Imobot – Robotul care reduce timpul de acces la rețeaua de electricitate

0
1168

Prin Imobot, primul robot software dezvoltat pentru Delgaz Grid, compania face un pas important în optimizarea procesului de acces la rețeaua de electricitate, mai exact pentru solicitările care vin de la abonații business, respectiv dezvoltatorii de ansambluri rezidențiale.

Cum funcționează? Imediat după ce abonatul depune solicitarea de alimentare cu energie pe platforma acces.delgaz.ro, iar personalul Delgaz Grid verifică documentele necesare acestui proces, aplicația software începe munca. Imobot preia controlul fluxului intern de operațiuni și emite automat avizul tehnic de racordare. După ce abonatul solicită încheierea contractului de racordare și achită sumele prevăzute în aviz, aplicația elaborează și personalizează contractul și eliberează certificatul de racordare.

Automatizarea procesului prin Imobot reduce durata de racordare pentru această categorie de clienți cu circa 30 de zile și, în același timp, economisește aproximativ 7.500 ore de muncă pe an. Dar ce înseamnă 7.500 de ore? Înseamnă munca a 10 colegi, câte 8 ore pe zi, timp de 100 de zile. Astfel, resurse importante sunt degrevate și direcționate pentru reducerea timpului de racordare și pentru celelalte categorii de clienți”, declară Mihaela Cazacu, director general adjunct al Delgaz Grid.

Imobot are la bază o soluție Robotics Process Automation (RPA) și a fost realizat de o echipă internă de ingineri și specialiști IT, trecând prin toate fazele, de la analiza procesului, stabilirea unor indicatori de performanță, evaluarea riscurilor, crearea algoritmilor pentru automatizare, sesiuni de testare și demonstrative, până la lansarea în producție.

Pe lângă Imobot, aplicație care contribuie la fluidizarea proceselor interne, pe platforma delgaz.ro sunt funcționale deja o serie de soluții digitale pentru abonați: programarea online pentru citirea sau înlocuirea contoarelor de electricitate/gaze, platforma dedicată schimbării furnizorului de energie electrică/gaze naturale, platforma Acces Delgaz pentru racordarea noilor consumatori la sistemul de distribuție.

N.R.

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.