Cum a aterizat Bosovici de la primăria lui Rotaru direct la Fisc, acuzată fiind de management defectuos

3
2766

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași a solicitat Primăriei Alexandru cel Bun, la jumătatea lunii mai, transferul, „în interesul serviciului”, al Ruxandrei Bosovici, fostă șefă a CMI Urban. Ea ocupa de numai câteva luni, la primăria în cauză, postul de consilier la Biroul Financiar.

Bineînțeles, o asemenea solicitare din partea unei instituții atât de importante nu avea cum să fie refuzată de primarul Ion Rotaru, care și-a dat acceptul imediat.

Și uite așa, la nici jumătate de an de când a fost angajată la primăria lui Rotaru, Ruxandra Bosovici, datorită expertizei pe care a deprins-o, cel mai probabil (cei de la Iași nu ar fi putut avea alt motiv să-i solicite serviciile, nu?) a aterizat în curtea Administrației Județene a Finanțelor Publice Neamț, la Serviciul registru contribuabili, declarații fiscale și bilanțuri persoane juridice.

”Începând cu data de 17.06.2022 se modifică raportul de serviciu al doamnei BOSOVICI Ruxandra-Georgiana, având funcția publică de execuție de consilier clasa I, grad profesional superior, gradația 5, în cadrul Biroului financiar contabil impozite și taxe locale, gestionarea patrimoniului din aparatul de specialitate al primarului Comunei Alexandru cel Bun, județul Neamț, prin transfer în interesul serviciului la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași, Serviciul registru contribuabili declarații fiscale și bilanțuri persoane juridice, din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Neamț, pe funcția publică de execuție vacantă de consilier clasa I, grad profesional superior”, se arată în dispoziția semnată de primarul Rotaru.

Aceste mișcări scot în evidență o nouă manevră ce a fost operată pentru ca Bosovici să ocupe musai postul din cadrul Fiscului nemțean.

După solicitarea Fiscului regional, cu sediul în Iași, și după semnarea deciziei de transfer la AJFP Neamț, se poate spune că Primăria Alexandru cel Bun a fost un intermediar în traseul lui Bosovici spre instituția Finanțelor Publice de la nivel local.

Ruxandrei Bosovici nu i-a fost deloc greu să se angajeze la primăria lui Rotaru. La concursul organizat în decembrie 2021, s-au înscris doi candidați, însă a participat doar unul singur: Ruxandra Bosovici, care a câștigat fără probleme.

În perioada cât a avut funcții la CMI Urban, companie a municipalității pietrene, firma Seredava SRL, controlată de Cezar Dinescu, iubitul Roxanei Bosovici, a livrat panseluțe în valoare de câteva zeci de mii de lei. În prezent, Dinescu a renunțat la părțile sociale ale firmei Seredava, pe care le-a cesionat Elenei Grigoriu.

În luna mai 2022, Primăria Alexandru cel Bun a încheiat un contract cu Seredava SRL pentru amenajări florale în curtea primăriei, valoarea totală fiind de 9.937 lei, fără TVA.

La finele anului trecut, Ruxandru Bosovici a renunțat la poziția pe care o avea la CMI Urban, după ce primarul Carabelea i-a cerut să demisioneze, acuzând-o de „management defectuos”.

Daniel MURARU

Citește și:

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Dana 18 iulie, 2022 at 11:45 Răspunde

    Ce patrimoniu sa mai gestioneze madama? Cand totul se vinde pe nimic, normal ca si-a data seama ca ar putea ramane fara job. Actualul loc de munca de la ANAF, faciliteaza accesul si viitoarele colaborari financiare cu platitorii de taxe si impozite. Am vazut ce sume fabuloase pot pretinde inspectorii ANAF, pentru serviciile pe care le presteaza atunci cand merg in control. Stagiul petrecut la Primaria Alexandru Cel Bun, experienta agonisita acolo, au permis accesul facil la un post mult mai bine platit in ANAF, pentru taiat frunza la caini. Doamna a folosit cum nu se putea mai bine, legaturile vechi de prietenie cu primarul Rotaru, doar pentru a-si atinge scopurile financiare. Intr-un cuvant, a transformat primaria intr-o trambulina catre o sursa financiara mult mai prolifica. Cum sa-si petreaca o doamna ca ea, viata, intr-o comuna prafuita?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.