Cât vor rezista gurile de canal de pe varianta orașului?

2
2578

De câteva luni, în orașul Piatra-Neamț se lucrează de zor la implementarea proiectului privind reorganizarea coridoarelor de mobilitate urbană, contract în valoare de peste 66 de milioane de lei, fără TVA. Proiectul prevede inclusiv modernizarea mai multor bulevarde și străzi, iar în ultima perioadă, constructorul, Danlin XXL SRL, a efectuat mai multe lucrări, inclusiv pe strada Dimitrie Leonida (varianta).

În prezent, în mai multe zone s-a trecut la armarea gurilor de canal situate pe partea carosabilă. Într-o fotografie remisă redacției de un pietrean se observă lângă gura canalului și plasa de armătură care urmează să fie folosită, ceea ce înseamnă câteva bucăți de fier sudate.

„Ce fac băieții ăștia pe variantă nu e deloc o treabă bună. Să nu ne mirăm când peste vreo două ierni o să înceapă să apară găuri sau crăpături în asfalt pe la gurile de canalizare. Nu așa se armează un capac de canalizare în condițiile în care pe acolo e trafic greu!”, a spus pietreanul.

Acesta ne-a pus la dispoziție și o fotografie cu o armatură care pare mult mai sănătoasă, cu mențiunea „ăsta e idealul, dar ei sunt foarte departe de el”.

Poate nu ar fi rău dacă beneficiarul lucrărilor, Primăria Piatra-Neamț, i-ar sugera dirigintelui de șantier să purceadă pe teren pentru a verifica dacă aceste armături respectă sau nu caracteristicile tehnice din caietul de sarcini.

D.M.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. Maria Sfetcu 5 decembrie, 2022 at 15:43 Răspunde

    Lasati rautatea deoparte!!! De unde vreti ca Sosetica & Ginel sa pescuiasca profit?? Din capace facute cu o armatura de OB normala sau din inspiratia ceausista de economie de material??
    O zi frumoasa tuturor!

  2. Făt frumos 5 decembrie, 2022 at 20:12 Răspunde

    Maria Sfetcu esti într-o lipsa de cunoaștere totala sau într-o rea credință epocală! După cum scrie in material lucrările sunt făcute de băieții de la DANLIN XXL, firma reprezentat de Amuraritei Dan cunoscut în lumea „bună ” sub porecla de Tanchistul sau de omul Cuviosului Daniel, mai fiind și omul de curte al liberalilor nemțeni, așa că sigur nu cotizează spre Sosetica & Ginel, ci la „obrazuri” mult mai „fine”. Dar tu Maria Sfetcu esti chitita să critici numai pe unii, chiar daca Tanchistul distruge bietele drumuri in județ, că la atacul Stalingradului. Dar un lucru trebuie sa fie clar pentru cei care risipesc banii pe aceasta mizerie de proiect, să fie siguri că noua conducere a Primăriei municipiului Piatra Neamț va recupera de la toți cei implicați până la ultimul bănuț. Apropo daca îl vedeți pe Tanchist rugati-l sa mai taie cate un aviz la balastiera lui de la Tupilați, pentru cei cărora le vând agregate naturale că cei care ar trebui să-i controleze afacerea prea se fac că nu vad măgăria mare cât muntele Pietricica. Noi copii buni cum suntem suntem convinși că angajații Tanchistului vor să-i facă rău și că el de fapt vrea sa fie corect. De asemeni nu vrem sa dăm crezare bârfelor că la un moment dat Tanchistul a fost chemat de jupanii de la unele instituții și un partid care i-au explicat cine este stăpânul iar el ar fi crezut. Nu sub nici o forma nu vrem sa credem așa ceva dar gura asta a lumii numai pământul o astupa. Bănuim că și primarele care este și nu va mai fi Carabelea știe aceste chestiuni .

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.