Trei rețete chinezești cu carne de pui pe care merită să le încerci

0
1872

Delicioasa bucătărie chinezească este o parte destul de importantă a culturii chineze și include bucătării originare din China. Datorită diasporei chinezești, bucătăria chinezească a influențat multe alte bucătării din lume, cu modificări aduse pentru a se adapta la gusturile nivelului local. Produsele alimentare chinezești de bază, precum orezul clasic, tăiețeii și pastele din orez, sosul de soia, ceaiul, uleiul de chili și tofu, pot fi găsite acum în întreaga lume.

Mâncărurile din carne de pui și cele din carne de vită, sunt, de asemenea,  comune în bucătăria chinezească. Rareori, în unele rețete chinezești, puiul este gătit întreg, dar de cele mai multe ori, carnea de pui este tăiată bucățele pentru a fi gătită în diverse moduri, fie prăjită, fiartă sau înăbușită, iar sosurile și aromele, sunt foarte diferite de bucătăria românească.

De exemplu, puiul ”Kung Pao” este una dintre cele mai populare mâncăruri chinezești din carne de pui cunoscută atât la noi în țară, cât și în străinătate, și este foarte simplu de gătit. Gustul final o să fie unul deosebit, o combinație unică de picant, sărat și dulce. Ca și ingrediente principale, nu aveți nevoie decât de piept de pui, artei iute și câteva arahide. Pentru sos aveți nevoie de sare, zahar tos, puțin oțet, vin de gătit, sos de soia, puțin amidon, pe care trebuie le amestecați toate într-un bol mic. Prăjiți alunele separat – să fie foarte bine făcute – apoi preparați puiul. Coaceți puțin ardeiul la foc mic, adăugați sosul, adăugați apoi carnea de pui tăiată bucățele iar la final adăugați și alunele. Da, atât de rapid,  de ușor și tot atât de delicios.

 

Dacă nu vă place gustul dulce în mâncare puteți încerca rețeta cu carne de pui Xinjiang și bere, care este ca o tocăniță mai specială cu un gust picant și sărat, și care se servește alături de tăiței sau paste din orez. Aveți nevoie doar de carne de pui, cartofi, usturoi, ghimbir, o sticlă de bere, ardei verde gras, ardei iute și  puțin chili uscat.

  1. Tăiați puiul bucățele și apoi fierbeți-l puțin, atât cât să își schimbe culoarea.
  2. Se încinge foarte puțin ulei, se adaugă ardei iute uscat (chili), ghimbirul feliat și usturoiul tocat, se amestecă bine și se adaugă sosul de soia iar apoi se adaugă cubulețele de pui.
  3. Adăugați o sticlă sau o doză de bere și un bol cu apă; după ce dă în clocot, treceți la foc mediu și mai fierbeți totul timp de aproximativ 20 de minute.
  4. Adăugați apoi cartofii tăiați cubulețe și fierbeți încă 10 minute.
  5. La final, adăugați ardeii verzi tăiați cubulețe și amestecați timp de 2-3 minute.

 

Pentru cei care nu vor să opteze pentru un gust dulce sau picant în mâncare, orezul cu carne de pui ”Hainanese” este alegerea ideală pentru a încerca o rețetă noua din carne de pui. Această rețetă are o aromă originală de pui și o să aveți nevoie doar de un pui întreg, orez, usturoi, ardei, ceapă, puțin ghimbir, zeamă de lămâie, ulei de susan și sare.

  1. Fierbeți puiul întreg la foc mic timp de aproximativ 20 de minute apoi tăiați-l bucățele și ungeți-l cu ulei de susan.
  2. Prăjiți orezul în ulei împreună cu puțin usturoi tocat mărunt, apoi turnați puțină ”supă” de pui din apa în care a fiert puiul, adăugați puțină sare și lăsați-le la foc mediu până când orezul este fiert.
  3. Pentru a pregăti sosul trebuie să amestecați ceapa tocată, ardeiul, ghimbirul, sarea și sucul de lămâie. Ele trebuie călite în ulei până se înmoaie iar apoi se adaugă o lingură de supă de pui, și după numai 5 minute de fierbere sosul este gata.

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Comments are closed.