Salariul mediu net pe județ a depășit 3.600 de lei. Din calcul ies miliarii, polițiștii, cei din Servicii. Cât de departe suntem de salariul mediu net pe țară

1
1281

Salariul mediu net pe județ a înregistrat o ușoară creștere, în luna septembrie, potrivit datelor publicate ieri de Direcția Regională de Statistică.

Pe sectoarele economice ale județului, retribuțiile agricultorilor și silvicultorilor au scăzut. Cea mai mare creștere a câștigului salarial mediu net a fost înregistrată în sectorul serviciilor, acest sector înregistrând și cel mai mare câștig mediu salarial net. Cel mai prost plătiți angajați din județ sunt cei din industrie și construcții.

Așadar, în a noua lună a anului, județ Neamț a înregistrat un salariul mediu net de 3.652 de lei/angajat, în creștere cu 78 de lei față de august, când s-a situat la valoarea de 3.574 de lei.

În agricultură, silvicultură și pescuit salariul mediu net pe județ a fost de 3.573 de lei/angajat, în scădere cu 107 lei față de luna precedent, în construcții, de 3.527 de lei/salariat, mai mult cu 75 de lei, iar în servicii, câștigul mediu net pe județ a fost de 3.746 de lei/angajat, în plus cu 97 de lei.

Chiar și în condițiile în care câștigul salarial mediu net pe județ a crescut, angajații nemțeni sunt departe de salariul mediu net pe economia națională, care, în septembrie, a fost de 4.593 de lei/salariat.

Trebuie specificat faptul că în calculul salariului mediu net pe județ/național sunt excluse retribuțiile forţelor armate şi personalul asimilat (Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii etc).

Sursa foto: www.quora.com

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.