Top 4 avantaje ale siguranțelor automate

0
1326
Urmase ale sigurantelor fuzibile, sigurantele automate ce completeaza tabloul electric sunt astazi un must have. In ideea in care oricine doreste sa beneficiece de extra siguranta si confort in spatiul propriu, locuinta sau de birou, acestea devin o necesitate. Cand spun confort ma refer la faptul ca deja iese din calcul nevoia de a insuruba si desuruba sigurantele atunci cand are loc o pana de curent, ca odinioara. Lucrurile stau diferit in cazul sigurantelor automate.

 

Desigur, atat varianta moderna, cat si cea veche indeplinesc acelasi rol: previn supraincarcarea unui circuit intrerupand alimentarea cu energie electrica. Nu mai este insa vorba despre arderea elementului fuzibil, deci nu va fi necesara inlocuirea sigurantei, ci simpla actionare a comutatorului din dotarea ei. Acesta este mecanismul pe care se bazeaza varianta automata. Acesta se va declansa atunci cand circuitul electric se supraincalzeste.

4 avantaje ale sigurantelor automate

Iata care sunt cateva dintre avantajele pe care le prezinta sigurantele automate, de care te poti bucura odata ce ai modernizat tabloul electric din locuinta.

  1. Curentul revine prin simpla actionare a comutatorului intern. Dupa cum aminteam, nu mai e necesar sa schimbi siguranta atunci cand are loc un scurtcicuit sau o supraincarcare a acestuia, iar acesta este un plus pe care nimeni nu ar trebui sa il treaca cu vederea.
  2. Nu mai ai grija lor. Daca in cazul sigurantelor fuzibile e necesar sa le verifici pe fiecare in parte pentru a o gasi pe cea care s-a ars, aceasta preocupare dispare in situatia celor automate. Practic, e suficient sa arunci o simpla privire si sa o gasesti pe cea deconectata, cu clapeta in jos. Acesta va fi cea care a determinat intreruperea curentului electric.
  3. Beneficiezi de rapiditate. Aceasta se refera la faptul ca nu mai e necesara inlocuirea lor, deci practic doar actionezi comutatorul si treaba e ca si rezolvata.
  4. Utilizand sigurante automate te bucuri de mai multa protectie. Sa nu uitam ca este foarte important ca atat tu, cat si cei dragi, sa fiti in siguranta. Acest tip de sigurante pun un accent deosebit pe acest aspect. Din start deci vorbim despre riscuri minimalizate in cazul lor. Cel care se ocupa de inlocuirea sigurantelor poate fi deci fara grija vreunui pericol, asa cum se intampla atunci cand schimbi o siguranta fuzibila.

Acestea sunt, cu siguranta, avantaje pe care nu ar trebui sa le treci cu vederea. Este un mod de a te asigura ca iti asiguri un plus de protectie la nivelul instalatiei electrice si, totodata, ca repornirea circuitului electric  nu va fi o operatiune dificila.

Desigur, trebuie sa cunosti anumite aspecte legate de sigurantele automate. De exemplu, acestea nu se pot folosi pe orice tip de circuit electric. Ideale sunt retelele electrice moderne, de joasa tensiune. Este bine deci sa te consulti cu un specialist atunci cand te decizi sa optezi pentru noi sigurante ale tabloului electric, pentru a avea siguranta ca acestea sunt potrivite.

Daca vrei sa te asiguri ca ai facut alegerea potrivita in privinta lor si te bucuri de un pret bun in raport cu calitatea, iti recomand sa le comanzi de pe site-ul diversmarket.ro.

Articol publicitar

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.