Consiliul Județean Neamț a deschis robinetul cu bani. Un milion de euro pentru salariile angajaților, deplasări în străinătate, reclamă și publicitate și alte servicii scumpe

3
3452

 

Consiliul Județean Neamț a deschis larg baierele pungii în primele trei luni ale acestui an, dând frâu liber cheltuielilor cu activități costisitoare, semn că banii nu sunt o problemă pentru instituția condusă de Ionel Arsene.

Angajații în plus, deplasările în străinătate și delegările numeroase, reclama și publicitatea foarte scumpă, sumele mai mari transferate către anumite instituții au majorat cheltuielile pe care Consiliul Județean Neamț le-a făcut în primul trimestru al acestui an cu peste 18,3 milioane de lei, comparativ cu perioada similară din 2021. Creșterile prețurilor au contribuit și ele mai majorarea semnificativă a unor cheltuieli.

Așadar, în primele trei luni ale acestui an, Consiliul Județean Neamț a cheltuit numai cu salariile de bază ale angajaților instituției suma de 4,92 de milioane de lei, în plus cu peste 400.000 de lei. Creșteri ale cheltuielilor (cu 74.000 de lei) au fost consemnate și în cazul fondului pentru posturi ocupate prin cumul (în trei luni au fost cheltuiți 227.522 de lei), în cel al indemnizațiilor plătite unor persoane din afara unității, cu 36.000 de lei (în primul trimestru au fost cheltuiți 235.611 lei), dar și în privința indemnizațiilor de hrană, cu 14.000 de lei (169.847 de lei cheltuiți până la finele lunii martie).

Cheltuielile cu reclama și publicitatea au explodat

Carburanții și lubrifianții consumați de Consiliul Județean Neamț au costat, în cele trei luni ale acestui an, 38.849 de lei, cu 14.700 de lei mai mult față de perioada corespunzătoare din 2021, iar cheltuielile cu reclama și publicitatea au explodat, suma cheltuită anul acesta fiind de 36.849 de lei, cu aproape 35.000 de lei mai mult comparativ cu cea cheltuită în primul semestru al anului 2021. Trebuie spus că în întreg anul 2021, Consiliul Județean Neamț a cheltuit cu reclama și publicitatea 60.800 de lei.

O cheltuială în plus față de anul trecut a fost cu deplasările în străinătate, care, în doar trei luni, s-au cifrat la 51.193 de lei, adică ceva peste 10.000 de euro. Trebuie remarcat faptul că în tot anul trecut, instituția a cheltuit cu aceste servicii 72.500 de lei.

Drepturile de delegare s-au cifrat, în primul trimestru, la 39.425 de lei, cu peste 23.000 de lei mai mult față de perioada similară din 2021.

… de la Consiliul Județean mai mult

Cultura, arta sunt domenii valoroase pentru cei din Consiliul Județean, astfel că și cheltuielile sunt pe măsură. Spre exemplu, în 3 luni, transferurile către muzee au însumat 2,31 de milioane de lei (în plus cu 370.000 de lei), iar cele către instituțiile de spectacole și concerte – 3,33 de milioane de lei (mai mult cu 890.000 de lei).

La capitolul „Serviciile religioase”, ca și contribuții pentru salarizarea personalului neclerical, instituția a cheltuit 5,47 de milioane de lei în cele 3 luni, în timp ce pentru spitale, transferurile pentru finanțarea cheltuielilor în domeniul sănătății au însumat 4,8 milioane de lei (în creștere cu 2,7 milioane de lei).

Comparativ cu primul trimestru al anului trecut, cele trei luni ale acestui an au fost mai slabe și pentru construcțiile de drumuri și poduri.

6,46 de milioane de lei au însumat cheltuielile cu astfel de lucrări, în scădere cu peste 6 milioane de lei. În schimb, reparațiile de drumuri și poduri au costat 5,97 de milioane de lei, mai mult cu 1 milion de lei.

Anul acesta, în dreptul cheltuielilor apare și un credit de 8,33 de milioane de lei, pentru construcția de drumuri și poduri, dar și o cheltuială de peste 1,18 milioane de lei la capitolul „Turism”, finanțare externă nerambursabilă.

(Sursa foto: theransomnote.com)

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Asociația ursul brun 11 aprilie, 2022 at 13:31 Răspunde

    Domnul Arsenie dacă vreți să fiți iertat de păcate ,dotați spitalul județean cu un aparat de fotografie și cu medici de cardiologie intervenționistă,la câți bani ați dat pe drumuri care le-a spălat apa,asta faceți pentru populatie

  2. V.Vasile 12 aprilie, 2022 at 10:14 Răspunde

    Cum sa cataloghez astfel de cheltuieli, avand in vedere ce probleme sunt in scoli , spitale, infrastructura, ce beneficii aduce judetului acest CJ , ce stufaris, cata menta se freaca in aceasta ,,institutie,, ? Hai, spuneti voi ,,dragii mei nemteni,, !

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.