De ce să ții cont atunci când îți alegi utilajele de prelucrare a lemnului

0
2556

Industria de prelucrare a lemnului este într-o continuă dezvoltare, așa că, pe piață, au apărut o mulțime de furnizori care îți pun la dispoziție echipamente și servicii pentru afacerea ta. Pe lângă aceștia, există o varietate de platforme unde găsești utilaje second hand la prețuri mai accesibile.

 

 

Cu atâtea opțiuni, alegerea utilajelor potrivite pentru afacerea ta nu este ușoară, dar îți poți face un plan, ținând cont de factorii de mai jos.

Specificul afacerii

Înainte de a porni în alegerea echipamentelor, definește-ți clar specificul afacerii. Dacă vrei să ai un atelier cu proiecte mici de tâmplărie, probabil vei avea nevoie de mașinării care să te ajute la tăiat, găurit, șlefuit ș.a.m.d. Însă, pentru o fabrică de prelucrare a buștenilor, cu siguranță, pe listă, trebuie să se regăsească banzic orizontal,  circular de tivit, decojitoare, tocătoare ș.a.m.d.

Buget

După ce ai stabilit de ce categorie de mașinării ai nevoie, urmează să îți analizezi bugetul. Fă-ți un plan de cheltuieli încă de la început, din care să nu lipsească posibilele cheltuieli suplimentare. Apoi, încearcă să îl respecți. Bugetul trebuie să fie realist.

Poate nu vei avea resursele financiare necesare pentru a-ți achiziționa toate echipamentele la început, așa că limitează-te la cele absolut necesare. Ulterior, vei putea investi în cele care îți ușurează muncă și îți cresc productivitatea.

Ia în considerare și mașinăriile la mâna a doua. Dacă apelezi la un cumpărător de încredere și verifici bine starea utilajului înainte să îl achiziționezi, poți face o investiție inteligentă într-un produs la preț mai mic.

Calitate

Probabil vei fi tentat să optezi pentru utilaje mai ieftine pentru a nu cheltui foarte mult din buget. Înainte să faci acest lucru, reține faptul că în afacerea ta nu trebuie să renunți la calitate! Desigur, un preț ridicat nu înseamnă o calitate superioară, dar un preț realist poate fi influențat de calitatea componentelor utilajului, funcțiile acestuia, gradul de productivitate, ușurința mânuirii, durata de viață ș.a.m.d. Acestea sunt elemente de care ai nevoie pentru succesul afacerii tale.

Încearcă să nu renunți la calitatea superioară, alegând un cost redus. Probabil vei ajunge să cheltuiești mai mult pe serviciile de reparații sau pe achiziționarea altora utilaje.

Spațiu

Un alt factor pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când îți cauți utilajele potrivite este spațiul. În cazul unei fabrici încăpătoare, acesta nu reprezintă o provocare, având libertatea de a alege mașinării indiferent de dimensiunile lor.

Lucrurile stau diferit dacă ai un spațiu redus, cum ar fi un atelier. În această situație, este recomandat să îți măsori spațiul și să îl verifici mereu cu dimensiunea utilajului. Poate ar fi mai bine să te orientezi către un utilaj combinat, care să însumeze mai multe funcții. Dacă specificul afacerii îți permite, ia în considerare și utilajele mai mici sau uneltele de mână.

Servicii suplimentare

Nu în ultimul rând, informează-te despre furnizorul de la care alegi aceste utilaje prelucrare lemn și află ce servicii suplimentare îți poate oferi. Poate vei avea nevoie de consultanță, servicii de transport, servicii de montaj, servicii de mentenanță, piese de schimb sau garanție la produse. Un furnizor care îți poate oferi aceste servicii, te va ajuta să economisești timp, dar și bani printr-o ofertă personalizată.

Ține cont de informațiile despre furnizor disponibile pe site și în social media și de recenziile primite de acesta.

Ia-ți timp și informează-te bine înainte să îți achiziționezi utilajele pentru afacerea ta. Trebuie să îți identifici nevoile actuale, dar să ții cont și de oportunitățile de creștere. Alege inteligent, urmând un bun raport calitate-preț și căutând furnizori care te pot ajuta cu echipamentele dorite și cu serviciile suplimentare de care ai nevoie.

Articol sponsorizat

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.