Nou șef la Direcția Silvică Neamț. Funcția, jucată politic

0
3853

Direcția Silvică Neamț are, de câteva zile, un nou director în persoana lui Doru Gherghel, care i-a luat locul lui Valentin Tămăslăcaru. De fapt, impropriu spus că i-a luat locul, pentru că titularul funcției este, de ceva vreme, Doru Gherghel. Numai că acesta a fost de acord să renunțe la funcție, timp în care a fost șef al Ocolului Silvic Vaduri, iar din septembrie 2022, director tehnic în cadrul Direcției Silvice.

În context general, situația creată pe fondul înțelegerilor politice de la centru, acolo unde se împart funcțiile din teritoriu, datează de ani de zile și bulversează activitatea instituțiilor prin numirile care se fac pe criterii politice.

La Neamț, Gherghel nu mai era director general de câțiva ani, deși el este titularul acestei funcții. A acceptat să se dea deoparte și să accepte numirea altor colegi de-ai săi cu susținere din partea partidului ajuns la guvernare și căruia i-a revenit funcția de șef a Direcției Silvice Neamț, conform înțelegerilor.

După alegerile din 2020, când la guvernare a ajuns echipa PNL-USR-UDMR, funcția de director al Direcției Silvice Neamț a revenit liberalilor, conduși la acea vreme, în Neamț, de Mugurel Cozmanciuc. Pentru mulți a fost o surpriză numirea în funcția de director a lui Valentin Tămăslăcaru, considerat un apropiat al pesedistului Ionel Arsene. Tot atunci, Gherghel (foto) 0 a fost numit director tehnic, pe funcția pe care o deținuse Tămăslăcaru.

În august 2021, șefii RNP nu i-au mai prelungit delegarea pe funcție lui Tămăslăcaru, iar Gherghel a renunțat la fotoliul de director tehnic și a fost numit șef la Ocolul Silvic Vaduri.

Tot în august, șefii de la București l-au numit director pe Dan Toderiță cu susținere liberală, evident. Numai că Toderiță, care la acea dată avea o problemă cu legea, rezolvată între timp, a stat în funcție mai puțin de 2 luni, fiind schimbat cu…Valentin Tămăslăcaru.

În septembrie 2022, Doru Gherghel a revenit la Direcția Silvică Neamț în funcția de director tehnic, poziție din care, la fiecare 2 luni, semna că este de acord să renunțe la scaunul său de șef, funcție ocupată prin delegație, reînnoită de șefii de la București, de Tămăslăcaru.

Cam așa au stat lucrurile în ultimii ani, schimbările din echipa de conducere evidențiind jocurile politice făcute de partenerii de Coaliție.

În mod firesc, conform marii împărțeli făcute de liderii Coaliției de guvernare, șefia Direcției Silvice Neamț ar trebui să revină liberalilor. Mutarea recentă relevă faptul că fie s-a făcut o nouă împărțire, fie au existat negocieri în urma cărora liberalii au renunțat la șefia instituției, urmând să primească o altă funcție.

În toamna anului trecut, conform înțelegerii de la centru, funcția de director tehnic, a doua ca importanță din cadrul Silvicului, revenea PSD.

În acest moment, funcția este vacantă și rămâne de văzut dacă va fi ocupată de Tămăslăcaru sau de o altă persoană. Informațiile noastre arată că nu este exclus ca Tămăslăcaru, în prezent plecat în concediu, să revină pe funcția de șef al Ocolului Silvic Pipirig, caz în care va începe marea bătălie pentru ocuparea scaunului de director tehnic de la Direcție. Iar „războiul” ar fi început deja, doritorii, vreo trei la număr, demarând deja „procedurile” ( identificarea proptelelor) pentru a prinde mult râvnita funcție.

D.MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.