Comuna Ceahlău rămâne preferata turiștilor. Câte persoane mai vor să-și petreacă vacanțele în Neamț

0
1661

Comuna Ceahlău a devenit una dintre destinațiile preferate ale turiștilor și așa a rămas, detronând municipiul Piatra-Neamț, pentru care interesul turiștilor s-a diminuat constant.

Așadar, în a șasea lună a anului și prima lună de vară, în iunie, potrivit ultimelor date statistice, comuna Ceahlău a fost prima cea mai vizitată localitate de turiști (cu 5.725  de persoane), urmată de Piatra-Neamț (cu 4.677 de vizitatori), locul al treilea fiind ocupat de comuna Alexandru cel Bun (cu 2.411 persoane).

Orașul Târgu-Neamț s-a clasat pe locul al IV-lea, după numărul turițștilor care au vizitat localitatea în luna iunie (1.680 de persoane), iar locul al V-lea a fost ocupat de orașul Roman (cu 1.534 de vizitatori).

În total, în iunie, județul Neamț a fost vizitat de 24.362 de turiști, situându-se pe locul 12 în țară, după numărul sosirilor.

Comparativ cu anul trecut, activitatea turistică a fost mai animată, numărul celor care au optat pentru județul Neamț pentru petrecerea timpului liber fiind în creștere cu 5.502 persoane.

Însă, față de anul dinaintea pandemiei, 2019, numărul turiștilor sosiți în Neamț, în luna iunie a scăzut cu 4.061 de persoane.

Deși ceva mai bine comparativ cu ultimii doi ani, turismul local stă mult mai prost față de Suceava.

Spre exemplu, dacă județul Neamț a întregistra, în primul semestru al acestui an, 85.887 de turiști (locul 17 în țară), Suceava a avut 183.681 de turiști (locul 7), cu mai mult chiar și față de Iași, care a fost vizitat de 154.146 de turiști (locul 11).

La nivel national, cea mai intensă activitate turistică a avut loc la București (637.079 de vizitatori, în primul semestru), la Brașov (505.944 de turiști) și la Constanța (267.588 de persoane).

Teleorman a fost cel mai puțin atractiv, numărând numai 2.332 de turiști în primele șase luni ale acestui an.

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.