Scandalul de la Primăria Alexandru cel Bun: consilierul implicat, denigrat de colegii grijulii cu … imaginea primăriei

0
4536

 

Incidentul petrecut pe 11 ianuarie în fața sediului Primăriei Alexandru cel Bun (FOTO), când un angajat al Administrației Bazinale de Apă (ABA) Siret-Bacău a intrat în conflict cu doi cetățeni, consilierul local Cătălin Gavrilescu și activistul civic Viorel Ene, a reprezentat pentru aleșii locali o bună oportunitate pentru  reglarea unor conturi politice.

În loc să analizeze obiectiv evenimentul și să lase politica deoparte, consilierii locali ai comunei Alexandru cel Bun au acceptat să intre într-un joc mizerabil, care urmărește punerea la zid a lui Cătălin Gavrilescu, consilier local USR, pe care l-au „condamnat” înainte de a fi „judecat”.

Aleșii locali au încropit un comunicat de presă în care își acuză colegul că ar fi încercat să oprească o verificare ce urma să fie efectuată de salariatul de la „Ape”.

De redactarea comunicatului de presă și de transmiterea lui către o parte a presei nemțene s-a ocupat primarul Ion Rotaru, care nu-i iubește deloc pe aleșii USR. Și nici nu are cum, atâta timp cât aceștia și-au băgat nasul în afacerile dubioase ale primăriei. Rotaru a considerat că singura publicație care  a scris despre acest incident, respectiv atacul.ro, nu trebuie să primească acea elucubrație a consilierilor din Alexandru cel Bun, așa că l-a trimis acolo unde a crezut de cuviință.

Ce au putut emite: „Aleșii locali, PNL, PMP, PSD, din cadrul Consiliului Local al Comunei Alexandru cel Bun se delimitează de acțiunile consilierului local din partea USR, Cătălin Gavrilescu, din data de 11 ianuarie 2022. Acțiuni de obstrucționare ale organelor de control de la Administrația Națională “ APELE ROMÂNE” Administrația bazinală de apă Siret, având un comportament huliganic, aducând injurii organelor de control în fața sediului Primăriei Alexandru cel Bun. Reprezentanții Consiliul Local condamnă astfel de comportamente și se dezic de astfel de atitudini!”.

Cei care au citit aceste aberații, fără să fi parcurs articolul din atacul.ro, acolo unde sunt relatate declarațiile ambelor părți implicate în conflict, pot trage concluzia că Gavrilescu s-a opus controlului și că avut un comportament huliganic. De fapt, Gavrilescu nu avea cum să fie autorul „unor acțiuni de obstrucționare ale organelor de control”, pentru că el a vrut să însoțească echipa de control pe teren, împreună cu activistul Ene, ceea ce a dus la declanșarea acestui incident.

Practic, conflictul a pornit de la faptul că angajatul de la ABA Siret Bacău nu a dorit să fie însoțit în acțiunea de control de către cei doi, pe motiv că nu ei au făcut sesizarea. Ce-i drept, sesizarea fusese făcută de ieșeanul Mihai Patrichi, care afirmă că i-a anunțat pe cei de la ABA Siret Bacău că nu poate să participle la control, dar că va fi reprezentat de Gavrilescu și Ene. Deci, nici vorbă de „obstrucționare”.

De asemenea, consilierii își acuză colegul userist  de „comportament huliganic”, fără a preciza ce a făcut acesta. Gavrilescu spune că el este cel care a fost scuipat de angajatul ABA Siret-Bacău, declarând că Marius Zlotu a avut un comportament agresiv.

Sigur că, pe baza imaginilor surprinse de camerele video amplasate pe sediul primăriei, polițiștii vor stabili care este adevărul despre acest incident. Mai mult, și angajatul ABA  Siret Bacău, care este șeful Biroului Inspecție Ape, a avut o contribuție importantă în ceea ce s-a întâmplat.

Despre comportamentul lui Marius Zlotu, consilierii locali nu au avut nicio opinie,  rolul comunicatului fiind doar cel de a-l discredita pe consilierul USR.

Culmea este că niciunul dintre consilierii locali, semnatari ai comunicatului, nu știe ce s-a petrecut între Gavrilescu și Zlotu, decât din auzite, deoarece niciunul nu a fost martor al incidentului.

În aceste condiții, cum se pot delimita de acțiunile consilierului USR?

Martori ai evenimentului au fost angajați ai primăriei, oameni din subordinea primarului Ion Rotaru, care, evident, vor spune ce li se va cere, nu ce au văzut.

În al doilea rând, cei care au sunat la 112 au fost Gavrilescu și Ene, nu Marius Zlotu, angajatul ABA Siret-Bacău, care a spus că nu a avut loc niciun incident.

Consilierul Cătălin Călin de la PSD ne-a declarat că el nu este de acord ca un ales local să aibă un astfel de comportament: „A greșit și angajatul de la ABA Siret, însă pe el, probabil, o să-l verifice șefii lui. Noi ne-am referit în comunicat la reprezentantul Consiliului Local, care nu s-a comportat cum se cuvine”.

Nici Georgiana Pompaș, consilier local PMP, nu știe ce s-a întâmplat între Gavrilescu și Zlotu, însă a spus că este de acord cu tot ceea ce scrie în comunicatul de presă și că se delimitează de acțiunile consilierului USR.

Valeriu Lazarov, viceprimarul comunei, ne-a declarat că a aflat de la colegi ce s-a întâmplat și că nu a fost martor la scandal. Cât despre comunicat : „ … dacă așa s-a hotărât …”.

Este bine că aleșii locali s-au autosesizat, dar nu este moral să pună tunurile numai pe una dintre părțile implicate. Nu ar fi rău să vedem comunicate de presă ale aleșilor locali, inclusiv ale celor de la USR, și în legătură cu diverse afaceri desfășurate sub „umbrela” lui Rotaru.

Nu au avut nicio reacție vizavi de dezvăluirile din atacul.ro privind contractul pentru drumul comunal Agârcia-Vaduri, acolo unde lucrările nu au fost finalizate, dar plătite integral.

Consilierii nu au luat atitudine nici în cazul afacerilor derulate de Primăria Alexandru cel Bun cu firma iubitei lui Rotaru.

Nu au protestat nici când Lazarov ar fi spus că aparatura video (camerele de supraveghere) amplasată la primărie nu funcționează, deși, în decembrie, a fost cheltuită suma de 9.250 de lei, fără TVA, pentru reparația acesteia.

Sunt doar câteva aspecte care ar fi trebuit să atragă atenția consilierilor locali din Alexandru cel Bun și un bun prilej de a demonstra electoratului că sunt foarte atenți la modul în care este cheltuit banul public în comuna lor.

Daniel MURARU

Citește și:

Grave acuzații la adresa unui angajat de la „Apele Române”: „A sărit să mă lovească, după care și-a dat masca jos și m-a scuipat!”

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Comentariile sunt închise