Nemțenii, mai prost plătiți decât vasluienii. Diferențe salariale mari între județe

0
1464

Salariații nemțeni au rămas printre angajații prost remunerați pe care îi are economia națională, alături de alții din 9 județe. Din cele 6 județe ale Regiunii Nord-Est, doar angajații din Neamț și Suceava sunt cel mai slab plătiți, diferențele salariale dintre județe fiind chiar de câteva sute de lei.

Datele statistice arată că județul Neamț nu se desprinde de locul 31, la nivel național, după câștigul salarial mediu net, retribuție a cărei valore a fost de 3.617 de lei, în a șasea lună a anului.

În iunie, în Suceava, salariul mediu net a fost de 3.552 de lei (județ ce a ocupat locul 35), în timp ce în Vaslui, câștigul a sărit de 3.800 de lei (3.808 lei), acest județ situându-se pe locul 24 în țară.

La Bacău, în iunie, salariul mediu net s-a cifrat la 4.023 de lei, la Botoșani, la 3.612 lei, iar la Iași, la 4.498 de lei.

Cel mai bine remunerați angajați din țară erau la București (5.971 de lei salariul mediu net), Cluj (5.614 lei), Timiș (5.116 lei), iar cel mai slab plătiți erau în Vrancea (3.303 lei).

În calculul câștigului salarial mediu net nu au fost incluse retribuțiile angajaților forţelor armate şi ale personalului asimilat (Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii etc).

Sursa foto: inpolitics.ro

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.