„China și Rusia nu pot câștiga un război cu occidentalii, dar în cazul unui conflict militar mondial, cei disperați pot folosi arma nucleară”

3
1788
 

Încălzirea globală, suprapopularea planetei, pandemia de coronavirus, creșterea prețurilor, criza gazelor și războiul din Ucraina au creat un tablou sumbru în ceea ce privește prezentul, dar mai ales viitorul vieții pe pământ. Lumea se împarte rapid în două: pe de o parte, statele democratice sau cele care merg spre democrație, iar pe de altă parte, statele totalitare aproape toate comuniste, mai puțin cele arabe unde societățile din zonă sunt organizate după principii vechi și după islam, iar bărbatul este stăpânul absolut al familiei. 
Tocmai intrevențiile SUA pentru a introduce principiile democratice în societăți tradiționale au fost greșeli mari, la fel ca și absurda escapadă în Vietnam, unde americanii au fost atrași într-un război ideologic, al cărui scop nu l-au înțeles și de unde s-au retras cu sindromul Vietnam. Invaziile americane în Irak și Afganistan au fost greșeli cu tentă ideologică, retragerea lor, chiar dacă rușinoasă din fața afganilor, a fost un act rațional, democrația în lumea arabă nu poate pătrunde, căci familia musulmană, clanul și tribul nu vor putea fi înlocuite ca formă de organizare încă mult timp de acum încolo.
Ca situația lumii să se complice și mai tare, China, unul dintre stâlpii comunismului actual, a început să facă valuri și amenință Taiwanul pe care ar dori să-l ocupe prin război. Dar va îndrăzni oare o confruntare chiar și cu această insulă, care a refuzat comunismul și este la ora actuală o putere militară de luat în seamă? Ca și armata rusă, și cea chineză este, deocamdată, una de paradă, eficiența ei în război nu a fost încă testată, iar disperarea cu care chinezii încearcă să fure tehnologie militară americană sugerează că sunt mult în urma SUA. Mai lângă noi, tensiunile dintre Serbia și Kosovo au atins un prag critic, iar problemele dintre cele două state sunt vechi și încâlcite, dreptul istoric este de partea sârbilor, cel etnic de partea albanezilor, dar un conflict militar de proporții nu poate izbucni de aici.
Cu alte cuvinte, China și Rusia nu pot câștiga un război cu occidentalii, dar în cazul unui conflict militar mondial cei disperați pot folosi arma nucleară, iar comuniștii vor fi dispuși să o facă, pentru că o înfrângere ar însemna sfârșitul sângeros al dictatorilor, care vor fi linșați de propriile popoare.
Iar Putin, Xi Jinping și Kim Jong – Un știu asta! 
 
(Sursa foto: adevarul.ro)
 
Prof. Vălu Năstăselu

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Ochi de soim 4 august, 2022 at 15:22 Răspunde

    Ești de-a dreptul orb domnul profesor! Că Rusia nu are drepturi în Ucraina o pot înțelege și știu cine sunt rușii dar să susții că statul chinez fie el și comunist nu are drepturi asupra Taiwanului trebuie sa fii de-a dreptul orb. Conform unor alti pseudoistorici de teapa dumitale probabil nici Romania nu are nici un drept asupra Bucovinei de Nord Ținutului Herța Basarabiei și Buceagului. Dar probabil că mata ai crescut la Școala lui Boia și te angajezi sa ne rescrii istoria din rău în mai rău. Cât despre o victorie a Occidentului împotriva Rusiei și Chinei pur și simplu sunteți îngrozitor de ignorant.

  2. Ion Ionescu 11 august, 2022 at 21:27 Răspunde

    Domnule profesor, cum de nu vezi intervențiile CIA în toată lumea? Iugoslavia, Irak, 9/11…, Revoluțiile portocalii, primăvara arabă? Ignoranța este un compliment pentru dumneavoastră! Poate ne spuneți ceva și despre Malorusia! Sau orice cuvânt care conține Rusia trebuie eradicat !

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.