Ofițer SRI urmărit penal, plasat sub control judiciar, pentru trafic de influență

3
3876

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari – au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de inculpatul BOGDAN POPESCU, ofițer în cadrul Serviciului Român de Informații (S.R.I) – Direcția Regională de Informații Dobrogea, cu gradul de căpitan, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor militari se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: „La data de data de 09 august 2022, inculpatul Popescu Bogdan,  în calitatea menționată, i-ar fi pretins unei persoane, martor în cauză, suma de 2.500 de euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor funcționari din cadrul Serviciului Român de Informații, astfel încât să îi determine să nu își îndeplinească  un act ce intra în atribuțiile de serviciu ale acestora și care ar fi vizat persoana respectivă. La data de 19.08.2022, inculpatul Popescu Bogdan a primit suma de 2.500 euro în scopul anterior menționat, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul  Popescu Bogdan trebuie să respecte o serie de obligații între care să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat, să se prezinte la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat, să nu ia legătura, direct sau indirect, și să nu comunice pe nicio cale cu persoane menționate în ordonanță. Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive, potrivit anchetatorilor.

N.R.

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Conducător auto 23 august, 2022 at 07:18 Răspunde

    Și la Neamț un anume Manea care se recomanda ofițer SRI umbla la braconaj cu un pădurar silvic Savin Vasile și se dă drept “apărător” al vanatului

  2. FLORIN 23 august, 2022 at 16:14 Răspunde

    Pai daca sunt asa de multi si nu au cu ce sa se ocupe,ce sa faca si ei,”saracii”din SRI?Singura amenintare la adresa acestei tari sunt chiar ei si marionetele lor din politica care au devalizat aceasta tara cu ”afaceri” sub acoperire,salarii aberante si pensii speciale la 40 de ani,impreuna cu slugile lor din politica,acest serviciu toxic si inutil populat numai cu prosti si incompetenti au reusit sa distruga aceasta tara pe care au pus-o pe butuci si au adus-o pragul dezintegrarii teritoriale.

    Aici am ajuns din cauza unei populatii de prosti si indolenti care au pus botul la toate diversiunile produse de acest serviciu mafiotizat votand numai partide securistoide si presedinti predati acestor securisti inutili si toxici pentru siguranta acestei tari.

    Romanica,statul securisto prost esuat de coruptie si incompetenta unde cei pusi sa o pazeasca sunt chiar cei care o fura.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.