Ce criză! Vânzările de terenuri și locuințe au crescut spectaculos. Previziunile privitoare la foamete direcționează banii în terenurile agricole

0
1931

Contextul economico-social, războiul din Ucraina, lipsa de predictibilitate nu au înfrânat apetitul nemțenilor pentru cumpărarea de imobile, ci dimpotrivă.

Mare parte dintre tranzacții au fost efectuate cu bani împrumutați din bănci, un comportament nefiresc în condițiile în care dobânzile aplicate asupra creditelor bancare au fost majorate substanțial.

Previzionările specialiștilor cu privire la criza alimentară a determinat o creștere a vânzărilor de terenuri agricole în Neamț.

În primele șapte luni ale acestui an, numărul tranzacțiilor imobiliare efectuate în Neamț a crescut comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar față de anul 2019, înainte de pandemia de Covid-19 care a încetinit orice activitate, vânzările de imobile au explodat.

Potrivit informațiilor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în luna iulie, în Neamț, numărul vânzărilor de terenuri agricole, terenuri cu și fără construcții, case și spații comerciale a fost de 978 și a crescut cu 113 tranzacții față de iunie, lună în care numărul imobilelor ipotecate a ajuns la 269, în plus cu 78.

Luna trecută, cel mai bine vândute au fost terenurile agricole (263 de operațiuni, în creștere cu 79 de suprafețe față de iunie) și terenurile cu și fără construcții (501 tranzacții, mai mult cu 6).

Locuințele, spațiile comerciale și alte clădiri au însumat 205 tranzacții, în plus cu 30 comparativ cu iunie.

Față de luna iulie a anului 2021, luna trecută, vânzările de imobile au fost mai mari cu 10, iar imobilele ipotecate, cu 73.

O comparație cu aceeași perioadă a anului precedent arată că, în primele șapte luni ale acestui an, în Neamț, numărul vânzărilor de imobile (6.605 operațiuni) a crescut cu 530, în timp ce imobilele ipotecate s-au cifrat la 1.483.

Față de perioada ianuarie – iulie 2019, înainte de pandemie, în cele șapte luni ale acestui an, vânzările de imobile au crescut cu 2.288 de operațiuni, mai arată datele ANCPI.

(Sursa foto: impakt-imobiliare.ro)

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.