Investiții masive în apartamente foarte scumpe

0
4394

Județul Neamț își menține poziția între județele cu cele mai multe tranzacții imobiliare, în ciuda salariilor mici cu care este plătită majoritatea angajaților.

Nu-i sperie inflația galopantă, prețurile exorbitante ale imobilelor, lipsa de predictibilitate și stabilitate în contextul schimbărilor radicale în plan economic, pe fondul războiului din Ucraina.

Datele publicate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) arată că nemțenii nu se uită la bani, fie că îi împrumută sau îi au din economii, când vine vorba de investiții, în special în case și apartamente.

Anul acesta, în cele 11 luni trecute, județul Neamț avea un plus de 252 de vânzări imobiliare comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent.

La finele lunii noiembrie, în evidențele Oficiului Județean de Cadastru figurau 10.923 de tranzacții imobiliare efectuate și 2.545 de ipoteci.

În luna noiembrie, numărul vânzărilor de imobile a crescut cu 5 operațiuni față de octombrie și cu 32 de tranzacții comparativ cu luna corespunzătoare a anului trecut.

Cea mai mare creștere a vânzărilor a fost consemnată la case și apartamente (cu 27 de tranzacții), urmată de terenuri fără construcții (în plus cu 16 tranzacții). Restul imobilelor a înregistrat scăderi cu 31 de vânzări, în cazul terenurilor agricole, și cu 16 vânzări, în cel al terenurilor cu construcții.

Prețurile apartamentelor sar de 100.000 de euro

În Neamț, un apartament cu patru camere, nemobilat, situat la parterului unui bloc din cartierul Dărdămești, este vândut cu 140.000 de euro, iar unul pe Calea Romanului, mobila, ajunge la 135.000 de euro.

Apartamentele cu trei camere ajung la 110.000 de euro, pe Calea Romanului, iar cu două camere, într-un cartier nou, 120.000 de euro, în timp ce un apartament cu o cameră costă 30.000 de euro.

În zona magazinului „Unic”, un apartament cu trei camere este scos la vânzare cu 100.000 de euro, iar unul cu patru camere, pe Bulevardul Traian, ajunge la 95.000 de euro.

În orașul Roman, un apartament cu trei camere costă 90.000 de euro, iar unul la Târgu-Neamț, cu 85.000 de euro.

(Sursa foto: www.cp24.com)

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.