Primarul de Gârcina nu-l cunoaște pe noul consilier de la Achiziții, dar au urcat Ceahlăul împreună. Uite-i în poza de grup

1
3511

Primăriei Gârcina, care figurează în scripte cu o populație de nici 5.000 de locuitori, nu i-a fost de ajuns un consilier de achiziții publice, așa că au umblat la organigramă și au mai înființat un post. De consilier superior, clasa I, deși primăria mai are un consilier care se ocupă de achiziții publice. Primarul Mihai Gavril Gontaru a precizat că instituția pe care o conduce avea nevoie de un consilier pe achiziții cu experiență și de aceea s-a înființat nou post. Singurul candidat înscris la concurs a fost Mihai Cezar Ciofoaia, angajat la Compartimentul achiziții de la Apa Serv SA. În comună au apărut imediat discuții că postul a fost înființat special pentru Ciofoaia, care ar fi și rudă cu primarul Gontaru, însă acesta a negat vehement. Mai mult, Gontaru a spus că habar nu are cine este Mihai Cezar Ciofoaia: „Nu-l cunosc domnule, n-am nicio treabă cu el, toată lumea zice ca sunt rudă cu toată lumea”.

Se poate că Gontaru nu mai ține minte cu cine a fost într-o excursie pe Muntele Ceahlău, în vara anului 2014. O fotografie postată de Ciofoaia pe o rețea de socializare îl dă de gol pe primar. Poza arată că cei doi, ce făceau parte dintr-un grup mai mare de persoane, au urcat împreună pe munte, semn că pe Gontaru l-a lăsat memoria sau umblă cu „cioara vopsită”. 

De altfel, sursele noastre afirmă că cei doi, Gontaru și Ciofoaia, se cunosc mult prea bine. În acest context, sunt de neînțeles afirmațiile înșelătoare ale primarului, mai ales că, și în cazul în care se cunosc, nu este nicio problemă dacă acel concurs a fost organizat și susținut cu respectarea legii. 

Angajările din instituțiile publice reprezintă un subiect delicat, pentru care autoritățile nu au ochi să vadă și nici urechi să audă. Atacul.ro a dezvăluit cum unii primari și-au angajat rudele, prietenii sau tovarășii de partid în instituțiile pe care le conduc, iar Gontaru face parte dintre ei, câștigând notorietate cu hora cumătriilor pe care a încins-o. 

Un ONG anticorupție a sesizat mai multe instituții, inclusiv DNA-ul despre angajările făcute în ultima perioadă la primăriile Gârcina și Alexandru cel Bun.

Atacul.ro a dezvăluit că Georgiana Pompas, consilier local PMP la Alexandru cel Bun, unde votează cu echipa primarului Rotaru, a fost angajată, în toamna anului 2020, pe postul de consilier personal al primarului de Gârcina, Mihai Gavril Gontaru. În aceeași perioadă, la Primăria Alexandru cel Bun era angajată, pe un salariu de câteva mii de lei, pe funcția de consilier personal al viceprimarului Valeriu Lazarov, soția primarului de Gârcina, Cătălina Gavril Gontaru. A fost clar o reciprocitate, în sensul că Georgiana Pompas, consilier PMP în Consiliul Local Alexandru cel Bun, care votează cu cei de la PNL, a fost angajată la Primăria Gârcina, iar în schimb, Primăria Alexandru cel Bun a angajat-o pe soția primarului de Gârcina.

Numai că aceasta a stat la Alexandru cel Bun doar 2-3 săptămâni, după care a revenit pe funcția pe care o avea la Publiserv, societatea subordonată Consiliului Local Piatra-Neamț. În locul ei, vicele Lazarov a angajat-o pe postul de consilier personal pe Elena Roxana Gavril Șerpe, nimeni alta decât cumnata primarului Gontaru.

Șerpe a fost, o perioadă, angajată și la societatea Parking SA, condusă de câțiva ani de Ionuț Moroșanu, înregimentat la PMP. Cam în aceeași perioadă a anului 2018, soția lui Moroșanu a fost angajată la Primăria Gârcina, condusă de Gontaru. Elena Alina Moroșanu lucrează și în prezent la Primăria Gârcina, unde, pentru peste 3.000 de lei lunar, îl consiliază pe Gontaru. Echitabil, nu?

În ianuarie 2020, la societatea Publiserv, condusă la acea vreme de George Triboi, era angajată Cătălina Gavril Gontaru, iar în contrapartidă, la Primăria Gârcina era angajată soția lui George Triboi, care lucrează în prezent la Achiziții.

Daniel MURARU

Citește și:

Concurs cu dedicație la Tazlău? Primarul și-a amintit că a divorțat de nevasta proaspăt angajată la Contabilitate. Concurs suspect și la Primăria Gârcina

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.