Ghid pentru alegerea culorii potrivite pentru ușile interioare ale locuinței tale

0
3821

Atunci când amenajezi o casă, ușile interioare trebuie să primească o atenție deosebită. Acestea sunt proiectate special pentru a împărți spațiul unui interior împreună cu pereții. În plus, ușile interioare oferă protecție împotriva zgomotului și mirosurilor. Rolul lor estetic nu trebuie ignorat. Când alegi o ușă potrivită pentru casa ta, trebuie să ții cont de aspectul și stilul acesteia.

 

 

 

Magazinele online oferă acum o mare varietate de modele. Mulți cumpărători nu mai sunt atât de preocupați de preț, ci mai degrabă de culoarea, materialul de fabricație și stilul ușilor interioare.

Aceasta este influențată de părerea multor designeri care susțin că schimbarea ușilor este suficientă pentru a transforma interiorul unei încăperi.

Deoarece prețul nu mai este singurul criteriu în alegerea unui tip de ușă de interior, proprietarii pot avea dificultăți în alegerea culorii și stilului corect al ușilor fără ajutorul designerilor de interioare.

 

Cum alegi o ușă de interior?

 

În general, se recomandă alegerea unei uși de interior în raport cu stilul pardoselii, pereților sau mobilierului. Dar ce se întâmplă dacă pardoseala se schimbă în viitor sau dacă se înlocuiesc piesele de mobilier dintr-o încăpere?

Unii chiar se întreabă dacă ar trebui să cumpere mobilier de același stil și culoare în toate încăperile unui apartament sau casei, sau dacă ar trebui să instaleze uși diferite pentru a aduce mai multă vitalitate în fiecare cameră.

Răspunsurile depind de situația particulară și proprietarii pot căuta idei online pe site-urile de amenajări interioare sau pot urmări videoclipuri pe YouTube pentru a afla mai multe despre această temă. Ușile de interior sunt unul dintre cele mai importante elemente ale casei sau apartamentului, contribuind la impresia generală a stilului și formând o imagine completă a spațiului.

Care ar trebui să fie culoarea ușilor interioare dacă spațiile din casă sau apartament au funcții diferite sau sunt realizate în stiluri diferite?

În primul rând, produsele trebuie alese în funcție de designul livingului, dormitorului, bucătăriei sau holului. În plus, o ușă de interior poate fi folosită pentru a implementa diferite idei de amenajare a bucătăriei.

Opțiunea clasică pentru mulți români încă este alegerea unor uși de interior în nuanțe naturale, care se vor potrivi armonios în interioarele clasice sau rustice. Ușile de interior cu nuanțe blânde de roșcat-galben vor oferi camerei căldură și confort.

Modelele de uși în culori închise sunt potrivite pentru camerele clasice și în stil baroc. Cu cât nuanța ușilor este mai închisă, cu atât interiorul camerei va părea mai strict și mai formal, chiar mai rece în unele cazuri. Pentru a le îmbunătăți un pic, acestea pot prezenta și elemente decorative, inclusiv părți cu vitralii.

Soluția ideală pentru orice design de cameră va fi alegerea ușilor interioare într-o culoare neutră. O opțiune universală: uși într-o culoare albă sau crem. Acestea vor oferi camerei o senzație plăcută și vor extinde vizual spațiul camerei. Ușile albe, de exemplu, arată discret, adesea sunt aproape invizibile. Se potrivesc perfect cu aproape orice tip de podele, pereți și mobilier. În principiu, chiar dacă ușile de interior nu sunt albe, culoarea lor trebuie alesă cu câteva tonuri mai deschise decât pardoseala.

Pe de altă parte, dacă trebuie să se combine designul unei bucătării cu o pardoseală tip gresie cu stilul unei camere de zi cu parchet laminat, cea mai bună soluție ar fi alegerea unei uși vopsite sau cu finisaj sintetic.

Versiunea clasică se bazează pe alegerea a două culori de bază pentru uși, podele și plinte. Pentru un aspect original al camerei, contrastul în tonuri medii poate fi benefic. Pentru a evidenția o ușă de interior în contextul general al interiorului, se aleg nuanțe de culoare închisă, în timp ce pardoseala și plintele sunt mai deschise.

Pentru camerele spațioase, o combinație între o ușă de culoare deschisă și o plintă cu o pardoseală mai întunecată este potrivită. Pentru camerele mici, se recomandă nuanțele pastelate. Nuanțele neutre sau deschise ale structurii ușii și ale pardoselii se potrivesc pentru o cameră mică deoarece o fac mai luminată și optic mai mare.

De obicei, structura ușii este aleasă pentru a se potrivi cu nuanța predominantă a mobilierului din casă. De exemplu, dacă mobilierul din cameră este din lemn wenge, ar trebui să se instaleze uși de aceeași culoare, dar în nuanțe mai deschise.

Cea mai bună combinație de uși și mobilier este cea din aceeași specie de lemn. Dacă locuința este dominată de tonuri deschise de mobilier, instalați o ușă în nuanțe neutre. O astfel de soluție de design va preveni monotonia.

Pentru a face camera să pară mai mare, ușile glisante sau cele cu inserții de sticlă (inclusiv vitralii) sunt indicate în acest sens.

Articol sponsorizat

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.