Județul Neamț, praf la asigurarea obligatorie a locuințelor

0
1267

Dezastrul provocat de cutremurul din Turcia nu i-a speriat pe nemțenii proprietari de locuințe, majoritatea neavând vreo intenție de a-și asigura casele.

Situația, în Neamț, este alarmantă, pentru că gradul de cuprindere în asigurare a fondului locativ al județului este de numai 12%, arată Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

Fondul locativ al județului Neamț cuprinde, potrivit Direcției Regionale de Statistică Neamț, peste 223.000 de locuințe, din care, asigurate obligatoriu împotriva dezastrelor, la finele lunii februarie, erau doar 27.470 de imobile.

Asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva dezastrelor naturale (cutremure, incendii, alunecări de terenuri) este cea mai ieftină de pe piață, costând între 10 și 20 de euro pe an, în funcție de suma asigurată (10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro).

Chiar și în aceste condiții, nemțenii nu vor să-și pună la adăpost averea, preferând, atunci când se confruntă cu un dezastru, să stea cu mâna întinsă la stat pentru a-și reface casele.

Orășenii par a fi mai preocupați să-și asigure casele, însă această situație vine pe fondul creditelor ipotecare contractate care îi obligă să încheie aceste polițe, arată PAID.

Sursa foto: www.dw.com

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.