„Putin știe toate slăbiciunile occidentalilor, dar mai ales știe ceea ce occidentalii ascund”

1
2526
 
La ce folosește rațiunea? La ora actuală, la nimic, la noi nu mai este folosită de cel puțin 20 de ani. Dar iraționalul și nebunia, cotidiene în România, se propagă cu viteză în UE și SUA. Polii democrației mondiale și viitorul lumii, cum păreau a fi în anii ’90, s-au stins prea repede după 2000!
Se pare că democrațiile occidentale au acceptat de bună voie autodistrugerea propriilor democrații, vezi evenimentele din SUA când unui negru cu un trecut nebulos i s-a ridicat o statuie, iar cele ale părinților SUA au fost mutilate, pângărite sau mutate la coșul de gunoi al istoriei, cu acceptul autorităților americane.
SUA par a se prăbuși din cauza frământărilor interne, deși sunt cea mai mare putere militară a lumii. Dar ce putere ești dacă pe plan intern nu vrei să faci nimic pentru a te salva și ce pretenții să ai dacă Rusia și China îți aleg președintele?
UE este fărâmițată, confuză și antiumană dacă cere interzicerea termenilor mamă și tată și privilegii pentru comunitățile LGBTQ.
Am mai scris că actuala democrație este slabă în fața Rusiei, iar forțele democratice sunt de „noaptea minții”. Cum să te opui Rusiei și lui Putin când ești fărâmițat, dezbinat, elimini normalitatea și firescul, faci din anume libertăți adevărate fetișuri și le declari sacrosante? Cum se pot apăra democrațiile, deși ca state sunt mult mai puternice, dacă este încurajată dezordinea, distrugerea unor bunuri, haosul și negarea unor valori care promovează normalitatea și libertatea adevărată?
Putin știe toate slăbiciunile occidentalilor, dar mai ales știe ceea ce occidentalii ascund: ca și Crimeea, și Donbasul sunt pământuri rusești. Americanii, ca și UE, au apucat să promită Ucrainei protecție și acces la NATO și UE, chiar dacă acest stat a fost parte integrantă a URSS, de care este legată prin istorie și limbă.
Conflictul militar poate fi evitat dacă estul Ucrainei este cedat Rusiei, dar nu știu dacă Putin se va opri aici.
Conflictul actual este, de fapt, o înfruntare între regimurile democratice și cele dictatoriale ce se află într-o poziție avantajoasă, deși sunt mai slabe, dar pe plan intern sunt unitare și-și urmează orbește conducătorul unic. Nu am crezut că ne putem întoarce din nou aici, la trei decenii de când comunismul părea că va deveni o amintire.
Sper că SUA și aliații săi vor ști să găsească o cale și s-o impună pentru salvarea omenirii, chiar dacă vor fi obligate să ia măsuri dure împotriva propriilor cetățeni!
 
(Sursa foto: blacknews.ro)
 
Prof. Vălu Năstăselu
 
 
 
 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Conducător auto 26 ianuarie, 2022 at 17:51 Răspunde

    Noi singuri ne dezbinăm ,ne uram ,ne punem rău cu vecini,care ne dau gaz și am putea face contracte pe bani multi.Pacatosi mai suntem.Germania dezvolta o prietenie cu ruși ,bineînțeles ,depind de gazul Rusesc și noi prin jegosul de Președinte Marinar și nu numai ,am ținut dinadins sa îl harayim permanent în dauna Transatlanticului. Nu mai bine făceam afaceri cu Ruși ,China ,e.t.c . Cum fac Germani. Permanent am fost un popor care nu am stat bine cu vecini și vina nu a fost a vecinilor

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.