Comisarul Cloșcă, 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Inculpatul a fost apărat de avocatul Tudorel Toader

4
4348

Iulian Ioan Cloșcă, fost ofițer de poliție în cadrul Biroului Rutier al Poliției Roman, a fost condamnat de Curtea de Apel Bacău la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. La această oră, foștii săi colegi pun în executare mandatul de executare a pedepsei, Cloșcă urmând să fie transportat la penitenciar în vederea executării pedepsei. În urmă cu un an, polițistul s-a pensionat. La Curtea de Apel Bacău, Cloșcă a fost apărat de avocatul Tudorel Toader.

Admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Î.C.C.J.-D.N.A.-Serviciul Teritorial Bacău împotriva sentinţei penale nr. 84/P din 13.09.2021, pronunţată de Tribunalul Neamţ, în dosarul nr. 1248/103/2020, numai în ceea ce priveşte: -netemeinicia reţinerii circumstanţei atenuante judiciare, prevăzute la art. 75 alin.2 lit.b Cod penal. -netemeinicia cuantumului pedepsei principale. -netemeinicia modalităţii de individualizare a executării pedepsei. Desfiinţează sentinţa penală apelată cu privire la aceste aspecte. Reţine cauza spre rejudecare şi în fond: Înlătură circumstanţa atenuantă judiciară, prevăzută la art. 75 alin.2 lit.b Cod penal, precum şi prevederile art.76 alin. 1 Cod penal. Majorează cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului Cloşcă Ioan-Iulian, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art. 6 şi art. 7 lit. c din Legea nr.78/2000 raportat la art. 289 alin. 1 Cod penal, de la 3 (trei) ani închisoare la 4 (patru) ani închisoare. Înlătură dispoziţiile art. 91 Cod penal şi art. 93 Cod penal, privind suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, inculpatul Cloşcă Ioan-Iulian urmând a executa efectiv pedeapsa principală de 4 (patru) ani închisoare. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate, ce nu sunt contrare prezentei decizii. În baza art.275, alin.3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat în apelul procurorului rămân în sarcina acestuia. 2.) În baza art. 421 pct.1 lit. b C.proc.pen., respinge, ca nefondat, apelul formulat de inculpatul Cloşcă Ioan-Iulian, împotriva sentinţei penale nr. 84/P din 13.09.2021, pronunţată de Tribunalul Neamţ, în dosarul nr. 1248/103/2020. În baza art. 275 alin. 2 C.proc.pen., obligă pe apelantul-inculpat Cloşcă Ioan-Iulian la plata sumei de 1500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat, efectuate în apel. Definitivă. Pronunţată azi, 09.01.2023, prin punerea deciziei la dispoziţia părţilor şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia instanței.

În primă instanță, la Tribunalul Neamț, ofițerul fusese condamnat la o pedeapsă cu suspendarea executării.

Cloșcă a fost trimis în judecată în iulie 2020, fiind acuzat că a luat mită de la un patron din orașul Roman.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
În perioada noiembrie – decembrie 2019, în calitatea menționată mai sus, inculpatul Cloșcă Ioan-Iulian ar fi pretins de la administratorul unei societăți de transport de persoane mai multe produse electronice, pentru a nu constata și sancționa eventualele contravenții sau/și pentru aplicarea unor sancțiuni contravenționale mai blânde conducătorilor auto care își desfășoară activitatea în cadrul firmei omului de afaceri.
În același context, în data de 28 decembrie 2019, aflându-se pe raza municipiului Roman, inculpatul ar fi primit de la persoana respectivă unul dintre produsele pretinse, în valoare de 1.549 lei.
În cauză, anterior, procurorii anticorupție au încheiat și acorduri de recunoaștere a vinovăției cu doi inculpați, persoane fizice, în sarcina lor fiind reținute infracțiunile de dare de mită respectiv mărturie mincinoasă.
În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:
– 1 an și 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani,
– 10 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, se arată în comunicatul DNA.

D.MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

  1. Avocatu 32 9 ianuarie, 2023 at 18:47 Răspunde

    Va dati seama ce ministru a fost domnul Toader daca la apel a reusit sa-i transforme pedeapsa clientului sau din suspendare in executare?Cred ca judecatorii au marit pedeapsa de nervi cand au vazut cine este avocatul apararii…

  2. Lolek 10 ianuarie, 2023 at 07:54 Răspunde

    Răfuielile și mârlăniile de la Miliția securistica Roman și-au făcut efectul cu vârf și îndesat, Closca a plecat, Baetanu care l-am executat nu se simte nici el prea bine. Sa vedem ce fac păpușării din spatele lui Baetanu că tot se pensionează rand pe rand . …. ..

  3. Gânduri bune 11 ianuarie, 2023 at 10:08 Răspunde

    Cică Dottore Paul nu a ascultat de ceilalți dottori
    si s-a lansat in niste atacuri jegoase la adresa binefăcătorului sau Ionel Arsene zis Șosetă care chipurile i-ar fi cerut lui să pună niste tovarăși de a lui Arsene de prin poliție pe fonctii. Minți Dottore Paul deoarece Șosetel te-a scăpat când au vrut unii sa te mazilească pe la Suceava sau Ilfov fix cu sprijinul lui Dragnea pe care îl înjurai după alegerile din 2017. Degeaba înjuri și pe cei de la doi sun sfert Dottore Paul deoarece este adevărat că ăștia te-au cantat pe la DNA central pe matale și pe ceilalți doi dottori și pe finul șef de secție și pe niște panglicari de pe la medicină legală, pentru alcool amestecat cu sânge. Insa copilul delegat bine a lucrat și Luluta a ajutat și tot pe voi va scăpat de păcat. Așa că nu mai plânge după orniss că știi mătăluță ce ai făcut cum spune Leoreanu care și asta este de al vostru și este saf la comisii. Dar pe fraierul asta de Closca nu tot mata l-ai lucrat cu tovarășii matale că era haiduc și nu împărțea cu nimeni cum spunea alt tovarăș de a matale saf la rutieră iubitor de bilete roz. Dar ia mai spune și mata un pic cam cât a costat săpătură cu cei de la Video Recorder să știm și noi când vrem sa vedem ce mai face copilul delegat……

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.