Cum a reușit administratorul public al județului Neamț să fie director general la o firmă cu un singur angajat, zero cifră de afaceri și să încaseze și salariu

2
1973

Băcăuanul Sorin Brașoveanu (foto) este administrator public al Consiliului Județean Neamț din februarie 2021, la câteva luni după ce și-a terminat mandatul de președinte al Consiliului Județean Bacău. Chiar dacă a fost perceput ca un om al PSD și al infractorului fugar Ionel Arsene, Brașoveanu a ocupat funcția de la Neamț în urma unui concurs unde nu a avut contracandidați și la care a obținut o notă peste 9.

Înainte de a câștiga acest concurs, Sorin Brașoveanu, conform datelor din CV-ul său, a lucrat câteva luni ca director la o societate comercială din Bacău. Este vorba despre perioada octombrie 2020 – februarie 2021, când băcăuanul a fost director general la SC Social Assistance Consulting SRL Bacău, firmă ce are ca principal obiect de activitate „Alte activități de asistență socială, fără cazare”.

De la înființare, din 2005, și până în 2021 inclusiv, societatea a avut angajați doar doi ani. Câte un angajat în 2020 și 2021, adică fix anii în care Sorin Brașoveanu a fost director general. Adică director general peste niciun angajat. Deloc de neglijat este că firma, în intervalul 2016-2021, a avut cifră de afaceri zero și numai pierderi.

Și mai curios este că în declarația de avere din 2021, completată în calitate administrator public, Sorin Brașoveanu nu a menționat niciun venit de la firma Social Assistance Consulting, deși lucrase aici din octombrie 2020 și până în februarie 2021. Abia în declarația din 2022, valabilă pentru anul fiscal 2021, Sorin Brașoveanu a menționat un venit de 26.005 lei de la firma din Bacău, unde activase ca director general.

Contactat telefonic de atacul.ro, Sorin Brașoveanu a confirmat că a lucrat ca director general la firma Social Assistance Consulting, precizând că a fost plătit în 2021 și pentru lunile din 2020: „Pentru ce am prestat, mi s-au dat banii mai târziu, dar mi s-au dat”.

La întrebarea cum de a fost plătit de o firmă care a avut cifră de afaceri zero, pierderi și datorii, Brașoveanu ne-a cerut un răgaz ca să se intereseze.

„Societatea avea în cont banii. Avea cont în valută,era și un cont de investiții. S-a făcut transformarea din valută în contul celălalt, după care a putut să-mi plătească mie. Banii erau în cont”, ne-a declarat administratorul public al Consiliului Județean Neamț.

Social Assistance Consulting SRL a fost înființată în anul 2005, iar în iunie 2016, Sorin Brașoveanu, care era asociat unic, și-a cesionat părțile sociale către Ovidiu Hobu, cel care, în prezent, este administrator și asociat unic. Când a preluat-o de la Brașoveanu, firma avea niște bani în conturi, așa cum cel din urmă ne-a declarat. Din 2016 și până în 2021, societatea a avut cifră de afaceri zero, dar și bani în conturi care au permis plata salariilor lui Sorin Brașoveanu, pentru perioada cât acesta a lucrat acolo ca director general.

D.MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. Adrian 17 martie, 2023 at 18:34 Răspunde

    O fi avut bani în cont de la aranjamente ,licitații și i-a scos la vedere sub forma de salarii!
    Mars după Arsene!
    Sunt destui oameni în Neamț sa ocupe funcție de Administrator,nu avem nevoie de smecheri de Bacău!

  2. Liviu 18 martie, 2023 at 07:36 Răspunde

    Când le citești explicațiile îți dai seama că ne iau de proști. Altă explicație nu este. E încă una dintre firmele înființate în cadrul rețelei de sifonat bani publici. Credeți că individul face zilnic naveta de la Bacău fără să aibă un avantaj? Niciodată. În ce privește poziția de administrator, acesta va rămâne în funcție pentru că Asaftei e pe post de decor, nu are niciun cuvânt de spus. La fel vor rămâne în posturi și consilierii lui șosețică, complet nepriceputul ex-senator Mocanu, fostul șef de la permise Rusu și alți atârnători beneficiari și de pensii nesimțite. O gloată de nemernici, nimic altceva.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.