Cum să-ți transformi apartamentul într-o afacere

0
1704

Dacă vrei să îți transformi apartamentul într-o afacere, o soluție eficientă ar fi să îl inchiriezi în regim hotelier. Acest fenomen a luat amploare în ultima vreme, deoarece oferă avantaje atât proprietarilor de apartamente, cât și turistilor. Desi necesita implicare de timp si energie din partea ta, inchirierea apartamentului in regim hotelier se poate dovedi o afacere profitabila. Iata mai jos cateva aspecte importante de avut in vedere daca intentionezi sa iti transformi apartamentul intr-o afacere.

 

 

Locația imobilului

                                               

Locatia apartamentului este unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere daca vrei sa il inchiriezi in regim hotelier. Majoritatea turistilor prefera cazarile amplasate cat mai aproape de centrul orasului siatractiile turistice din zona. Asa incat, pentru a opta sa se cazeze la tine, apartamentul trebuie sa fie amplasat intr-o zona buna.

Turistii vor dori sa aiba acces usor la restaurante, terase sau cafenele unde sa poata lua masa si sa se relaxeze. De altfel, ar fi bine ca apartamentul sa fie pozitionat intr-o zona in care turistii sa aiba acces rapid la mijloacele de transport in comun daca vor sa se deplaseze spre alte obiective turistice din oras.

In cazul in care, apartamentul pe care il detii nu satisface aceste nevoi, eventual poti lua in considerare achizitionarea unui nou apartament cu o pozitionare mult mai buna. Desi este o investitie costisitoare, o poti amortiza intr-un timp destul de scurt. Oferind turistilor o locatie buna, afacerea va fi considerabil mai profitabila.

Amenajarea apartamentului

Amenajarea apartamentului este un aspect la fel de important ca si locatia. Motivul pentru care inchirierea apartamentelor a devenit populara este tocmai faptul ca turistii gasesc aici confortul de acasa.

Asa incat, acorda o atentie deosebita amenajarii imobilului si creaza un spatiu in care turistii care iti calca pragul sa se simta cat mai confortabil. In acest fel, turistii se vor intoarce la tine si te vor recomanda prietenilor ceea ce te va ajuta sa iti extinzi portofoliul de clienti.

Totul conteaza cand vine vorba de amenajarea apartamentului. De la alegerea mobilierului si pana la decoratiuni, toate fac diferenta. Alege un mobilier modern si cat mai minimalist. Pe langa mobilier, alege saltele si perne confortabile, lenjerii de pat albe si de buna calitate.

Daca detii un apartament la mare, nu ar strica sa creezi o atmosfera specifica. Eventual cauta mobila in Constanta potrivita pentru un decor marin care sa confere un aer de vacanta.  

Amenajeaza apartamentul cu bun gust si pune la dispozitia clientilor o locuinta curata, bine aerisita si intretinuta in care sa se simta confortabil si relaxati.

Facilitățile oferite

Dintr-un apartament de inchiriat nu trebuie sa lipseasca facilitatile de care turistii au nevoie pentru o sedere confortabila si decenta. Asa incat, pune la dispozitia clientilor tai vesele, tacamuri, ustensile de bucatarie, un cuptor cu microunde, cafetiera si alte electrocasnice de care ar putea avea nevoie. Nu uita de hartie igienica, role de bucatarie, prosoape curate, sampoane, geluri de dus, detergent de vase si alte consumabile utile.

Poti sa le oferi turistilor o mica atentie de bun venit sau sa le oferi pe parcursul sederii cafea sau ceai din partea casei. Pe langa acestea, nu uita de toate celelalte utilitati necesare dintr-o locuinta, cum ar fi: televizorul, cabul TV, accesul la internet si platforme de filme. Turistii trebuie sa beneficieze oricand doresc de apa calda si spatiul sa le ofere o climatizare adecvata.  

Stabilirea prețului de închiriere

                                                 

Oricat de mult ti-ai dori sa iti amortizezi investitia cat mai repede, trebuie sa fii realist cand stabilesti pretul de inchiriere. Nu uita ca unul dintre motivele pentru care se cauta acest gen de cazare este acela ca reprezinta o alternativa mai ieftina decat hotelurile.

Asa incat, nu cere un pret prea mare, dar nici unul care sa te duca in pierdere. Incepe prin a monitoriza atent investitia facuta, cheltuielile necesare pentru intretinerea apartamentului si toate utilitatile pe care le oferi. Stabileste pretul astfel incat sa iti acoperi aceste cheltuieli si sa obtii ceva profit.

Promovarea apartamentului

Primul pas pentru a promova apartamentul este sa faci cateva poze de calitate si spectaculoase. Posteaza pozele apartamentului pe canalale de socializare, impreuna cu o descrierea amanuntita a locatiei, serviciilor si facilitatilor pe care le pui la dispozitie. Internetul iti ofera si alte platforme specializate unde poti sa iti promovezi apartamentul de inchiriat.

Articol publicitar

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.