Atenție la cadourile pe care le cumpărați! Parfumuri și bijuterii periculoase

0
3641

Autoritățile au emis, zilele trecute, alerte cu privire la calitatea unor parfumuri și bijuterii care sunt periculoase pentru sănătatea consumatorilor. Acestea conțin anumiți compuși chimici interziși la fabricarea produselor cosmetice ori care se regăsesc în cantități prea mari, fiind dăunătoare sănătății.

Este vorba despre produse care fac parte din categoria celor foarte căutate în această perioadă în care este sărbătorită Ziua Îndrăgostiților și, puțin mai târziu, sunt celebrate Ziua Marțișorului și Ziua Femeii.

 

 

 

 

 

 

 

 

Potrivit sistemului de altertă Rapex, parfumurile arăbești „Kashkat al shabab”, marca „Lattafa”, respectiv „Layalli”, marca „Swiss Arabian”, de provenineță chinezească, conțin butilfenil metilpropional (BMHCA), un compus interzis la fabricarea produselor cosmetice.

BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate afecta sănătatea copilului nenăscut și poate provoca sensibilizarea pielii.

Aceste parfumuri nu sunt conforme cu Regulamentul European privind produsele cosmetice.

Autoritățile au descoperit, în verificările lor, multe bijuterii care conțin cadmiu în exces, un element chimic care dăunează grav sănătății, prin deteriorarea rinichilor și provocarea cancerului.

 

Spre exemplu, colierul „Sun”, provenit din China, are o concentrație excesivă de cadmiu (valoare măsurată: până la 87 % din greutate), ceea ce îl face extrem de periculos pentru persoana care îl poartă. Produsul nu este conform cu Regulamentul REACH, spun autoritățile.

 

 

 

 

 

 

 

Aceeași cantitate exagerată de cadmiu este conținută și de cerceii din FOTO 4, fără să fie vânduți sub o marcă sau să aibă o denumire comercială

 

 

 

 

 

 

 

Cadmiu cu o valoare măsurată de până la 87% din greutate a fost descoperită și la cerceii „Vintage Hollow Hollow”, marca „Shein” .

 

 

 

 

 

 

 

Cantități de cadmiu care le face periculoase pentru sănătatea utilizatorilor conțin și colierele Antique Big Flower”, dar și brățările de culoare argintie formate din elemente metalice sub formă de diamante verzi, galbene și roșii.

 

 

 

 

Sursa foto: psi-su-ssm.ro

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.