Suspectând că în spatele proiectului se poate ascunde o afacere necurată, adică alocarea de bani pentru demolări fictive, consilierii Opoziției au cerut clarificări. Și au rămas cu cerutul, pentru că mașina de vot a primarului Ioan Filip a funcționat perfect, proiectul de hotărâre fiind aprobat cu cele 8 voturi „pentru” și 7 „împotrivă”.

Atacul.ro au încercat să afle și opinia primarului Ioan Filip cu privire la proiectul de dărâmare a celor două clădiri, însă acesta nu a răspuns apelurilor noastre telefonice, din cursul zilelor de joi și vineri, și nici mesajelor.

Clădirile există doar în documente

Din documentele în posesia cărora am intrat reiese că, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Zănești, la punctul 7  se afla proiectul de hotărâre privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al comunei Zănești a imobilelor C3 – fost dispensar veterinar, C4 – fostă magazie și aprobarea demolării acestora.

În referatul de aprobare, primarul Ioan Filip spune cât de vechi sunt cele două clădiri, că acestea prezintă un pericol public din cauza degradării și că „riscul de prăbușire este iminent, așa cum reiese și din proiectul de demolare existent la dosar”.

În același document, primarul menționează că „imobilele C3 și C4 sunt propuse spre demolare conform proiectului întocmit de SC Youplan SRL, potrivit căruia, aceste construcții se află în diferite stări de deteriorare”.

În raportul de specialitate întocmit de un inspector superior din primărie, lucrurile sunt prezentate în zona apocaliptică, în opinia autorului cele două clădiri fiind într-o stare jalnică.

Atât primarul, cât și inspectorul de specialitate, dar și cei care au realizat proiectul de demolare fac referire la cele două clădiri ca și cum acestea ar fi „în picioare”, ceea ce nu este conform cu realitatea. În proiectul de demolare există și o fotografie cu cele două imobile.

Nu numai că cei 7 consilieri locali care au votat împotriva proiectului de demolare știau că cele două clădiri nu mai existau de mult. Mai ales că realitatea din teren o demonstrează.

Conform schiței de mai jos, clădirile C3 și C4, un fost dispensar veterinar și o fostă magazie, se află undeva în spatele primăriei.

Ei bine, din imaginile imaginile din satelit, realizate cum mult timp în urmă, se observă clar că cele două clădiri nu mai există de ceva vreme.

Într-o altă poză, realizată din vara acestui an, se vede clar că cele două clădiri nu mai sunt. Atunci, despre ce clădiri vorbesc primarul și cei 8 consilieri?

Imagine din satelit (mai 2017, sursa: Google Earth) în care se observă că imobilele C3 și C4 nu mai existau:

Datele atacul.ro arată că primăria a plătit 2.000 de lei pentru proiectul de demolare (sic!), iar pe terenul „eliberat” de C3 și C4 va ridica un garaj pentru utilaje, lucrare ce va fi executată de o firmă din Zănești în schimbul sumei de peste 400.000 de lei.  

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. lica 23 decembrie, 2023 at 15:15 Răspunde

    DNA NEAMT aveti probele clare, sesizati- va domnilor ! Domnul primar Filip, s-a uitat prea mult la serialul „” Ce vraji a mai facut nevasta mea „”!! Fals si uz de fals se cheama incadrarea si chestia aia cu grup organizat manipulat ……!!!!

  2. Marius 24 decembrie, 2023 at 14:50 Răspunde

    Nu se va întâmpla nimic ca dintotdeauna. Firmele primarului de Zănești au (***) care o conduce de vreo 10 ani, când era vice, (***) trimise la toate instituțiile statului și care nu au luat nici o măsură până în prezent, dar acum când toți banii și lucrările ce se fac de Primăria Comunei Zănești ajung prin interpuși la firma condusă de „soția” unui Comisar din cadrul Poliției Neamț. (Vezi lucrările din ultimii 5 ani subcontractate).

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.